Kalamity YANKA |
|
(12.4.2012 10:37:00) Muz se mi navecer vrati z dvoudenni cesty a bude mit hlad
Predbezne jsme se domlouvali, ze by mel chut na ryzi a nejakou "flakotu", asi koupim krkovicku. Mam tu ale kilo mrkve, oba mrkev radi, ale napada me jen dusene na mrkvi s bramborem. Co myslite, slo by to i s ryzi? Udelala bych to na houbach, ale deti houby nerady.
Nebo nemate tip jak udelat rezji, mrkev a veprovy, aby to bylo dobry a "netlouklo" se to?
|
angrešt |
|
(12.4.2012 10:49:14) Z mrkve udělat polévku nebo salát a udělat dušené maso s rýží.
Nebo udělat "čínu" - tedy maso obalit ve škrobu, mrkev šikmé špalíčky, ve woku, pak "zálivku" se sojovkou, chilli a zázvorem. An k tomu rýži.
Nebo jen opečené maso, k tomu jako přílohu glazovanou karotku a jako dezert rýžovou kaši nebo teurgoule.
|
calvin |
|
(12.4.2012 10:53:29) Angrešt čína s mrkví super nápad Akorát bych to teda nedělala z krkovičky
|
angrešt |
|
(12.4.2012 10:56:36) Na čínu není krkovička ideální, ale Yanka psala "vepřové, asi krkovičku" - takže klidně může koupit jiné vepřové, pokud chce
|
Kalamity YANKA |
|
(12.4.2012 11:02:07) jo jo, pro maso pujdu az v poledne, tak mam jeste cas se rozhodnout. Co treba plecko?
|
angrešt |
|
(12.4.2012 11:05:31) Plecko je vynikající jako pomalu pečené, třeba se zeleným pepřem. A k tomu pak ta rýže, ideální
Na čínu je lepší málo prorostlé maso, protože tolik neprská při opékání, krkovička dělá rotyku. Plecko by taky nebylo vhodné, má v sobě dost pevných povázek, nehodí se na rychlou úpravu. Mimoto se kvůli tomu blbě krájí na malé kousky.
|
|
Půlka psa |
|
(12.4.2012 11:07:49) Plecko jedině pomalu pečené s rybízovou marmeládou.
|
|
|
|
|
|
calvin |
|
(12.4.2012 10:51:02) Mně přijde trošku divná už ta kombinace krkovičky a rýže A mrkev k tomu Jsem zvědavá co kdo poradí. Já bych udělala maso s mrkví a opečeným bramborem a rýži bych dala zítra Mrkev a rýže se mi hodí s leda s přírodním kuřecim prsíčkem, ale bylo by to takové "dietní" To dělám malýmu když má průjem
|
Kalamity YANKA |
|
(12.4.2012 10:54:08)
krkovicka a ryze ne? myslela jsem si na krkovicku, protoze je stavnatejsi bych rekla, nez treba kyta, tu kupujeme casteji. Myslis, ze by kyta teda byla lepsi? nebo jeste neco jinyho?
|
aach |
|
(12.4.2012 11:24:04) krkovička je na dušení výborná. není suchá a tuk z ní pustí do výpeku dobrou štávu. zahod mrdkev, nebo ji nech na zítra a udělej vepřovou znojemskou, štěpábskou, nebo vepřové plátky na ,,česneku,, ,,slanině,, ,,pivu,, ,,víně,, nebo zapéct v troubě se sterilovanou zeleninou-moravanka a tak, nebo směs na lečo, k tomu všemu je rýže ideální.
já ted vytáhla pěknej kus hovězí kližky a zatím se dusí na cibuli podlitá pivem...co dál, se uvi
mmch, jak dopadla cibulačka?
|
Kalamity YANKA |
|
(12.4.2012 14:39:11) jo! tak jsem to prskla na zeleninu a cibuli, korenicko a pomalinku pecu
Cibulacka? No ty blaaaaho, ja ti to nerikala? Sezral se obrovskej kastrol za dva dny a od te doby jsem ji delala uz dvakrat! Mela desnej uspech! Ja vedela, ze nezklames!
|
|
|
calvin |
|
(12.4.2012 12:17:35) Já si nemůžu pomoct, krkovičku vidim jako flákotu na gril nebo na pánev, naložená, nakořeněná, mňam k rýži dávám buď kuřecí, krůtí, když vepřové tak s nějakou omajdou. Ale každej má jiný chutě
|
|
|
Půlka psa |
|
(12.4.2012 10:54:51) Mě zas přijde divná kombinace masa a mrkve. Přijde mi to, jak takové ty příkrmy od čtyř měsíců. Kombinace masa a rýže by šla.
|
.ganesha. |
|
(12.4.2012 11:00:20) Já teda miluju maso v mrkvi (nejlépe hovězí, ale ani vepřový, nebo krůtí plátek, mňam)
|
Půlka psa |
|
(12.4.2012 11:06:46) No jo, když já se toho příkrmoidního pocitu z masa v mrkvi prostě nedokážu zbavit.
|
|
.ganesha. |
|
(12.4.2012 12:51:29) Nedělám, mně to vaří manžel :)
|
|
|
|
|
FialoFka |
|
(12.4.2012 11:03:57) My pečeme plátky krkovičky v remosce podlité s cibulí a česnekem a k tomu rýži - to milujem.
|
|
|