Donell |
|
(13.8.2012 13:46:54) V jedné z diskuzí zde proběhl návod na přípravu domácího smetánku.. z ingreiencí si pamatuji jen tvaroh a zakysanou smetanu..Mohl byste mi někdo poradit celý recept jak je připravit? A jak dlouho vydrží v lednici? Díky!
|
Elíláma |
|
(13.8.2012 13:57:35) Puding, tím dodávám i příchuť, oblíbený je u nás čokoládový, vanilkový a mandle.
|
Elíláma |
|
(13.8.2012 13:58:28) Jo a skladuju ho 3 dny max, víc mě neláká zkoušet
|
|
Inka | •
|
(13.8.2012 13:59:18) A chutná to jako smetánek? Já po zdejší debatě o nugetě v kýblu tak slintala, že jsem snědla velkýho pribiňáka a domácí bych zkusila
|
Elíláma |
|
(13.8.2012 14:04:50) No, jak kdy, někdy se mi náhodou podaří chytnout tu chuť, někdy spíš jak Bobík, někdy jak Tvaroháček, podle poměrů. Když dáš nejvíc smetany, je to jak Pribinák.
|
Elíláma |
|
(13.8.2012 14:05:11) A kopec cukru
|
Elíláma |
|
(13.8.2012 14:05:49) Teď jsem ho dělala dokonce z Créme fraise a to byla vražda
|
|
Inka | •
|
(13.8.2012 14:07:47) A budu mít dobrý pocit, že je domácí :)
|
Jenda00 |
|
(13.8.2012 14:10:17) Inko, to já mám u spousty věcí , když chce člověk vařit dobře a zdravě se to finančně moc nevyplatí, ale ten pocit že vím sama co si tam dám a je to domácí je parádní.
|
Inka | •
|
(13.8.2012 14:14:14) Tohle se mi určitě nevyplatí, mám bio zakysanku a nějaký pekelně drahý třtinový cukr, ale už se na to těším, jak budu ladit chutě a budu toho mít hóóódně, ten Pribiňák co jsem nedávno snědla byl tak pro polechtání chuti.
|
Jenda00 |
|
(13.8.2012 14:22:06) Inko, někdo tu minulej týden psal že Albert má třtinový cukr levnější, já kupuju v globusu za 35 ,- za 1/2 kg. Do Albertu jezdit už fakt nezvládám, ale třeba jsi doma , máš maličko čas, tak můžeš zkusit.
|
Inka | •
|
(13.8.2012 14:25:44) Dík. Doma nejsem, ale Alberta mám kousek.
|
Jenda00 |
|
(13.8.2012 14:29:50) Úplně mimo mísu a téma ... dala bych si nějakou kupovanou prasárnu
|
|
|
|
Medunka_ |
|
(13.8.2012 17:15:27) Taky nevím, jestli se to vyplatí. Po poslední diskuzi jsem vyrobila Lipánka a spásla jsem ho sama na posezení .
|
Inka | •
|
(13.8.2012 20:57:35) To akutně hrozí.
|
|
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(13.8.2012 14:07:07) Dík to dneska zkusím, uvidím co se vydaří.
|
|
|
|
Jenda00 |
|
(13.8.2012 14:00:11) Jako jak puding ? Stačí jen vsypat ten prášek ? Přece ho nevaříte ne ?? Já ho dělala v sobotu .. tvaroh a kysaná smetanu, vanilkový cukr. Jsem si říkala čím bych to kromě ovoce opestřila .
|
Agniezska |
|
(13.8.2012 14:01:35) vařím.
|
|
Elíláma |
|
(13.8.2012 14:03:32) vařím on tomu dá tu bobíkovou pribinákovou mazlavou konzistenci, uhladí to. Samozřejmě ho nechám zchladnout.
|
Donell |
|
(13.8.2012 14:06:10) takže do uvařeného vychladného vanilkového pudinku vmíchám tvaroh, zakysanou a osladím cukrem, popř.vanilkovým cukrem..může být?
|
Jenda00 |
|
(13.8.2012 14:09:03) Donell, já dávám do pudingu a všude kde to jde tmavý třtinový cukr . Možná někdo v tomto případě pudikg když ho vaří tak nesladí a pak sladí jen tu smetanu s tvarohem ?????
|
Donell |
|
(13.8.2012 14:14:25) No jo, pravda, aby to nebylo jak cecek...
|
|
|
štěpánkaa |
|
(13.8.2012 21:27:15) obráceně - do tvarohu rozetřeného s cukrem vmíchat puding, klidně i horký, pak nechat zchladnout.
|
|
|
Jenda00 |
|
(13.8.2012 14:07:05) Zkusím. Si říkám ve finále, že když to vezmu do hloubky z pozice zdravého jídla , žádná velká změna oproti kupovaným v práškovém pudinku jsou pěkný sračky.
|
|
|
|
|
arsiela, |
|
(13.8.2012 14:32:52) dávám jen tvaroh,zakysanou smetanu,cukr a kakao.Ovšem jak dlouho vydrží netuším,neb ho okamžitě snědí.
|
|
Inka | •
|
(13.8.2012 20:56:34) Tak hlásím, že jsem to zkusila. 1 zakysaná naše Bio z Billy, 1 tvaroh polotučný, 1 vanilkový cukr, půlka vanilkovýho pudingu Amylon oslazenýho steviíí. Moc dobrý, jak dlouho vyhrží v lednici se mi asi nepodaří zjišťovat.
|
|
|