Žžena |
|
(23.9.2012 16:27:22) Máme velkou úrodu kozích rohů, ze kterých se vylouply rohy extra pálivé - odmítají je konzumovat i naši chlapi, kteří mají jinak plechové huby a v pálivém si libují. Přidáním jedné papričky se z velkého hrnce pokrmu stane velký hrnec nepoživatelného pokrmu Co s tím? Dá se to naložit nějak, aby to nebylo tak děsný?
|
MÍŠA&FÍK |
|
(23.9.2012 16:42:19) Za mě - vyhodit! Nemám ráda pálivá jídla........
Nebo poslat mojí kamarádce Ivaně.....ta si dává feferonky snad i do jogurtu ....
|
Žžena |
|
(23.9.2012 16:45:49) Vyhodit je mi to líto... když jsem si je vypiplala od semínka a povedla se taková KRÁSNÁ úroda... jako jsou nádherné na pohled...
|
MÍŠA&FÍK |
|
(23.9.2012 19:21:41) Tož třeba navléknout na nit, usušit a vyrobit bytovou dekoraci.......
|
Pája | •
|
(23.9.2012 20:19:59) Já je suším a potom rozemelu i se semínky uvnitř v mlýnku na koření. Můžeš je rozsypat do dárkových pytlíčků a obdarovat příbuzné. V malých dávkách je to výborné koření.
|
|
|
|
|
angrešt |
|
(23.9.2012 17:01:17) Ce třeba usušit a pak používat místo chilli?
|
Žžena |
|
(23.9.2012 17:03:19) Chilli nepoužíváme, takže používat něco "místo chilli" u nás moc nemá smysl
|
Katze |
|
(23.9.2012 18:32:06) V tom případě udělat kvalitním "chilli" radost kamarádům, co to mají rádi:) Při představě kozích rohů se mi sbíhají sliny, rozhodně bych to usušila. Mám to chápat tak, že neděláte vůbec pálivá jídla?
|
Žžena |
|
(23.9.2012 18:51:25) Ne, pálivá jídla neděláme. Je nás doma 7, z toho jedno tříletý dítě, jedna archivní babička a pak tři ženský a dva chlapi. Až na ty chlapy na pálivý nikdo není a mužové si své případné potřeby pálivého uspokojí pochutinami (typu nakládané papričky - ale prý ne TYTO ), nebo si sami doochutí příslušný pokrm. Ty kozí rohy jsem měla plánovaně zasazené pro ně, že jim udělám domácí nakládané, akorát jsem nečekala, že budou příliš "hot". Jinak já mám jako koření třeba ráda pepř, ale v takovém tom dávkování "kdy to ovoní, ale ještě nepálí". Papriky nezvládám žádné, ani sladké, v těhotenství se mi změnily chutě a už se to nevrátilo do původního stavu. Jsou ďábelské, když s nima pracuju, tak mne pálí v krku a kašlu... jen z toho vzduchu
|
|
|
|
|
jgfddu | •
|
(23.9.2012 17:49:14) Daruj je do mexické restaurace
|
|
Babsi+2 |
|
(23.9.2012 18:32:36) Já jsem zrovna dnes jednu várku pokrájela na kolečka, nechám je usušit, rozdrobím a budu je po malých žďobcích přidávat do jídla. Semínka jsem si nechala na jaro. Jen jsem dnes při krájení ďobala křupky, takže mám pusu v plamenech. Uvažuju, že příště si vezmu rukavice. Pokud je ani usušené nebudete jíst, zeptala bych se známých. Gratuluju k úrodě!
|
|
Tante Ema |
|
(23.9.2012 18:40:55) Postřik na nepřátele z toho vyrobit. Nebo esenci do lahvičky od nosních kapek a když je prudivá návštěva, nenápadně kápnout do kafe, aby rychleji odešli .
|
Žžena |
|
(23.9.2012 18:55:14) Třeba by z toho šel udělat postřik na nějaký škůdce na zahradu
|
|
|
hnusák lepák |
|
(23.9.2012 19:32:27) přidat do utopenců
|
|
a+b+c+d |
|
(23.9.2012 20:07:21) Mňam, to by se u nás neohřálo. Do jídla (pro mě a pro manžela) přidávám běžně habaneros! Pošli!
|
|
Sengam |
|
(24.9.2012 8:59:20) Odříznout vrch, vydělat semínka - aspoň trochu a dát do toho rozinky. Dělala jsem to jeden rok a je to výborné Tu pálivost to trochu vycucne. A radím to dělat v rukavicích
|
|
|