Marie-Ellena |
|
(12.3.2012 19:19:50) Zkouším už nějakou dobu doma péct v domácí pekárně, vždy se snažím dle receptu, co vyčtu ve spec. kuchařce pro domácí pekárny, ale ať peču jakýkoliv chleba, je sice upečený, rozhodně není syrový, ale vždy je takový "mokrý" a tuhý, i když to dělám na obyč. základní program. Chtěla bych nadýchaný a pórovitý. Dělám něco špatně nebo mám špatné recepty? Nebo je to pro dom. pekárny typické? Podělte se se mnou, prosím, o zkušenosti, popř. opravdu dobré ozkoušené recepty. Díky.
|
Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 |
|
(12.3.2012 19:49:35) ono záleží i na mouce tenhle je jednoduchý a opravdu výborný žádný mazlák http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2494
a taky sem zjistial že záleží na droždí pořád sem měla sušené na obrazku je modrý pták a jednou sem kopila jiný snad labeta a ten chleba byl příšernej
|
adelaide k. |
|
(12.3.2012 20:23:12) Jano já peču s Labetou často a o.k.
|
Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 |
|
(12.3.2012 20:24:29) hm já fakt dala jednou jiný droždí a měla sem stejnej recept jako vždy a byla to hrůza
|
adelaide k. |
|
(12.3.2012 21:59:28) Ono to může možná být i tím konkrétním sáčkem/šarží.
|
|
|
|
Blanka, syn |
|
(13.3.2012 8:56:49) Tenhle chleba peču často a je moc dobrý - různě míchám mouky - chlebovou hladkou a žitnou a normální hladkou. Jo a taky používám místo sušeného droždí normální droždí nebo kvásek a chleba je mnohem lepší...
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(12.3.2012 21:33:30) peču hodně z dámy, jak píše Anett+2
nejčastěji tenhle chleba http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2492
a tyhle rohlíky http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2434
|
|
L+2 ks |
|
(13.3.2012 9:38:57) nejvíc děláme tenhle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3648 Někdy přidávám ještě 10 minut na dopečení. Kůrku nastavuji vždy tmavou, tak to máme rádi. Jestli se můžu přiživit, já mám spíš problém s bagetema. Jsou dobré to jo, ale jsou hodně hutné, těžké. Nevíte, kde dělám chybu?
|
|
|