magrata1 |
|
(25.9.2012 22:45:52) Tak jsem dostala od souseda oskeruše, protože jsem blbec prohodila, že bych chtěla někdy udělat oskerušovou marmeládu. Včera jsem nebyla doma, otevřu dveře a vidím kupku dobromysli (tak 2 nůše) a kabelu oskeruší. Kdysi jsem je měla z Itálie, normálně jsem je jedla syrové. Do téhle mrchy jsem teda taky kousla, huba se mi stáhla, asi 3 hodiny jsem měla v puse samet. Tak nevím, co s tím neřádem, protože nevím, jak mám poznat, že už dozrály a jak na tu marmeládu? Soused bude chtít marmošku ochutnat.
|
Ines | •
|
(26.9.2012 7:16:14) taky bych brala takového souseda. Dělávám z aronie, té se sice jeřáb jenom říká, ale odhaduju, že by to mohlo fungovat stejně. Samotná je moc výrazná, tak ji kombinuju napůl s jablky. Podusit, pomixovat a s cuktem (1:1) vařit až je hustá.
|
|
Romča+V.6/03+L.5/08 |
|
(26.9.2012 8:21:35) a není na sklizeň ještě čas?? když jsou trpké, tak bych je ještě nechala na stromě dozrát (to ale s těma Tvýma už nepůjde)
|
katka * |
|
(26.9.2012 11:18:15) marmeláda jde udělat ze všeho... dokonce mám recept i na marmeládu z RAJČAT!!! Ochutnala jsem ji a je dobrá, taková kyselejší, na cukroví jak dělaná... v případě zájmu, mohu vložit...
|
|
|
Kvítka |
|
(26.9.2012 19:37:51) oskeruše se musí nechat dojít, až změknou. Utržené. Nikdy jsem je ale neviděla a ani nejedla. Marmeláda půjde určitě jako jiné, jen třeba více cukru, uvaříš a dochutíš. Dělala jsem kdoulové bonbóny, nebude to podobné, kdoule jsou kyselé. Kdyžtak písni mail a pošlu recept. Jinak oskeruše jsou údajně sušené léčivé a jde z nich i pálenka.
|
|
|