| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí jablečná přesnídávka pro děti

 Celkem 12 názorů.
 fillantropus 


Téma: Domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 17:53:02)
mám tu větší množství jablek, různě strupatých a ohňouslých, ale chuťově výborných. Nestihnem to zpracovat. Ráda bych vyrobila jablečnou přesnídávku na zimu. Můžete mi prosím napsat nějaký váš recept ? A to všechno včetně postupu zpracování-jak zavařit krok po kroku. Nejsem zvyklá zavařovat. Chutnají nám ty velké z Lídlu. Všimla jsem si, že tam dávají jako konzervant kyselinu citronovou. Bylo by vhodné i sem přidat třeba větší množství citronové šťávy ? Bude to k něčemu dobré ? Doufám, že Angrešt čuje diskusi o vaření a ozve se. Také bych nějaké zpracovala ráda třeba se skořicí, se zázvorem. Miluju jablka na tisíc způsobů. Děkuju.
 Dalalmánek 


Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 17:55:58)
1500g nakrájených jablek, 600ml vody, 150g cukru, rozvařit do měkka. Chladné rozmixuju tyčovým mixérem, znovu uvedu do varu, rozmíchám 2 pudinkové prášky vanilkové - rozmíchané v cca 200ml vody. Dám do skleniček v myčce vymytých, nandám víčka vyvařená. Druhý den steriluju, třetí den opět.
 Jája 
  • 

Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 18:03:17)
Nedávej tam tolik vody, pokud jsou jablka šťavnatější, tak šťávu pustí samy. většinou je neloupu, ale podusím a pomixuju ponorným mixérem. Chutnější jsou směsi ovoce, třeba s hruškami, švestkami, může se přidat i kakao (tzv. domácí Nutela), jeřabiny, prostě co potkáš, z koření vanilka, skořice, badyán. Osladíš dle chuti a dáš horké do skleniček. Po dvou várkách budeš mít zkušeností dost.
 Dalalmánek 


Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 19:20:34)
Kvuli sporulujicim tyckam a ev. riziku otravy botulotoxinem.
 Jája 
  • 

Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 20:02:36)
Já teda 2x dělávala jsen houby (a stejně se kazily, než jsem vychytala postup). Marmelády a přesnídávky stačí podle mne jednou. V ovoci je dost kyselin, to by spory nějakých potvor přežít neměly. Jo, stane se, že se zkazí, ale to je jedna z několika, a třeba proto, že bylo vadné víčko, rozhodně ne kvůli potvorám.
 Dalalmánek 


Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(14.10.2012 11:52:01)
Samozřejmě, že to mám podložené. Mikrobiologii jsem studovala. V kompotech je cukru více a prostředí je pro Clostridie méně příznivé. Nakyselo nakládaná zelenina je z tohoto pohledu taky bezpečná. Dvakrát proto, že spóry přeživší sterilaci za cca 18 hodin mají příležitost vyklíčit do zranitelné formy a zabije je ta druhá sterilace.
 Jana + 3 rošťáci 


Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 18:45:01)
Vše dělám podle oka a chuti - rozvařit nakrájená jablka v minimálním množství vody, osladit dle chuti. Pak rozmixovat, nalít do skleniček a sterilovat. U nás nesteriluju, jen vroucí dám do skleniček, zavíčkuju a po vychladnutí dávám do lednice, protože děti mi to hned sní a zavařené nevydržely - zkvasily
 Mína 
  • 

Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 19:36:20)
Nakrájená jablka lehce rozvařím v trošce vody, nic nepřidávám. Poté rozmixuji a naliju do sklenic. Zavřu víčkem a otočím. Nechám vychladnout. Vydží mi cca 2 roky v pohodě.
 fillantropus 


Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 20:51:00)
ještě se zeptám, zda byste dělaly tyhle přesnídávky z padančat. Občas mohou být někde lehounce nahnilá. Nebo byste volily naprosto nepoškozená jablka ? Díky

A zavařování- jak dlouho zavařovat ?
 Dáňula 


Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(13.10.2012 22:01:50)
Nahnilá ne, ale padavčata klidně pokud jsou pěkné, přeci jen budu to jíst pak já i děti, tak dát tam nahnilé jablko se mi příčí. ~d~
Zavařuju kolem půl hodinky i dýl, když zapomenu, že to mám na plotně.
 Jája 
  • 

Re: chutná domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(14.10.2012 9:13:59)
Otlučená možná, ale nahnilá? Zkus do toho kousnout zasyrova, je to nechutné, a nechutné to bude i po uvaření. Nahnilé a špatné vykroj a pak to můžeš zpracovat.
 Sammaelka+S12/12+V8/16 


Re: Domácí jablečná přesnídávka pro děti 

(15.10.2012 16:08:47)
Připojím se se stejným dotazem - právě na tom dělám ~t~
Jablka jsem oloupala, teď je rozkrájím a dám povařit, pak rozmixuji. Nechci dávat pudink ani doslazovat, můžu je nechat jen tak, prostě jen samotné rozvařené? A jak dál? Nalít do sklenic, zavíčkovat, otočit - stačí? Nebo se musí sterilovat? A jak se to dělá? A jak dlouho to potom vydrží sterilované/nesterilované?
Potřebovala bych bych minimálně půl roku, lépe aspoň rok...~d~

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.