Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(25.7.2012 18:49:10) Ahoj, dostali jsme půl igelitky letních jablek, takových těch zelených skleněných. Připadají mi kyselá. Netuším, jak dlouho vydrží. Nemáte tip, co s nimi? Děkuji J.
|
anexa |
|
(25.7.2012 18:51:43) jestli jsou letní, tak je zkus nechat dojít
|
|
NovákováM |
|
(25.7.2012 18:52:14) Jani, my jsme nedávno kyselá jablka grilovali. U všech dětí měla enormní úspěch, to je zase objev z mládí )
|
|
arantxa |
|
(25.7.2012 18:59:33) Děláme předsnídávky. Rozvařím, přidám cukr a vanilkový pudin. přášek a dám do skleniček.
|
štěpánkaa |
|
(25.7.2012 19:00:46) nebo tak, ale u nás je už nikdo nejí, nicméně se dají dát do koláčů
|
|
Žžena |
|
(25.7.2012 19:12:01) Když jsem byla malá, babička takto udělala jablečné přesnídávky a pak je dala zamrazit a byla z toho dřeň
|
arantxa |
|
(26.7.2012 6:56:20) Syn to jedl jen jako miminko,ale manžel je takové větší miminko a bere si to na snídani nebo na svačinu do práce, takže už došly a těším se až budu dělat nové.
|
|
|
|
štěpánkaa |
|
(25.7.2012 19:00:22) dávám je do buchet a koláčů, když jsou kyselá mo, tak přidám cukr.
|
|
Aknel | •
|
(25.7.2012 19:23:25) jablkove knedliky. jablka nahrubo nastrouhat a smichat s hrubou moukou, pripadne krupici. uvalet male koule a ty uvarit. Na to cukr, skorici a kysanou smetanu a/nebo maslo. jedla jsem pred lety u tety a bylo to vyborne. nedavno jsem zkusila, jen jsem asi dala vic mouky, tak byly trochu tuzsi. takze s moukou radsi opatrne a chvili pockat, nez se mouka nasakne stavou, teprve pak varit.
|
|
Insula |
|
(25.7.2012 19:24:36) Štrůdl.
|
|
Babsi+2 |
|
(25.7.2012 20:00:50) 3-4 vajca smíchám s 1,5hrnkem cukru. Prdopeč smíchám s 2 hrnky polohr. mouky a skořicí. Přidám 0,5hrnku oleje a 4 hrnky nahrubo nastrouhaných jablek (cca 5ks). Dám péct na 180°C a po "naběhnutí" snížím na 170°C. Úspěch to byl plný, radostí zrobili dvě mexické vlny a sež*ali vše během jednoho večera. Já měla jeden špinavý lavor, škrabku a struhadlo, takže jsem byla též ráda.
|
|
Razivia |
|
(25.7.2012 21:31:05) Sice to není nic převratného, ale z letních mám nejradši štrůdl (právě proto, že jsou taková "navinulá").
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 | •
|
(25.7.2012 22:13:44) Kdybych měla jen půl igelitky, byla bych šťastná. Mám (měla jsem) jich doma 4 bedýnky a to ještě určitě není konec... Takže dnes k obědu byly citronové jablkáčky, Odpoledne jsem uvařila jablečný pudink a upekla jablečnou buchtu. Zítra budu píct štrůdl a jinak si je strouhám nahrubo do krabiček od nanukáče a zamrazím a používám na štrůdl v zimě (1 krabička + 1 těsto = 3 nohavice štrůdlu).
Simča
|
|
Persepolis |
|
(26.7.2012 8:24:44) Půl igelitky bych hravě snědla. Já miluju kyselé letňáče
|
|
Mrej |
|
(26.7.2012 14:52:38) crumble
|
|
štěpánkaa |
|
(26.7.2012 17:11:18) no, tohle je přejmenování za všechny prachy, copak "pachatel" neví, že se skladovat nedá? Tedy snad zpracovat, né
|
Ines | •
|
(10.8.2012 8:39:49) letní jablíčka (odrůda Průsvitné letní alias žňůvky) se skladovat nedají a jedí se s ještě bílými jádry, dozrálá jsou moučná
|
|
|
|