bejinka12 |
|
(18.9.2011 20:46:50) ahojky všem,potřebovala bych pomoct,od poledne se tady dřu s dětskou přesnídávkou,ale je moc hustá,už je i zavařená,ale.víčka by měly asi po otevření puknout a já je mám vypoulené a nic nepuká,vařila jsem to asi 25 min.v hrnci pod pokličkou,skleničky mám klasické od přesnídávek hello.Nevím co je špatně a co dál.Mám 30 skleniček:-(.Vařila jsem to dle rady kamarádky do plného hrnce oloupaných jablek trochu vody a cukru dle chuti,vařeno a rozmixováno mixérem.Co mám teda špatně:-((ahojky všem,potřebovala bych pomoct,od poledne se tady dřu s dětskou přesnídávkou,ale je moc hustá,už je i zavařená,ale.víčka by měly asi po otevření puknout a já je mám vypoulené a nic nepuká,vařila jsem to asi 25 min.v hrnci pod pokličkou,skleničky mám klasické od přesnídávek hello.Nevím co je špatně a co dál.Mám 30 skleniček:-(.Vařila jsem to dle rady kamarádky do plného hrnce oloupaných jablek trochu vody a cukru dle chuti,vařeno a rozmixováno mixérem.Co mám teda špatně:-(????????b.
|
MUMIE |
|
(18.9.2011 20:54:14) Taky jsem nedávno vařila. Kdyby byla špatně zavařená, tak to poznáš. Měla jsem dvě, kde bylo špatně dané víčko a během týdne byly plesnivé. Když bude moc hustá, tak to taky použiješ. Můžeš přidávat do jogurtů nebo do tvarohu na ochucení. Jo ale jestli máš taková ta víčka s gumovým závitem, tak ta mi nikdy nedržela. To si pak kdyžtak musíš koupit jiné.
|
|
MUMIE |
|
(18.9.2011 20:55:17) Jo a taky zavařuju 25 minut. Ale né varem. Tak na 75-80 stupnu.
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:01:55) Děkuji za rady ,ale nemám zavařovací hrnec,tak nevím,jak to odhadnout?ani teploměr nevlastním.Je možné zavařovat dobře i bez toho?
|
MUMIE |
|
(18.9.2011 21:06:43) Já zavařuju i bez hrnce a teploměru. Dám si lahvičky na pařáček a vodu nechám jenom probublávat. (Myslím jak probublává před varem.)
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:09:31) tomu nerozumím,jak nad pařáček?
|
remus |
|
(18.9.2011 21:11:20) pařáček je místo utěrky na dně hrnce, aby se skleničky při zaváření nerozbily, voda musí být do 3/4 skleniček, aby se dobře chytla víčka.
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:13:02) tak utěrku i vodu do 3/4 jsem měla,mám to všechno vykypat do hrncea znovu převařit a nalahvičkovat,nebo tojen tak dát znovu vařit?
|
remus |
|
(18.9.2011 21:15:50) Jestli nebyly špinavé ty vršky sklenic a víčka jsou dobrá, tak bych to zkusila zavařit znovu. Je divný, že by nechytla ani jedna přesnídávka. Po naplnění skleniček byla otočená dnem vzhůru?
|
|
|
|
MUMIE |
|
(18.9.2011 21:12:27) Dám to na napařovací podložku (dělají se na ní potraviny v páře) ale zaliju ji samozřejmě vodou jak potřebuju. Někdo mi říkal, že to tak mám dělat. Že lahvičky nemají být jen tak v hrnci. Ale proč, to nevím. Ty nevíš Rin?
|
remus |
|
(18.9.2011 21:14:40) Můžou se rozbít, proto ta utěrka, neklepou o dno hrnce. Já mám zavařovací hrnec a na dno se také musí dávat síto, vlastně je to takový velký pařáček.
|
MUMIE |
|
(18.9.2011 21:16:04) Jo, já v zavařovacím hrnci zavařuju u babičky. Doma teda ten pařáček. Tak jsem zas o něco chytřejší.
|
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:17:19) tak jsem to naskládala do hrnce a nechám to znovu sterilovat,mám dát i poklici?Tchyně mi poradila,že jo,ale teďjsem to tak dělala s těma 30 ks a moc jsem neuspěla,tak nevím,poradíte mi?
|
remus |
|
(18.9.2011 21:18:56) Poklici každopádně dát.
|
|
MUMIE |
|
(18.9.2011 21:19:26) Já poklici dávám. Sem tam nadzvednu a zkontroluju.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
remus |
|
(18.9.2011 20:55:19) Chápu to tak, že jsi rozvařila jablka, dochutila cukrem, dala do skleniček a pka sterilovala? Pokud ano, tak počkej, až to vychladne, víčko by pak mělo klesnout, když na něj máčkneš.
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:00:37) ono je to už studené,to mám zmáčknout to víčko násilím?jinak ten postup jsem dělala tak,jak jste psala
|
remus |
|
(18.9.2011 21:04:50) Já zavařuju na 90 a přesnídávka mi vydrží v pohodě dva roky, to ničemu nevadí, když se zavaří na více stupňů. Víčko násilím fakt nezamačkávat, při výše uvedeném způsobu by to mělo být zavařené dobře. Víčko by nemělo praskat, když se na něj mačká, mělo by držet ve stejné poloze - nepromačkávat se.
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:07:37) no,znám to od babičky,tak mě proto udivilo,že je víčko vypoulené,a né a né se vcucnout:(asi to odvíčkuju a nakypu do wc,ať z toho nemá malý nějaké problémy.
|
remus |
|
(18.9.2011 21:10:21) Ale né, to by bylo škoda práce, pokud bych neměla jistotu, že nebyly vršky sklenic zapatlané, tak normálně vylít zpět do hrnce, jestli je přesnídávka moc hustá, tak přidat rošku vody a rozmixovat, nechat přejít alespoň 1 minutu varem, dát do sklenic - klidně půllitrovek na klasické zamačkovací víčko - sklenice nemusí být plná a pak zavařit.
|
|
Bouřka |
|
(18.9.2011 22:02:36) Nevyhazuj to, škoda práce. Zkus znovu zavařit a když to opět nevyjde, tak to vraž do hrnce, přidej pudink a udělej alespoň nepečený dort.
|
|
|
|
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:03:28) tak jsem pomačkalavíčka a aje to ja trampolína,zase se vrátí zpátky.Jde to ještě nějak přestelilovat?
|
remus |
|
(18.9.2011 21:05:43) No tak to je špatně, tak znovu s tím do hrnce a zavařit ještě jednou. Nebyly špinavé vršky skleniček od přesnídávky?
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 21:09:02) Nebyly,umyla jsem je s lahvičkama.A mám to nechat na 20 minut probublávat?
|
|
|
|
|
X E N A |
|
(18.9.2011 21:37:42) Já nazavařuju nic. Uvařím, rozmixuju, žhavý naplním do skleniček, zadělám a postavím na víčko.
Všechno mi po rozdělání lupne...
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 22:03:24) tak vidím,že jsem všechno dělala zbytečně zdlouhavě:),taky dobrý tip,děkuji
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(18.9.2011 21:38:21) já nandám jen rozvařená jablka do skleniček a cca 15 minut povařím na utěrce v hrnci s vodou, která je cca do 1/2 skleniček, po vyndání dám skleničky dnem vzhůru a tak nechám do druhého dne
|
bejinka12 |
|
(18.9.2011 22:02:09) tak to jsi šoumen,hlavně,asi to tak příště udělám:)
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(18.9.2011 22:39:57) proč šoumen dělala to tak moje mamka i babička, tak se jen opičím cukr nedávám, nejíme to jen jako přesnídávku, ale dáváme i na bramborové placky, smažené škubánky a synovečci to maj rádi na bramborák
|
|
|
|
|