štěpánkaa |
|
(6.11.2011 12:00:54) co tě k tomu vede? Máte vlastní krávu? Pokud ne, tak z toho upravovaného mléka a šlehačky bych pochybovala o smyslu takové činnosti - snad kromě toho, ukázat dětem jak se to dělá, jak tu někdo psal
|
JaninaH |
|
(6.11.2011 12:42:16) Hm, ale vyrábět máslo elektrickým šlehačem, to nemá pražádné kouzlo. Chce to sehnat dřevěnou máselnici a stloukat a stloukat. Moje máma ráda vypráví, jak se jako dítě u máselnice nadřela a másla nemohla ani ždibíček ochutnat, protože bylo na jen prodej.
|
Annitta |
|
(6.11.2011 12:55:58) Divila by ses, ale má to kouzlo! Človek má z toho másla opravdu radost a hlavně ta chuť je jiná...mmch a zkazí se za týden-teda z té Lidl šlehačky, takže smysl to má Neříkám, že to dělám často, ale za poslední rok jsem ho dělala asi 4x a všichni si pochutnávali a nostalgicky vzpomínali
|
JaninaH |
|
(6.11.2011 13:29:21) Já to snad zkusím, děláte mi chutě Napadlo mě, co myslíte, dá se do toho přidat sůl? V které fázi? Aby se to nezdrclo nebo něco. Občas si totiž koupíme dánské slané máslo ( teď si nevybavím název), je moc dobré, ale hrozně drahé. J.
|
*Roxy |
|
(6.11.2011 13:43:40) Já to máslo takto dělám, kupuju šlehačku De luxe. Přidávám do toho pak různé bylinky a je moc dobré. Dělám i tvaroh.
|
|
|
|
|
Liška s banem :) |
|
(6.11.2011 15:59:00) Štěpánko, krávu nemáme, ale nějak nás v poslední době láká určitý přirozený život - vlastní chleba, vlastní brambory, vlastní máslo. Začalo to nákupem vlastních bylinek a mít větší lodžii, možná bych tam měla i nějakou tu slepičku.
|
štěpánkaa |
|
(6.11.2011 16:30:40) nojo, no ale vlastní máslo z koupené (upravené, pasterizované,,....) šlehačky - přijde mi to trochu protimluv, ale nic proti, jestli je dobroučké
|
Liška s banem :) |
|
(6.11.2011 17:00:30) Štěpánko - no kravka se mi do koupelny nevejde a v ložnici máme parkety.
|
štěpánkaa |
|
(6.11.2011 17:51:53) jojo, chápu
|
|
|
|
Liška s banem :) |
|
(6.11.2011 17:17:34) Žluťásku, na zahrádce. Ale není ve stejném městě, takže tam zvířátka mít nemůžeme.
|
|
|
|