| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Veřejná omluva všem slepicím

 Celkem 23 názorů.
 Mishula 


Téma: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 11:46:37)
..které se tlačí s vajíčky a já je pak prachsprostě znehodnotím!
Uvařím vajíčka na tvrdo(nebo natvrdo?),opatrně se snažím oloupat skořápku a v lepším případě mám žloutek obalený vrstvičkou nevzhledně oďoubanýho bílku,v horším pouze ten žloutek~q~

Co dělám blbě?~4~
 Krakatice 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 11:49:29)
Vaříš čerstvý vajíčka :-)

Česrtvý se totiž loupou děsně blbě, přesně jak popisuješ.

Nejlepší je dát uvařený do studený vody, vodu několikrát měnit, aby byla fakt studená a pak pomalu odloupnout kousek skořápky, aby se voda dostala pod ní a mělo by to jít.
 Anni&Annika 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 11:53:02)
mas cerstva vajicka..~;)
 Dalalmánek 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 11:53:33)
A chladíš je ve studené vodě? Jinak jak praví předchozí příspěvek - pokud jsou příliš čerstvá, loupou se špatně.
 Kopřiva Dvoudomá 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 11:53:41)
Já je nakřápu kolem dokola a uloupnu kousek skořápky nad vzduchovou komůrkou, aby se voda mohla pod tu nakřápanou skořápku dostat. Po chvilce tou vyloupnutou dírečkou do skořápky fouknu, tím se oddělí zbytek blanky od vejcete, a pak už jen krásně sloupnu blanku se skořápkou v kuse.
 zvídavá 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 11:54:25)
Příliš čerstvá vajíčka. Doporučuje se po uvaření bleskově zchladit studenou vodou (delší dobu). Pak by se blanka měla oddělit. Ale nezaručuju.
 Epepe 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 11:58:05)
Mně pomáhá je před loupáním usušit a nechat aspoň chvíli odstát.
Jinak platí, že čím čerstvější, tím hůř se loupou, tak buď za to spíš ráda.
 MarMat (+2) 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 12:00:11)
~t~ aby se to dobře loupalo, tak to musí smrdět ~t~
 bin prostě 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 12:06:08)
už jsem si říkala za co se mi zase omlouváš ~:-D

hele vař ty ludry ve slané vodě, nech je schladnout na maximum-já dávám do mražáku po uvaření a pod tekoucí studenou vodou loupu...
 Mishula 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 12:07:59)
Slaná voda byla a po uvaření jsem je šoupla do ledový,vodu jsem měnila.
Jako jsou to domácí,ale mám je už asi 14 dní!To jako když koupím na krámě ty,co jdou loupat pěkně,tak jsou ještě starší jo?~8~
 Meta 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 12:07:13)
Používám z 99% domácí vajíčka a opravdu se mi tohle stává jen u čerstvých - tedy snešených aktuální den, maximálně den dva starých. Ovšem u kupovaných se toto stává u všech, v posledních letech bez vyjímky, byť mi doma leží třeba týden, či dva. Protože nevěřím, že se na pult dostávájí téhož dne, kdy byly sneseny, podezřívám producenty, že vejce procházejí nějakou lázní, která onu "čerstvost" simuluje týdny.
 Mishula 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 12:09:52)
Hm,tak tyhle jsem ale v lednici měla 2 týdny.Čili zas tak čerstvý taky nejsou.
 Meta 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 12:11:16)
Právě!
 bin prostě 


zaručený způsob je tento :) 

(10.7.2012 12:08:44)
 Mishula 


Re: zaručený způsob je tento :) 

(10.7.2012 12:10:37)
Měla bych strach,že nevytlačím to vejce,ale něco do spoďár.
 Krakatice 


Re: zaručený způsob je tento :) 

(10.7.2012 12:15:28)
~t~
 Elíláma 


Re: zaručený způsob je tento :) 

(10.7.2012 12:29:59)
~v~~t~~t~~t~
 amanvireja 


Re: zaručený způsob je tento :) 

(10.7.2012 15:04:29)
~e~ tak to je super ~:-D~g~~R^
 Hannah+Onďa+Vašík 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 13:08:13)
Po vypnutí rychle zchladit:)
 Ivevvvka 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 13:26:16)
Mně radila před lety babička, že vajíčka se mají trochu nakřapat ještě před schladnutím. Pak zalit studenou vodou a nechat vystydnout. V praxi to dělám tak, že přes pokličku scedím vodu, hrncem s vajíčkama pořádně zatřesu a zaleju studenou, takhle to nechám, dokud je nepotřebuju použít.
 Veverka16 


Re: Veřejná omluva všem slepicím 

(10.7.2012 13:52:24)
nic jen to vajíčko je čerstvé...já na vaření používám starší ,ne ty co ráno vyberu z kukaně...ty prostě neoloupeš.
 Roxie 


Nejlépe lžičkou ... 

(10.7.2012 13:58:15)
Nechat vychladnout ve studené vodě, kousek skořápky oddělat, zasunout pod skořápku čaj. lžičku a obkroužit - při tom pořád mírně vyvíjet tlak lžičkou směrem ke skořápce ~;) .
 Insula 


čerstvá vejce 

(10.7.2012 15:20:10)
Máš jistotu, že jsou čerstvá vejce. ~R^ Rad je několik. Počkat pár dní až "zestárnou" ~:-D, naťuknout nahoře a dole a fouknout pod skořápku (resp. pod tu bílou blanku) nebo ho celé poválet, skořápka popraská a pak by měla jít snadno dolů.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.