Vínečko |
|
(21.7.2011 9:58:10) Jíte syrovou cuketu? Např. v salátu? Vždycky jsme ji jen tepelně upravovali tak k syrové moc důvěru nemám.
|
sylvaina |
|
(21.7.2011 10:18:18) Já si kdysi před 20 lety udělala z cukety okurkový salát a pak jsem jí 10 let intenzivně nejedla. Já osobně myslím, že cuketa za syrova není nejedlá, ale jenom nedobrá. Já jí dávám do kdejakého vařeného jídla, ochotně přebírá chuť ostatních potravin a je to skvělé objemové plnivo. Ale sama o sobě... Když to zkusíš, rozhodně si tím ale nezpůsobíš zdravotní újmu.
|
|
Hadi a spol |
|
(21.7.2011 10:28:53) Náš mladej ji kouše normálně jako salátovku Já ji dávám do okurkovo rajčatového salátu a pak do tepelně upravovaných pokrmů
|
|
Elíláma |
|
(21.7.2011 10:35:08) No a podle mě taky záleží, jak je velká, jestli do 10 cm, je vhodná i na konzumaci za syrova... když po tom nebudete prdět víc než milo já ji mám ráda jen tepelně upravenou, třebas do křupava, posmahlou na 2 minuty.
|
|
angrešt |
|
(21.7.2011 14:07:49) Syrová je neškodná (narozdíl třeba od brambor), ale musí být hodně mladá, jinak to není moc dobré a může to být, jaksi, "prdotvorné".
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(21.7.2011 14:26:12) tos mě uklidinila, vařila sem s prckem, strouhala mu do polívčičky a najednou koukám, že jak tu a tam od struhadla odletěl kousínek, zdatně vyzobává a baští
|
Petus |
|
(29.7.2011 15:40:13) neboj to sa mu nic nestane, aj mne uz mala takto uchmatla surovu cuketku, ked som si nevsimla, ze mi spadla a vobec nic jej nebolo, to z takej trosky sa nic nestane, ale aj tak ju nadalej tepelne upravujem radsej...
|
|
|
|
boží žena |
|
(21.7.2011 15:31:03) menší jo už se na ně těším
|
|
|