(10.7.2012 11:46:37) ..které se tlačí s vajíčky a já je pak prachsprostě znehodnotím! Uvařím vajíčka na tvrdo(nebo natvrdo?),opatrně se snažím oloupat skořápku a v lepším případě mám žloutek obalený vrstvičkou nevzhledně oďoubanýho bílku,v horším pouze ten žloutek
Česrtvý se totiž loupou děsně blbě, přesně jak popisuješ.
Nejlepší je dát uvařený do studený vody, vodu několikrát měnit, aby byla fakt studená a pak pomalu odloupnout kousek skořápky, aby se voda dostala pod ní a mělo by to jít.
(10.7.2012 11:53:41) Já je nakřápu kolem dokola a uloupnu kousek skořápky nad vzduchovou komůrkou, aby se voda mohla pod tu nakřápanou skořápku dostat. Po chvilce tou vyloupnutou dírečkou do skořápky fouknu, tím se oddělí zbytek blanky od vejcete, a pak už jen krásně sloupnu blanku se skořápkou v kuse.
(10.7.2012 11:54:25) Příliš čerstvá vajíčka. Doporučuje se po uvaření bleskově zchladit studenou vodou (delší dobu). Pak by se blanka měla oddělit. Ale nezaručuju.
(10.7.2012 11:58:05) Mně pomáhá je před loupáním usušit a nechat aspoň chvíli odstát. Jinak platí, že čím čerstvější, tím hůř se loupou, tak buď za to spíš ráda.
(10.7.2012 12:07:59) Slaná voda byla a po uvaření jsem je šoupla do ledový,vodu jsem měnila. Jako jsou to domácí,ale mám je už asi 14 dní!To jako když koupím na krámě ty,co jdou loupat pěkně,tak jsou ještě starší jo?
(10.7.2012 12:07:13) Používám z 99% domácí vajíčka a opravdu se mi tohle stává jen u čerstvých - tedy snešených aktuální den, maximálně den dva starých. Ovšem u kupovaných se toto stává u všech, v posledních letech bez vyjímky, byť mi doma leží třeba týden, či dva. Protože nevěřím, že se na pult dostávájí téhož dne, kdy byly sneseny, podezřívám producenty, že vejce procházejí nějakou lázní, která onu "čerstvost" simuluje týdny.
(10.7.2012 13:26:16) Mně radila před lety babička, že vajíčka se mají trochu nakřapat ještě před schladnutím. Pak zalit studenou vodou a nechat vystydnout. V praxi to dělám tak, že přes pokličku scedím vodu, hrncem s vajíčkama pořádně zatřesu a zaleju studenou, takhle to nechám, dokud je nepotřebuju použít.
(10.7.2012 13:58:15) Nechat vychladnout ve studené vodě, kousek skořápky oddělat, zasunout pod skořápku čaj. lžičku a obkroužit - při tom pořád mírně vyvíjet tlak lžičkou směrem ke skořápce .
(10.7.2012 15:20:10) Máš jistotu, že jsou čerstvá vejce. Rad je několik. Počkat pár dní až "zestárnou" , naťuknout nahoře a dole a fouknout pod skořápku (resp. pod tu bílou blanku) nebo ho celé poválet, skořápka popraská a pak by měla jít snadno dolů.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.