Alex* |
|
(1.7.2011 11:34:29) Koupila jsem si sójové maso (nudličky).
Chtěla bych něco připravit k rýži - nějakou omáčku plus to maso.
Kdysi jsem u jedné známé jedla strašně dobrou úpravu. Vím, že tam byla cibule a omáčka byla taková jemná.
Kdyby někoho něco napadlo, dejte recept.
Prosím jen recepty bez kečupu a mražené zeleniny. Nejlépe úplně bez zeleniny. Taky jsem alergik na houby.
|
Tante Ema |
|
(1.7.2011 11:51:02) Namočit do Wurzel "vývaru" nebo jiného, který ti vyhovuje, třeba i skutečného a ak to můžeš dusit na cibuli s trochou medu a trochou zázvoru třeba. Záleží, jaké máte chutě. K tomuhle se můžou přidat i rozinky nebo orestovaný sezam.. Když dáš cibule hodně a dostatečně dlouho se to dusí, cibule se rozvaří, zahustí omáčku.
|
|
Krakatice |
|
(1.7.2011 12:29:02) Nudličky namoč ho horké, vroucí vody s nějakým ochucovadlem....já dávám podravku, můžeš masox apod. Až změknou, vodu slij. Na pánvičce rozehřej olej, přidej na kolečka nakrájenou cibuli, na to pak maso, žampiony, dochuť a zalij směsí sojovky a škrobu (ježiš, vypadl mi název), krásně to "čínu" zahustí a bude to eňo ňuňo
My máme sojové maso moc rádi, plněné řízky jsou skoro k nerozeznání od kuřecích.
|
|
myš | •
|
(1.7.2011 13:21:15) Dělala jsem sójové maso na parice se smetanou, je to obdoba kuřete na paprice. Je to docela dobrý, akorát recept nemám při ruce, ale dělá se to obdobně jako to kuře, případně můžeš pohledat na netu, mám ten recept odtamtud.
|
|
Pišťucha |
|
(1.7.2011 14:08:58) My tento recept naprosto milujeme - minimálně jednou týdně je na anšem stole.
Sojové maso uvařit dle receptu na sáčku. slít /já vyliju do cedníku) nechat vychladnout, pak vymačkat zbylou vodu.
V hrnci osmaž cibulku, zasyp sušenou paprikou a chvilku posmaž (ale jen chviličku, smažená paprika se lépe smísí s tekutinou, ale spálená zhořkne, tak pozor na to). Vsyp tam tu soju a zalej trochou vody a nechej to dusit - ochtnávej, můžeš přisolit. Pak tam přilej smetanu, dosol, opepři. Zase chvilku provař (aby se smísily chutě) a zahusti moukou+vodou
Milujeme to
|
|
pearl |
|
(1.7.2011 14:57:48) Já ho namočím nebo povařím ve vodě s ochucovadlem - vegeta, koření, sójovka nebo tak něco, podle aktuální chuti
pak nechám vychladnout, vymačkám přebytek vody a sójové maso smíchám s plnotučnou hořčicí, nechám tak 20 minut proležet.
pak ho i s tou hořčicí a případně jinýma surovinama (dávám zelí, arašídy, papriku, jinou zeleninu, zbytky) podusím na pánvi, když chci víc omáčky, naředím vodou a zahustím škrobem nebo si udělám trochu jíšky.
Ale ta hořčice tomu dá moc dobrou chuť
|
|
zerat |
|
(1.7.2011 19:02:49) Dá se upravovat úplně stejně jako hovězí maso, jen je dobré sójové maso nejdřív namočit do nějakého pikantního láku
|
|
|