aach |
|
(14.1.2012 20:29:52) nevíte prosím,jestli existuje víno bez cukru? a jaké?
|
.. |
|
(14.1.2012 20:35:04) jistě, jezdíme k vinaři do Rybníků u Moravského Krumlova, má bezkonkurenční nedoslazované víno.
|
|
Ivucha + 2 |
|
(14.1.2012 20:36:59) aaachje, pokud je víno příroní, kvalitní, nedoslazované tak tam cukr není - doporučuji ale kupovat u vinaře - známého ovšem ;-) Myslím že nikdo jiný než vinař který to víno dělá ti to totiž 100% neřekne... Vím o čem mluvím - máme strýce vinaře
|
|
Dalalmánek |
|
(14.1.2012 20:40:28) Bez pridani cukru do mostu jsou vsechna vina privlastkova a mesni. Pokud Ti jde o to, aby tsm bylo minimum zbytkovrho cukru z hroznu, vol vina sucha.
|
aach |
|
(14.1.2012 20:44:16) anemohly by jste mi poradit nějakou značku? konkrétní víno? sííííím...
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 20:46:11) Aachje, zajdi do nějaké vinotéky a tam ti poradí. Zvol víno suché.
|
|
|
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 20:43:49) Tak manžel jako profi vinař a degustátor vzkazuje: - neplést si víno nedoslazované a víno bez cukru - jde o 2 různé věci - prakticky každé víno má zbytkový cukr, ale pokud chceš víno s minimálním obsahem cukru je potřeba se zaměřit na víno suché - suché víno má zbytkový cukr 0-4g/l - doslazované víno se doslazuje řepným cukrem - nejvalitnější jsou přívlastová vína (kabinetn, pozdní sběr....) zde je veškerý alkohol z přirozeného (hroznového) cukru
|
aach |
|
(14.1.2012 20:47:07) lenny,co říká tvůj muž tomuto??
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 20:49:30) Toto je suché, ale je to sekt - jeslti ti to neva
|
aach |
|
(14.1.2012 20:56:38) tomi neva.jde mi o ten cukr..
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 21:00:37) ano, je to suchý sekt
|
|
|
|
|
Ivucha + 2 |
|
(14.1.2012 20:53:47) Lenny, a dá se v obchodě spolehnout že suché víno je orpavdu suché? Nám bylo řečeno že ne :-(. Mj už se nám i stalo že jsme koupili drahé víno a bylo v něm úplně něco jiného - víno poznáme - šli jsme jim to tenkrát do vinotéky omládit o hlavu a vícekrát tamnic nekoupili...
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 20:58:46) "suchost" vína je analytický údaj, který je poměrně snadno možné zkontrolovat. Problém je, že lidi myslí, že suché víno = kvalitní víno, což může, ale také nemusí být pravda.
|
aach |
|
(14.1.2012 21:01:18) lenny,jakje to možné zkontrolovat?
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 21:04:14) analytickým rozborem. Tento rozbor musí mít z akreditované laboratoře každé jakostní a přívlastková vína, která jdou do prodeje.
|
aach |
|
(14.1.2012 21:05:22) to mám s sebou nosit do krámu ,,malého chemika??,,
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 21:07:56) co ti na to mám říct? Je to uvedené na etiketě a pokud se ti to nezdá tak můžeš dát lahev na rozbor.
|
|
Ivucha + 2 |
|
(14.1.2012 21:09:48) aachje, naklusej někam do vinotéky - měli by ti poradit. Ovšem jak už jsem psala - 100% se člověk spolehnout nemůže :-(. Nebo jak ti tu holky radily kam jít.
|
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 21:17:17) Odkud jsi, alespoň přibližně?
|
aach |
|
(14.1.2012 21:23:59) karlovarsko. asi zajdu do makra?
|
Vínečko |
|
(14.1.2012 21:25:13) Aha, tak to je od Jižní mMoravy fest daleko Spíš než do makra bych šla do vinotéky.
|
|
.ganesha. |
|
(14.1.2012 22:02:24) Koukám, že až příště pojedu do Šaldorfu, přivezu něco do karlovarska na ochutnávku
|
aach |
|
(14.1.2012 22:05:00) jupíííí!!!
|
Elíláma |
|
(15.1.2012 9:15:30) Makro mívá výborné sommeliéry, nákupčí. Doporučuji asi jako jediný z velkoobchodů.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Sengam |
|
(14.1.2012 22:42:25) Držíš dietu, nebo ti našli cukrovku? Ale nejsou vůůůbec dobré, jedno jsem kdysi pila a to mám ráda vína suché
|
|
Firsty+Matouš07/06+Šimon01/08 |
|
(15.1.2012 0:17:35) Doporučila bych suché víno, je to víno bez zbytkového přirodního cukru (přesněji do 4 g/l). Já mám nejradši Ryzlink Rýnský nebo Savignon.
Polosuchá a sladká vína nepiju, protože to co se dá koupit běžně v obchodech tak jsou uměle doslazovaná vína a aby bylo uměle doslazované víno stabilní a mělo potřebnou trvanlivost, tak se do něj dávají konzervanty - sloučeniny síry - a proto z takových vín pak bolí někdy druhý den hlava. Jinak jsou teda polosuchá až sladká vína i nedoslazovaná uměle a bez konzervantů a to vína přívlastková a jsou dost drahé a obchodě běžně nekoupíš, to už radši u vinaře, ale nejsou pro běžné pití.
|
|
TiNiWiNi |
|
(15.1.2012 8:44:51) aachje, musíš hledat MEŠNÍ VÍNO, tam cukr 100% nebyl přidán.
|
|
Vínečko |
|
(15.1.2012 9:22:46) Hm, tak koukám jaké zajímavé informace se tu po ráno dočítám. Pro aachje snad jen informace, že to nejsou informace pravdivé. Možná by nebylo od věci, abyste koukli do vinařského zákona o co vlastně jde a nešířili nepravdivé info
|
|
aach |
|
(15.1.2012 11:53:17) zítra klušu do makra. kde tady v krušných horách najít vinaře nevím
|
Vínečko |
|
(15.1.2012 12:17:37) tak ještě je možnost objednat přes net od vinařů
|
|
LaviON |
|
(15.1.2012 12:32:41) no, snad ti pomůže toto Dříve Moravské vinařské závody vyráběly diabetické víno, které bylo přislazeno umělým sladidlem. Vinařský zákon toto nedovoluje a pro diabetiky jsou vhodná všechna suchá vína, protože obsahují max. 4 g cukru v litru.Specielní dia víno se již nevyrábí.
|
|
Vínečko |
|
(15.1.2012 13:04:28) Tady je rozdělení vín:
http://www.wineofczechrepublic.cz/4-1-rozdeleni-vin-cz.html
a zde je ke stažení zákon: http://www.wineofczechrepublic.cz/3-3-vinarska-legislativa-cz.html
Mě jen pak mrzí po tom, co tu čtu, že vznikají mylné informace Jinak o nic nejde. My se tu snažíme seč můžeme při výrobě vína a v některých lidech přetrvávají staré nepravdivé informace.
|
|
|
|