Žžena |
|
(18.8.2012 17:41:55) Máte nějaké osvědčené recepty na konzervování mirabelek ("špendlíků")? Myslím nějaké zavařování, džemy, marmelády, mražení... Buchet, knedlíků a spol. už máme dost, tak bych ráda nějak mirabelky uchovala i pro zimní měsíce... ale nic z nich doma neděláme, přijdou mi celkem nevýrazné. ď.
|
dajmab |
|
(18.8.2012 18:48:59) Vychytávka na džem: rozvařit i s peckama a potom propasírovat přes řídké síto, třeba na těstoviny. Ušetří většinu času a omítky v kuchyni. Zamražuji vypeckované a v zimě dělám bublaninu, je moc dobrá. Kompoty jsem vždy dělala od oka, nasypu mirabelky, prosypu cukrem celkem dost a doleji převařenou vodou, pak tvůj obvyklý postup konzervace. Já vařila zavíčkované ve velkém hrnci s utěrkou na dně od varu ca 15 min, pak otočit víčkem dolů, po 10 min. otočit zpět, hotovo, vydrželo 2 sezony (možná i déle, ale snědly se).
|
|
Anadar |
|
(18.8.2012 18:56:00) Taky džem. Rozvařit s trochou vody,propasírovat,pustí hodně šťávy,takže to jde dobře. Dělám je s Gelfixem 3:1,takže je džem příjemně kyselkavý.Z červených má i hezkou růžovou barvu.Mě chutově připomíná meruňky,ale náklady jsou nesrovnatelné ,neb mirabelky třesu vedle pole.
|
|
|