Suza007 |
|
(31.5.2012 10:24:12) Zdravím, urodilo se mi na zahrádce spoustu čerstvého špenátu, ale co s ním? Když chci dělat salát, tak se ty listy musí spařit? Anebo co jiného s ním? Jedná známá říkala, že ho zamražuje, ale jak - jenom tak nebo spařený, pokrájený?? Nebo je to jedno? Budu ráda za rady, já vždycky kupovala ten mražený nasekaný, s čerstvým nemám zkušenosti.
|
lela, rosa, niki |
|
(31.5.2012 10:27:12) proboha proc zamrazovat ? je vyborny jako salat, to ho nijak neupravuji. Po spareni pridam cesnek a smetanu, je vyborny k palacinkam, bramborum - mnam
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 10:30:35) lelo, nám už špenát leze i ušima, dělám ho s těstovinami, bramborem, polívku... Už pomalu měsíc ho máme několikrát týdně. V létě ho z mrazáku vytáhnu a pochutnáme si, teď jsme ho děsně přežraní.
|
|
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 10:27:46) Nakrájím na nudličky, dělám normálně špenát nebo polívku, případně syrové nudličky zmrazím.
|
|
angrešt |
|
(31.5.2012 10:29:09) Na salát listy syrové, ale chce to jen ty mladé - buď sklízet brzy, nebo vytrhat jen ty ze středu růžice. A do salátu jich dát úměrně, spíše je namíchat s další listovou zeleninou, protože přece jen obsahuje hodně šťavelové.
Na mražení spařit - já dám špenát do cedníku ve dřezu, proleju vroucí vodou z varné konvice a hned na to pustím ledovou vodu z kohoutku. Pak nechat buď celé listy, což ale mně připadá nepraktické, takže je trochu překrájím - třeba na čtvrtky, mám ráda velké kusy špenátu, ale ne větší než moje pusa
|
|
angrešt |
|
(31.5.2012 10:30:34) No a nejlepší je jen krátce podušený na másle - spíš jen do zavadlosti - s nasekaným česnekem, pepřem a zalitý smetanou. taky teď mám sklizňovou velikost špenátu a dneska jdu sklízet
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 10:33:27) Přesně, nevařit dlouho, udělám vždycky základ (třeba jíšku s cibulkou, zaliju trochou vody a smetany, provařím, přidám česnek a špenát.
|
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 10:35:47) Angešte prosím, ty jsi pěstovala převislé truhlíkové rajče? Myslím, že jsi kdysi dávala fotku. Potřebovala bych radu http://www.rodina.cz/nazor16362862.htm
|
angrešt |
|
(31.5.2012 10:39:23) Pěstuju keříčková, ale ne převislá http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#rajcata1.jpg odrůda Minibel. Tumbling Toma jsem nikdy neměla, ale stejně jako jiná keříčková bych nic nevylamovala, neuštipovala, ono se samo navětví, jak má. Akkorát jim teda vždycky trhám listy tak do 15 cm nad zemí, kvůli plísni. Jak jsou keříčková, tak jsou hustší, hůř v nich proudí vzduch a hůř osychají a mají větší sklon ji chytit. Spíš jestli Ti táhne do výšky, tak zkontroluj, zda má dost světla - máš ho normálně venku?
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 10:46:40) na jižním okně, teď ho chci dát ven. Díky za rady
|
|
|
|
|
Suza007 |
|
(31.5.2012 10:44:12) Díky všem za rady;-)
|
|
načuhující | •
|
(31.5.2012 13:56:31) Použité suroviny receptu Salát z jahod a špenátu: 3 šálky nakrájených jahod | 2 hrsti čerstvých špenátových lístků | 1.5 šálku cukru, | 1,5 lžíce nasekané jarní cibulky | 1,5 lžičky worcesterové omáčky | 1,5 lžičky mleté papriky | 1,5 šálku olivového oleje | 1,5 šálku balsamikového octa, | 2 žíce sezamových semínek
Postup přípravy receptu Salát z jahod a špenátu: Jahody omyjte pod studenou tekoucí vodou, očistěte a nechejte okapat. Špenát také omyjte a velké lístky natrhejte, malé lístky můžete ponechat celé. Špenát osušte. V menší misce smíchejte ostatní ingredience. Do větší mísy vhoďte jahody rozkrojené napůl, přidejte špenát, vše přelijte připraveným dresinkem a promíchejte.
|
|
Eilatt |
|
(31.5.2012 15:56:03) http://dolcevita.blog.cz/0705/luxusni-spenatovy-salat-pikantni-story
Dělala jsem teď tenhle salát a byl dobrý, jak ta verze se slaninou a chlebem, tak se sýrem (místo ovčího jsem dala nivu, alá babica , ale měl úspěch)
|
|
|