Archciba |
|
(26.7.2012 9:58:28) Ahoj, potřebuju poradit co s meruňkami. Dostali jsme dost meruňek v různém stupni zralosti. Chtěla bych udělat půl ročnímu mimču přesnídávku - jen rozvařit a nacpat do skleniček?, knedlíky, koláč a pak nevím, co dál. Myslela jsem do mrazáku, ale tchýně mi tvrdí, že zčernají a takové ty nazelenalé, že se dají jen zavařit se spoustou cukru
Poraďte, co z meruněk děláte vy. Jdu loupat a pak nakouknu
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(26.7.2012 10:00:57) Měla jsem meruňky v mrazáku a nečernaly. Do buchty byly fajn, rozmrzlé nic moc.
|
|
magrata1 |
|
(26.7.2012 10:05:09) dělám marmelády, cukr dávám podle chuti ne podle receptu. Takže třeba 1 kg ovoce a 300g cukru.
|
|
Nevímsirady |
|
(26.7.2012 10:13:31) ty méně zralé zavařuju. dám půlky do sklenic řezem dolů, zasypu lžíci cukru a zaliju studenou převařenou vodou a zavařím, na koláč je to super. Zmrlé jsem nezkoušela, máme na to malý mražák. Z přezrálých bych udělala marmeládu, džem nebo přesnídavku (v mém případě bych je ale hlavně sežrala jen tak )
|
Archciba |
|
(26.7.2012 10:20:14) Bathory, už mám v sobě minimálně 2kg
přesnídávku děláte jak?
Marmošku bude dělat tchýně. Sice bude přeslazená, ale do jogurtu to vadit nebude
|
Nevímsirady |
|
(26.7.2012 11:00:45) já dělám když zbydou meruňky tuhle, myslím, že by to šlo i bez toho pudinku, ale nezkoušela jsem to http://www.toprecepty.cz/recept/6391-merunkova-presnidavka/
|
|
|
|
KoproFka |
|
(26.7.2012 10:16:37) určitě marmošku! ta meruňková je snad nejdobřejší ze všech.... počkej v zimě, to se budeš oblizovat!
|
Babsi+2 |
|
(26.7.2012 11:12:19)
Marmeládu dělám hlavně proto, že mražák je plný rybízu.
|
|
|
Termix |
|
(26.7.2012 10:21:19) Z hodně zralých dělám džem. Míň zralé zavařuju. Meruňky běžně mrazím, vždy, stejně jako jahody, je předmrazím na tácku a teprve potom je dávám do sáčků. Ještě nikdy nezčernaly. A předmražené se neslepí dohromady. A v zimě z nich dělám koláč a nebo ovocné knedlíky. Nikdy je nerozmražuju, používám normálně zmrzlé.
|
|
a je to? |
|
(26.7.2012 10:22:50) Dělala jsem kdysi knedlíky na zimu do mražáku. Něco z tvarohového těsta, něco z kynutého. Ale my máme větší mražák...jinak bych asi zkusila tu marmeládu. A holkám do hospůdky bych napekla velkej plech koláče s drobenkou
|
|
Meta |
|
(26.7.2012 10:30:57) Meruňkový kompot a džem. Nikdy nemůže být meruněk příliš mnoho .
|
|
Bouřka |
|
(26.7.2012 10:34:36) Kápla jsi mi do noty. Já zvažovala, že je rozvařím, dám do tvořítek na led a zamrazím. Že bych je pak přidávala do kaší.
|
|
*Laura* |
|
(26.7.2012 11:02:04) Ja merunky podusim na hluboke panvi (bez vody, samy pusti stavu), rozmixuju, pokud je treba, davam do krabicek a mrazim. Rozmrazene pouzivam do jogurtu, kasi,... Vzdy zustaly krasne oranzove, nikdy nezmenily barvu. Delam to tak uz radu let.
|
|
Insula |
|
(26.7.2012 12:13:24) Udělala bych marmeládu. Se želírovacím cukrem je to hned a zavařovat se to nemusí.
|
adriM+M+N |
|
(26.7.2012 15:58:15) Tu presnidavku bych urcite udelala s jablky. Jednou jsem zkousela tusim jahodovou bez jablek a byl to des... Ridke. Povarit jablka, pak hodit merunky, povarit chvili spolecne, osladit dle chuti a rozmixovat, zavarit.
|
|
|
štěpánkaa |
|
(26.7.2012 17:14:15) nejměkčí merunky rozvaříme s cukrem a máme džem (nakyslý) - což se dá pužít jako výživa pro dítě, ale my je sníme nejpozději do Vánoc, později se nám začíná kazit. dalo by se to i rozmražené s cukrem zmrazit, pak je z toho meruňková dřeň. půlky mrazíme a dáváme do buchet a koláčů - zmražené se jinak použít moc nedají, některé zavaříme jako kompot a většinu sníme zasyrova nebo napečeme meruňkové buchty a koláče. Min.týden jsme takto zpracovávali 30kg meruňěk, dojídáme již poslední
|
Ines | •
|
(10.8.2012 8:28:40) V mrazáku nečernají, snad možná kdyby se roztrhal pytlík. Přesnídávka je na dítě moc "ostrá", víc dětem chutnala napůl s jablky. Dávám ji do mrazáku, kdysi miminkům jsem ji nechala povolit a byla to přesnídávka, větší děti ji jedí zmrzlou jako dřeň.
|
|
|
|