Marie-Ellena |
|
(28.5.2012 11:35:39) Dostala jsem krásný nerezový rozstřikovač na olej, nalila jsem tam olivový, ale protože má být v chladu a temnu, šoupla jsem ho do lednice. Jenže ouha, stalo se, co je normální, ale mně to nedošlo - v rozstřikovači to "zhoustlo" a při vyndání z lednice to nerozstřikuje. Moje kamarádka má rozstřikovač s olejem normálně na kuchyňské lince, tak nevím. Jak to máte vy a co se stane oleji, když nebude v chladu a temnu?
|
MarkétaP + 4 dcerky |
|
(28.5.2012 11:38:28) Mám ho normálně ve skle na lince u okna a nepozoruji žádné změny.
|
|
Katka, kluci 9 a 13 | •
|
(28.5.2012 11:39:20) No tak olivový olej rozhodně nemá být v lednici... zhoustne , případně se v něm udělají i tuhé hrudky. Já ho mám normálně na lince při pokojové teplotě, máme celkem spotřebu, takže tak za měsíc je pryč.Pokud ho chceš mít ve tmě a v chladnějším místě, tak někam do špajzu nebo tak, ale lednici ne.....to je moc chladné.
|
Marie-Ellena |
|
(28.5.2012 11:42:04) No, ale na tohmle je vyloženě napsáno uchovávat "v chadu a temnu", tak nevím. Abysme se - když ho budu mít na lince - z toho celá rodinka korporativně nepos.....li.
|
kotyk |
|
(28.5.2012 11:45:24) Neboj, nepo... Olivový olej se už pěkných pár set let skladuje při pokojové teplotě i v místeh, odkud pochází. Většina výrobců ho navíc dává do tmavých lahví. Pokud máte extra malou spotřebu, stačí dát do špajzu.
|
|
|
|
*Niki* |
|
(28.5.2012 11:39:45) Mám ho ve skřínce u linky, takže požadavek temna splněn, chladu ani ne, a je vždy v pořádku.
|
|
Emília Fernandéz |
|
(28.5.2012 11:47:21) Ve spíšce, nikdy se mi nezkazil.
|
|
Půlka psa |
|
(28.5.2012 11:56:54) Z ledničky je nepoužitelnej. Není ten nerezový rozstřikovač neprůhledný? Pak bys temno nemusela řešit. Pokud chceš chladno, tam maximálně do spíže.
|
kotyk |
|
(28.5.2012 13:25:16) Použitelnej je pořád, akorát už tedy ne do roztřikovače Chuťově ho lednice nepoznamená, jen vzhledově.
|
|
|
angrešt |
|
(28.5.2012 13:36:30) Olivový olej mám v kuchyni při pokojové teplotě, v tmavé lahvi. Spotřebuju ho dost rychle, nikdy mi zatím nežlukl. Ale hlídám si, abych kupovala čerstvý - olivový olej má obvyklou oficiální trvanlivost 2 roky, ale už po roce není úplně skvělý. Takže se dívám na datum spotřeby, aby do konce zbývalo podstatně víc než 1 rok.
Mimochodem, nerez je neprůhledná, takže ve tmě ho máš
|
|
|