nanenka |
|
(13.7.2012 23:08:29) Prosím nemáte někdo nějaký recept na víno z višní? Děkuji.
|
Stáňa * |
|
(14.7.2012 0:01:08) Na víno ne, ale na griotku. Dělám dva druhy: jednu přírodní a jednu s alkoholem.
ad a) velká 4litrová sklenice, cca 750 g cukru, nějaké voňavé koření jako celá skořice, hřebíček, do třičtvrtě višně. Navrch igelitový sáček, přetáhnout gumičkou, udělat dvě dírky zavíracím špendlíkem a postavit za okno na slunce. Spolehlivě vykvasí.
ad b) také čtyřlitrová sklenice, koření, cukr (teď tedy nevím z hlavy kolik), 1 kg višně + 0,5 l vodka nebo rum. Nechat uležet, nemusí být na slunci.
To první není tak silně alkoholové a výborné je to taky. Už se těším, pořád chodím tu lahev okukovat
Víno to tedy není, ale je to výborné
|
|
Domeva |
|
(14.7.2012 9:28:38) Minulý týden v neděli jsem zadělala na višňové víno podle tohoto receptu: Připravíme si 20 l demižon, který vymyjeme, dále bude třeba tzv. bulkátko, špunt a trochu plastelíny.
Višně obereme, otrháme stopky a vypeckujeme. Odměříme si 4 - 5 l višní. Ty vsypeme do demižonu.
Svaříme vodu s cukrem. Na 10 l vody přijdou 2 kg cukru. Připravíme si potřebné množství v tomto poměru. Vodu necháme zcela vychladnout.
Višně zalijeme vodou ne až po okraj, musíme nechat místo pro kvašení. Zašpuntujeme, umístíme bulkátko, do kterého nalijeme vodu a okraje pevně utěsníme plastelínou. Umístíme do temna (ideální je sklep) a už jen necháme pracovat. Víno je hotové zhruba za 2 - 3 měsíce. Během této doby hlídáme, abychom vždy v bulkátku měli vodu.
Hotové domácí víno z višní pak už jen pomocí gumové hadičky stáčíme. ...................
Už jednou jsem víno zkoušela vyrobit, ale zoctovatělo mi Tohle už začíná kvasit, tak jsem zvědavá zda se povede
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(14.7.2012 15:38:48) Naši dělali hrozně dobré rybízové a pak jednou udělal táta z višní, byly nádherné a byla z nich skvělá marmeláda, ale to víno bylo tak hnusný, že jsme nechápali, to víno docela hezky vonělo, mělo skvělou barvu, ale chuť byla no prostě hnusná. Oba rodiče svorně vyprávěli, jak to vzali na ochutnání do práce a kolegové se tam na to nadšeně vrhli a pak nevěděli, co si o tom mají myslet. No, nic, to jsem si jen tak vzpomněla. Snad dopadnete líp.
|
Stáňa * |
|
(14.7.2012 23:25:19) Griotka z višní je ale výborná
|
|
|
|