kach.na |
|
(29.9.2011 19:38:22) Hezký večer, prosím o radu. Letos se mi na zahradě urodilo plno patizonů. Nestíháme je jíst a jelikož jsem dost spořivá, je mi líto je vyhodit. Ráda bych je nějákým způsobem uchovala na později. Je nějáký způsob, jak je uskladnit? Mám ráda třeba zelí z patizonu, nevíte náhodou jestli se dá uvařit a následně zavařit do skleniček? Uvítám jakékoli nápady. Děkuji.
|
šatranka |
|
(29.9.2011 20:00:32) Staci je mit nekde v chladu a temnu, vydrzi hodne dlouho. Samozrejme krome tech mladych s mekkou slupkou, ty se daji dokonce jist i syrove.
|
šatranka |
|
(29.9.2011 20:01:35) My jsme patizony z vlastni sklizne jedli bezne i v prosinci, fakt vydrzi dlouho.
|
|
Karavela |
|
(29.9.2011 20:02:52) Jojo, malý jsou výborný do salátů, jeden rok jsem malý žlutý zavářela jako okurky.
Zkrátka platí: měkká slupka - nevydrží, tvrdá slupka - klidně do jara
|
kach.na |
|
(29.9.2011 20:34:34) Já jsem to jeden rok zkoušela, ale jen s jedním patizonem a nevydržel. Je možný, že jsem vybrala nějáký poškozený nebo s měkkou slupkou. Díky za info, teď když vím, že to jde, tak to zkusím se zbytkem úrody
|
|
|
|
Bouřka |
|
(29.9.2011 20:12:24) Já je nejspíš zkusím zamrazit.
|
kach.na |
|
(29.9.2011 20:31:25) Mrazit čerstvý jsem zkoušela, ale neosvědčilo se stejně jako u cukety - změnily chuť.
|
šatranka |
|
(29.9.2011 20:33:21) Zmrazit by podle me byla skoda. Jedine tak na polevku, pokud se dela.
|
|
|
|
|