Linda V. |
|
(16.10.2012 18:51:18) Máte zkušenosti s parním hrncem? Přišla mi nabídka od RWE na parní hrnec, cena je jen 500 Kč, tak jsem o něm začala uvažovat. Jídlo vařené v páře mám ráda, vařím ho ale klasicky tak, že nad hrnec s vodou dám takový ten děrovaný hrnec.
|
Žžena |
|
(16.10.2012 19:07:24) Pokud po něm vysloveně intenzivně netoužíš z nějakého konkrétního důvodu (jako že se Ti jídlo nevleze do toho nástavce u obyč hrnce), tak bych to nebrala. My ho máme, teď už prakticky nepoužíváme, místo něj jsme koupili ten děrovanej nástavec na hrnec.
|
Linda V. |
|
(16.10.2012 19:13:07) Já právě moc nevím, jak to funguje. Ten parní tedy myslím. Když si dám do jednoho nádstavce rybu, do druhého zeleninu, do třetího brambory - dá se to nějak regulovat - myslím intenzitu, aby to bylo plus mínus zároveň?
Protože u toho "děrovaného" se mi to nedaří vychytat tak, jak bych chtěla. Navíc tam je ten nádstavec jen jeden. Když dám dole v hrnci s vodou vařit brambory, nad to dám rybu se zeleninou dohromady, tak je to všechno hotové v různou dobu. A sypat to potupně mě nebaví.
Tak si říkám, že by mi to třeba ušetřilo čas... A pak mi to taky přijde jako docela snadné vaření. Ale že bych po něm někdy prahla, to se říct nedá. Zaujalo mě to až dneska, ale pravda, v životě jsem se o to nezajímala.
|
Žžena |
|
(16.10.2012 19:34:33) Když v tom parním hrnci děláš víc potravin, které vyžadují různou dobu paření, tak je tam prostě můžeš dát postupně, podle toho, jaký čas potřenujou. Ten hrnec má víc nástavců, můžeš začít pařit jen jeden (s potravinou, která potřebuje nejdelší čas), pak třeba přidat další (s tím, co vyžaduje kratší paření) atd.
|
|
|
Veverka. |
|
(16.10.2012 19:13:18) mám ten nejlevnější z tesca,vařím v něm brambory na loupačku - mají úplně jinou chuť než vyluhované ve vodě a taky houskové knedlíky...
|
Linda V. |
|
(16.10.2012 19:16:37) Tak zrovna tyhle dva pokrmy nevařím, knedlíky tedy vůbec nikdy. Brambory mám radši z páry, pravda. Díky za názor.
|
|
|
|
Helav |
|
(16.10.2012 19:28:51) Nám teda jídlo z parního hrnce chutná. Je to teda spíš zdravější způsob stravování. Zelenina i brambory jsou fakt moc dobrý, nevymáchaný, maso šťavnatý... Neměli jsme zase až takový problém,že by jedno bylo o moc dřív než druhý. Max. pár minut a to zase není takový problém. Ale třeba kuřecí maso a brambory se v pohodě uvaří naráz. Záleží na každém, co od toho očekává. My jsme spokojení.Pravda, mohli bysme v něm vařit častěji, ale i tak jsme rádi, že ho máme, protože občas je fajn uvařit něco zdravýho. Příjemná změna, můžu doporučit...
|
Linda V. |
|
(16.10.2012 19:34:24) Helay, děkuji moc. Vařím hodně těstoviny a zeleninu, našla jsem si teď nějaké recepty, že by tam měly jít uvařit i ty těstoviny, rýže... To by bylo bezva.
|
|
|
Elíláma |
|
(16.10.2012 20:12:51) mám za 600 bez akce a je fajn, ale nic, bez čeho se nedá žít, brambory a brokolice jsou super, i zelenina na salát se v tom vaří dobře, příkrmy super.
|
Linda V. |
|
(16.10.2012 20:17:49) Dík. Já mám spíš strach z toho - vzhledem k tomu, že je hrnec poněkud velký - aby mi zbytečně nezabíral místo doma, občas si koupím s nadšením něco, co pak ani nepoužívám.
|
|
|
Jája | •
|
(16.10.2012 21:11:05) Mám, používám, ne teda denně, ale chválím. Vařím v tom knedlíky, bramborové plněné uzeným i ovocné, zeleninu, květák před obalením, pařím v tom jeřabiny před zavařením, tak dobré předvařené ve vodě neudělám. Já bych do něj šla znovu, kdybych ho neměla (a to jsem ho dostala jako dárek k Vánocům, programově jsem ho nekupovala).
|
Firenza |
|
(16.10.2012 21:48:17) parní hrnec jsem dostala-sama bych si ho asi nekoupila- ale je to super věc. ( tedy ne pro někoho kdo považuje za velké vaření polévku z pytlíku ) ale např. rýži už nevařím jinak než v parním. Největší bonus pro mě ale byl, když mimčo začalo jíst příkrmy. Hrnec má termostat, nic se v něm nepřipálí a tak jsem vždy hodila do parního hrnce zeleninu+kousek masa nastavila dobu vaření a šla vařit nějaké " dospělácké" jídlo pro zbytek rodiny - a parní hrnec dovařil, cinknul, příkrm hotový aniž bych si ho musela jakkoliv všimnout - vzala jsem, rozmixovala a prcek to měl zdravé a pro mě luxusní časová ( i finanční) úspora . Pro parní grnec navrhuji nobelovku.
|
|
|
|