Janďulka a princezny |
|
(3.12.2011 16:01:28) Ahoj, chci se zeptat zda jste už někdo zkoušel doma dělat Baileys. Já našla recept z vanilkového pudinku a vařeného (zkaramelizovaného) salka a k tomu rum. Chtěla bych to vyzkoušet, ale chtěla jsem se nejdřív zeptat zda má někdo zkušenost jestli to za to patlání stojí. Díky.
|
agatha2 |
|
(3.12.2011 16:16:27) Janďulko,
zrovna včera jsem dělala a je vynikajícíakorát tedy já dělávám z mandlového pudinku, z toho vanilkového by to nebylo ono...
Dělám v podstatě stejně jako tento rcp, akorát tam tedy vrazím fakt 500 ml rumu http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=66753
|
Janďulka a princezny |
|
(3.12.2011 16:35:34) díky za tip, mandlový mi tam taky zní lépe tak dám na osvědčenou radu. Já to stejně nemůže jsem // ale aby měli co tchánovci a manžel.
|
|
|
simca+klucíí |
|
(3.12.2011 16:36:29) ja nedavam puding jen salka a rum a je to mnam
|
simca+klucíí |
|
(3.12.2011 16:39:50) zkousela jsem tam dat ledove kafe to co se da koupit uz hotove napr v tescu a take to neni zle-2x sladke salko,1x ledove kafe,rum dle chuti a je to dobre =ma to kavovou prichut
|
MarMat (+2) |
|
(3.12.2011 16:48:33) to nezní vůbec špatně!!! já to kafe miluju!
|
|
|
|
X E N A |
|
(3.12.2011 16:53:11) Pouze karamelizované Salko a lahev vodky. To je ono. Žádnej rum, žádnej puding.
|
MarMat (+2) |
|
(3.12.2011 16:53:54)
|
X E N A |
|
(3.12.2011 17:48:46) Co se tlemíš! Já si nedělám prdel! To je prostě ten pravej recept. Tak to dělám. Ale je mi jasný, že Češi tam musej narvat min. 6 ingrediencí, aby měli dobrej pocit.
Možná by bylo dobrý tam dát nejen puding, ale i vepřovej bůček!
|
|
|
|
MarMat (+2) |
|
(3.12.2011 16:54:25) Můžu použít tohle? http://www.mojemleko.cz/novinky/salko-karamel/
a k tomu úplně vychladlý mandlový pudink a rum?
|
zerat |
|
(3.12.2011 18:18:02) MarMat, mělo by to být totéž co karamelový základ uvařený z klasického Salka, ale není. Já si nemůžu pomoct, není to tak dobrý jako když svaříš klasické Salko. Dělala jsem z tohoto krém a je tmavší, takový mně přišel až nahořklý - za mě Nechápu, že se to stalo výrobkem roku
|
|
|
Raďule77+2 holky |
|
(3.12.2011 17:12:57) My děláme takto: dvě uvařené salka, 2 šlehačky, půl litru rumu, trocha mandlového aroma Už se na něj těším Dělala jsem kdysi i z mandlového pudinku, ale přišlo mi to moc husté - i když taky dobré
|
susu | •
|
(3.12.2011 17:17:08) Hele, tu slehacku do toho zamichas jen tak nebo to nejak slehas?
|
|
MarMat (+2) |
|
(3.12.2011 17:23:16) a když to bude moc husté dá se to nějak naředit?
|
Moncaka |
|
(3.12.2011 17:59:55) ředit alkoholem
|
MarMat (+2) |
|
(3.12.2011 18:22:19) jako tím rumem? Někdo do toho dává líh
|
|
|
|
Termix |
|
(3.12.2011 22:08:39) Jak dlouho to vydrží? Myslím, aniž by se to zkazilo. Je mi jasné, že někdo to vypije třeba hned ))
|
|
Petra Neomi | •
|
(4.12.2011 0:32:14) Koukám, že to ve výsledku vyjde v podstatě dráž, než originál :D
|
|
|
2 sluníčka |
|
(3.12.2011 19:41:31) Nevydržela jsem , když jsem to tu četla a hned jsem si ho šla udělat. Nalila jsem rum, dala trochu karamelizovaného salka a jelikož to bylo husté a tatra mléko jsem neměla, tak jsem přidala šlehačku, co je do kafe. Rozmíchala a vynikající !!
|
|
|