Abatula + 2 |
|
(19.9.2011 14:17:57) Moc prosím o radu - dá se udělat něco se zkvašeným moštem? - myslím zbavit ho zkvašení, ne vyrobit cider atd..
|
susu | •
|
(19.9.2011 14:19:12) Tak to si myslím, že nepůjde. Jak to jednou kvasí....
|
|
rozmarynek |
|
(19.9.2011 14:20:31) vypálit
|
|
rozmarynek |
|
(19.9.2011 14:21:40) aha až ted sem se dozvedela že cider je neco jako kalvados
|
|
Jája | •
|
(19.9.2011 14:39:48) Leda to přisladit a nechat dokvasit. Kdyby to bylo ještě v začátku, tak dohnat na počátek varu, ale už to není chuťově ono.
|
|
Jit+3 |
|
(19.9.2011 14:45:55) Pokud nechceš použít na alkoholický nápoj, tak leda vylejt. Podle mě není cesta zpět.
|
|
Toliman |
|
(19.9.2011 19:11:01) Vypit, ale rychle, dokud je ve fazi burcaku. Pak uz to neni dobre A jestli v tom opravdu nechces alkohol a nekvasí to ještě moc, tak svarit jako punč
|
|
Toliman |
|
(19.9.2011 19:14:25) nebo mě ještě napadá, že co nestihneš zachránit jinak, tak nech vykvasit na ocet. Můžeš z něj potom dělat třeba marinády na maso
|
|
mamazonka |
|
(19.9.2011 19:24:31) Stoupni k silnici a prodej ho, ten burčák
|
|
Jirka Vrba | •
|
(20.9.2011 8:42:25) kvašení už se nezbavíte, to je nevratné. V moštu už probíhá přeměna cukru na alkohol.
Můžete vyrobit: -cider (to není kalvados, má tak 6% alkoholu a když se vám povede, tak je skvělý) -jablečný ocet (taktéž skvělý a zdravý) -kalvados (pálenka, ale pravý kalvados ještě několik let zraje) -vypít, je to vpodstatě burčák
Jednou jsem zkusil z mírně nakvašeného moštu udělat jablečný sirup, nestálo to za nic. Kvůlu pachuti jsem ho nakone vylil.
http://www.domaci-cider.cz
|
|
Jarda Záleský | •
|
(3.11.2015 10:34:46) Co lze udělat se zkvašeným jablečným moštem ? Ne alkohol.
|
|
|