Nikaia+08+10 |
|
(19.12.2011 16:22:29) Ahoj, nemáte někdo osvědčený recept na klasické kokosky, ovšem nikoli ze sněhu, ale rovnou z bílků? Jsem na chalupě a nemám tu šlehač. Je mi líto hodit bílky do polívky. Dík předem.
|
Meta |
|
(19.12.2011 16:40:22) Za mlada jsem dělala recept, že se smíchal bílek s cukrem a kakaem na těsto, z toho se vykrájely tvary a upeklo se to. Nnaskočilo to a bylo dutý. Chutnalo to asi jako rakvičky. Dneska je to na mě příšerně sladký.
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(19.12.2011 23:31:30) My tomuhle (kakao, cukr, bílky - upečený, nafouklý) říkali "CHŘASŤAVÉ cukroví" - podle toho, jaký to vydávalí chrastivý svuk, když se kousky o sebe otřely. Ale taky je to na mne moc sladký.....
Jinak já dělám kokosky bez šlehání tyhle, ale ty zase jsou z celých vajec a ne jen z bílků... Tak nevím - zkusit to jen z těch bílků??? Fakt nevím.....
|
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(20.12.2011 14:06:14) Tak všem dík, nakonec to dopadlo tak, že jsem smíchala 150g kokosu, 150g cukru krupice, hrst strouhanky a neurčitý počet bílků, takže se z toho daly dělat takové hromádky. Upekla. Je to střapatější, ale zatím celkem měkké. Takže až se vám někdy rozbije šlehač, směle do toho.
|
|
|