Agniezska |
|
(23.5.2012 8:30:47) Zbylo mi několik sklenic domácích jablečných přesnídávek. Už je nikdo nechce. Nemáte tip, co z nich upéct? Jednu jsem dala do štrůdlu, ale vytekla, takže příště musím zahustit. Napadá me ještě jablečný puding, ale ráda bych i nějakou buchtu a to teda netuším jakou???
|
Lída+2 |
|
(23.5.2012 8:35:33) do perníku...nebude tak suchý
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(23.5.2012 8:36:12) Upeč na plech olejovku a z jablečné výživy udělej takový pudink navrch - je to luxusní mňamka!!! Pudink budeš vařit z té výživy, kterou do litru na 2 pudinky doliješ vodou.
|
|
Lída+2 |
|
(23.5.2012 8:36:30) Agniezska jsem to omylem poslala nedopsané...uvyř ovocný jablkový čaj a tu přesnídávku a nahraď tím kompletně mléko v perníku...nyní to v létě je i lepší.
|
|
Mája+M(7/11) |
|
(23.5.2012 8:36:52) Já bych si je vzala :-D Napadá mě přidat do bílého jogurtu nebo do ovesné kaše.
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(23.5.2012 8:40:13) Sem s nima......
|
|
draky+dráčata |
|
(23.5.2012 8:42:31) Já peču buchtu, dává se do ní právě jablečná přesnídávka
|
|
maximin |
|
(23.5.2012 9:09:25) Ja mam presnidavky dost huste, pridavam je do testa na pernik. Nedam vejce a olej a dam jednu presnidavku. Je to moc dobry
|
|
Gabriella, 2 děti |
|
(23.5.2012 9:18:52) Udělej normální těsto na palačinky, vyklop do něj přesnídávku až dvě (pokud možno bez cukru, s cukrem se těsto víc přichytává/připaluje) a usmaž normální palačinky, možno natřít marmeládou nebo jen posypat skořicovým cukrem. Další varianta - udělat obyčejné palačinky, přesnídávku zamíchat do tvarohu (raději v papíru než v kelímku aby to naředěné přesnídávou moc neteklo), dosladit, přidat skořici a natírat na palačinky místo marmelády.
|
|
Simeona+3 |
|
(23.5.2012 9:52:02) HRaběnčiny řezy- křehké těsto, 2/3 na plech, na to jabka, na to sladký sníh z bílků a zbylá 1/3 těsta. Je to dobrota
|
|
HelenaPa |
|
(23.5.2012 9:56:11) Vyklopit do hrnce, přidat trochu cukru, a povařit s pudinkovým práškem rozmíchaným ve vodě (na 2 pudinky tak 2-3 deci vody). Pak ve formě vrstvit na střídačku piškoty a jablečnou hmotu a nechat zatuhnout v lednici. Skvělé se šlehačkou, ale i jen tak.
|
|
daba+holčička |
|
(23.5.2012 10:00:16) přisladit a zamrazit jako nanuky
|
|
tacka |
|
(23.5.2012 10:08:28) já dělám něco jako linecké těsto, rozmíchám několik tvarohů-osladit atd. a dám na těsto. Upeču, po vychladnutí dám navrch to jablečné pyré a poleju čokoládovou polevou. je to mňamka
|
|
Diana* A. 12/00 + V.&T. 03/06 |
|
(23.5.2012 11:10:48) Jestli nejsou moc řídké - my děláme "placky s jablky" - sladké kynuté těsto, z toho se udělají silnější placky cca velikosti dlaně, které se pečou na pánvi potřené olejem. Na tyhle placky (ideálně ještě teplé až horké) se dává vychlazené jablečné pyré (klasika - rozvařená jablka s cukrem, skořicí a hřebíčkem) a úplně navrch kysaná smetana nebo bílý jogrut. Je to děsně dobrý! Mňam, úplně se mi sbíhají sliny, jen o tom píšu
|
|
Sam01 |
|
(23.5.2012 11:28:30) Vyklop si je do mističek,strč do mrazáku a máš úžasnou dřeň pro horké letní dny. Nebo si to dej do tvořítek na led a pak to přidávej třeba k džusu na ochlazení.
|
|
Tante Ema |
|
(23.5.2012 11:39:16) Zamíchat do perníku, je pak výbornej. Smíchat se Solamylem jako nádivku do křehkého těsta. Proložit piškoty a kysanou smetanou jako studený skládaný dort. Smíchat s ovesnými vločkami a rozinkami (trochu osolit), upéct placičky.
|
|
Helca+Nicholas |
|
(23.5.2012 12:28:14) Pouzit pul na pul misto oleje vicemene do jakekoliv babovky nebo buchty,je to zdravejsi a vlacnejsi a v chuti to nepoznas. No a nebo na uz drive psane drene/nanuky, pri vedrech jsou uuuuzasne!
|
|
Ivča | •
|
(23.5.2012 12:50:39) Přidej to do těsta na perník.
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(23.5.2012 19:06:34) koláč den a noc najdeš na www.mamincinyrecepty.cz
je tam strohaná jablka, ale nám víc chutná přesnídávkou, nebo kompotovanýma strouhanýma jabkama
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(23.5.2012 19:27:41) Linecký koláč, suroviny nepropracovávám na těsto, ale jen na takovou drobenku. Půlku nadrobím dospod, naleju přesnídávku, půlku navrch. Společně se to nasákne, nikam nic neteče. Nejlepší až druhý den, aby se trochu rozležel. Zkoušela jsem i kakaovou variantu těsta s nalitým půllitrovým oslazeným jogurtem - taky to šlo, ale přesnídávkový je lepší.
|
|
Ivana | •
|
(23.8.2012 13:49:26) Nesnědené výživy ale i další kompoty svařím v hrnci, dochutím cukrem, skořicí, vanilkou - prostě podle chuti. Možno přidat i sekané ořechy, nebo ovesné vločky, nebo zahustit pudinkem. Pak suším v sušičce, nebo je možné i v troubě. Vzniklé "placky" vydrží ve špajzu, nakrájené na čtverečky jsou dobrou "mlskou" pro děti, ale ani dospělí nepohrdnout. Přesný recept nemám, dělám to vždy od oka, podle toho kolik a jakých surovin máme. Na vánoce je možné jimi např. zdobit jablko nebo pomeranč - napíchnuté a svinuté na špejli. Dobrou chuť.
|
|
|