| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Problém při pečení v domácí pekárně

 Celkem 10 názorů.
 Marie-Ellena 


Téma: Problém při pečení v domácí pekárně 

(12.3.2012 19:19:50)
Zkouším už nějakou dobu doma péct v domácí pekárně, vždy se snažím dle receptu, co vyčtu ve spec. kuchařce pro domácí pekárny, ale ať peču jakýkoliv chleba, je sice upečený, rozhodně není syrový, ale vždy je takový "mokrý" a tuhý, i když to dělám na obyč. základní program. Chtěla bych nadýchaný a pórovitý. Dělám něco špatně nebo mám špatné recepty? Nebo je to pro dom. pekárny typické? Podělte se se mnou, prosím, o zkušenosti, popř. opravdu dobré ozkoušené recepty. Díky. ~x~
 Ropucha + 2 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(12.3.2012 19:28:36)
Znáš tyhle stránky? http://domacipekarny.dama.cz/
Tam najdeš hodně informací.

Chleba z pekárny je trochu jiný, než z pece, vysvětluji si to tím, že pekárna peče jen odspodu, takže shora nevzniká propečená kůrka. Ale vlhký nebo tuhý by být neměl, zkus jiné recepty ~d~
 Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(12.3.2012 19:49:35)
ono záleží i na mouce
tenhle je jednoduchý a opravdu výborný žádný mazlák
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2494

a taky sem zjistial že záleží na droždí pořád sem měla sušené na obrazku je modrý pták a jednou sem kopila jiný snad labeta a ten chleba byl příšernej
 adelaide k. 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(12.3.2012 20:23:12)
Jano já peču s Labetou často a o.k. ~d~
 Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(12.3.2012 20:24:29)
hm já fakt dala jednou jiný droždí a měla sem stejnej recept jako vždy a byla to hrůza
 adelaide k. 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(12.3.2012 21:59:28)
Ono to může možná být i tím konkrétním sáčkem/šarží.
 Blanka, syn 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(13.3.2012 8:56:49)
Tenhle chleba peču často a je moc dobrý - různě míchám mouky - chlebovou hladkou a žitnou a normální hladkou. Jo a taky používám místo sušeného droždí normální droždí nebo kvásek a chleba je mnohem lepší...
 Kozajda+Máťa 1/08+Ondra 1/10 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(12.3.2012 20:10:06)
vyndaváš ho ihned po upečení?
 červík + V. 6/03 + L. 5/08 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(12.3.2012 21:33:30)
peču hodně z dámy, jak píše Anett+2

nejčastěji tenhle chleba
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2492

a tyhle rohlíky
http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2434
 L+2 ks 


Re: Pomozte s domácí pekárnou 

(13.3.2012 9:38:57)
nejvíc děláme tenhle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3648
Někdy přidávám ještě 10 minut na dopečení.
Kůrku nastavuji vždy tmavou, tak to máme rádi.
Jestli se můžu přiživit, já mám spíš problém s bagetema. Jsou dobré to jo, ale jsou hodně hutné, těžké. Nevíte, kde dělám chybu?

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.