Hilly. |
|
(24.11.2011 14:42:39) Nám hrozně pomáhá Bronchipret, v kterém je břečťan a tymián. Chtěla bych ale spíš vyrábět svoje vlastní sirupy, bo to hrozně leze do peněz a není nad to, když je čerstvý, že. Slyšela jsem, že je dobrý i třezalkový, břečťanový, rakytníkový, tymiánový(Ten mě taky moc zajímá)? Podělíte se prosím o "babské rady", jak na to? Z domácích receptů jsem zatím zkoušela jen ten cibulový, který celkem pomáhá.
|
Katka. |
|
(24.11.2011 14:49:45) Na kašel dělám tymiánový:
200g cukru se vaří 20 minut v 250ml vody. Pak se odstaví a nasype se do toho 1 sáček sušeného tymiánu a louhuje se do vystydnutí. Pak se přecedí a ve sklenici se uchovává v lednici. 5x denně 1 lžíce. Děti 3-5x denně 1 lžičku
|
Hilly. |
|
(24.11.2011 15:03:33) Katko, děkuji, to zkusím
|
|
Bobul+2 |
|
(24.11.2011 15:08:42) Tento recept mám tady z Rodiny a sirup mi příjde účinný na jakékoliv nachlazení, já si ho dávám místo cukru do čaje, když cítím že na mě něco leze.
|
|
*Hanka* & Lucinka |
|
(24.11.2011 15:14:44) Tymiánový sirup dělám stejně - našla jsem ho na MMB....
musím říct, že vydrží odpravdu dlouho a to i bez lednice... dělala jsem ho někdy v únoru, pak mi troška zbyla a zapomněla jsem ho v kuchyňské skříňce vzadu a minulý týden jsem ho našla a zdál se úplně v pohodě (ale nepoužívala už jsem ho - jen ochutnala) -zřejmě je dostatečně konzervovaný tím cukrem
ještě mě zaujal tento sirup, ale zatím jsem ho nezkoušela http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=49037
jak děláte ten cibulový??? Pokud nemyslíte cibulovou šťávu - cibule nakrájet na kostičky a zasypat cukrem a používat tu šťávu co si cibule pustí...
|
hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(24.11.2011 15:23:42) Tak tenhle s česnekem se mi zalíbil a jdu na něj Pak podám reference Já teda jím česnek samotný-rozkoušu jednou za čas celej stroužek a musím říct,že sem zdravá
|
|
Bobul+2 |
|
(24.11.2011 15:46:13) Hanko, tak já zhruba po dvou týdnech měla na sirupu plíseň :-(
|
*Hanka* & Lucinka |
|
(24.11.2011 15:59:14) Bobul, tak jestli jsi neměla nějak kontaminovanou tu skleničku.... já ho měla v nějaké tmavé skleněné lahvičce od sirupu a řekla bych, že možná byla i vysterilizovaná ve sterilizátoru v mikrovlnce. Určitě né těsně před nalitím, ale když jsem dodělala předchozí sirup tak jsem jí umyla a vysterilizovala v MT... pak už jen čekala ve skříňce.
tak jestli to nebylo tím
|
Bobul+2 |
|
(24.11.2011 16:15:02) To mě taky napadlo, nejspíš to tak bude
|
|
|
|
|
Mickey szuka cerne ovce :) |
|
(24.11.2011 16:16:35) Varim tymianovej caj a osladim medem, je to dost ucinny a rozhodne zdravejsi nez sirup (a silnejsi)- nejak mi unika smysl toho cukru, kdyz si muzu kdykoli udelat cerstvej caj.
|
Bobul+2 |
|
(24.11.2011 16:56:58) No problém je v tom, že např. do mých dětí bylinkový čaj dostanu možná jednou a pod pohrůžkou násilí. Lžičku sirupu do nich vtlačím přece jen častěji
|
|
|
|
perko |
|
(24.11.2011 15:38:31) Manžel dělal šťávu z černé ředkve,tu nám dal soused zahrádkář.Na netu si vyčetl,kolik je v ní vitamínů.Synovi moc chutnala,vypustila opravdu hodně šťávy.
|
|
Nevímsirady |
|
(24.11.2011 16:31:14) já dělám tymiánový, balíček sušeného tymiánu zaliju vodou a po vychladnutí vmíchám med. Musí to mít hustější konzistenci jako sirup, proto doporučuji toho výluhu udělat tak půl hrnku a zjistit kolik medu budeš potřebovat, abys nedopadla jako já, že budeme mít sirup ještě příští rok
|
|
|