maja3maja |
|
(28.4.2012 10:56:41) Kupuji puflovaný amarant od Alnatury v DM, ale zkoušela jsem vyrobit vlastní ze semen amarantu, ale vždy se mi připálí a napufluje se jen menšina všeho zrní, které mám v hrnci. Funguje to někomu?
|
Katka | •
|
(28.4.2012 13:10:28) Nevím, co je to puflovat, ale pokud myslíš pufování, tak se obávám, že to doma neuděláš. Pufování probíhá tak, že surovinu dáš do nádoby, kde za velké teploty (cca 300stC) a velkého tlaku se odpaří voda a surovina nabobtná. Celý proces trvá několik málo vteřin. To prostě doma nedocílíš.
Pufované výrobky mají vysoký GI a proto nejsou vhodné při redukční dietě.
|
maja3maja |
|
(28.4.2012 20:52:25) aha, nicméně se na obalu píše, že se dá upravit pufováním stejně jako popcorn. A ten doma v hrnci udělám...
|
|
|
|