Jachtarka |
|
(18.10.2012 11:41:27) Normálně celer skladuji na zimu v písku v garáži, ale letos se obzvlášť vydařil, mám ho mnohem víc než uskladním. Něco mám nastrouháno a nakrájeno v mražáku, ale tam taky končím. Něco i rozdáno.
Poradíte jídla?
Obvykle celer přidávám do zeleninových polévek, s jinou kořenovou zeleninou pod svíčkovou nebo podobné úpravy masa, dělám i celerovou krémovou polévku. Něco dalšího?
|
La Pepa |
|
(18.10.2012 11:46:50) Někdo ho obaluje jako řízek a smaží (předvařený) Taky se dělá sterilovaný, podobně jako červená řepa a to je velká dobrota.
|
|
Czeperka |
|
(18.10.2012 11:46:52) Grilovaný, mňááám. 1 cm plátky, osolit, zakapat olivovým a dát do trouby grilovat.
Nebo udělat celerový salát ve sladkokyselém nálevu a ten pak smíchat s nastrouhaným sýrem, na kostičky šunka, lehce ananasového kompotu, nakládaná kukuřice, osolit, opepřit a smíchat s majolkou nebo jogurtem (nebo půl na půl)
Nebo pomazánka - nastrouhat celer a mrkev (klidně i řepu), osolit, opepřit a smíchat s majolkou nebo jogurtem (nebo zase půl na půl) - dobré na bagetě..
|
Romča+V.6/03+L.5/08 |
|
(18.10.2012 12:11:58) tu pomazánku z mrkví dělám taky dávám jí na chlebíčky a ozdobím petrželkou
|
Benin |
|
(18.10.2012 12:42:56) Já do ní přidávám ještě nastrouhané jablko. To je pak dobrota.
|
|
|
|
Andel+2 dablici |
|
(18.10.2012 11:59:54) Ahoj, ja mam rada "celerovou kasi" - http://www.foodnetwork.co.uk/recipes/scallops-celeriac-bacon-and-seashore-vegetables.html. Obalovany jako rizek mi taky chutna.
|
|
Monika | •
|
(18.10.2012 12:43:45) Celerová polívka. Mňam.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(18.10.2012 14:06:42) Salát - s jablkem a hrozinkama, případně s červenou řepou. S bramborama půl na půl jako kaši - přílohu. S kouskem dušené ryby, strouhané mrkve a s citronovou šťávou a majonézou jako vynikající "humrová" pomazánka.
|
|
petadurka |
|
(18.10.2012 14:44:09) Celerové hranolky
|
|
Elenika | •
|
(18.10.2012 15:30:41) Výborné je celerové pyré (pokud někdo není až takový milovník celeru, dá se to udělat půl na půl s bramborem). Všem to moc chutná, fakt http://www.cuketka.cz/?p=4015
|
|
aach |
|
(18.10.2012 15:38:53) nastrouhej do mletého masa na karbanátky. to je pak voňavá dobrota. nebo celerovou omáčku. já dělám takhle. hovězí krk opeču po všech stranách v nějaké vyšší nádobě vhodné do trouby. vyndám na talíř a do nádoby dám nadrobno nakrájenou cibuli. až zesklovatí(ne zhnědne) přidám na plátečky nakrájené dva celery. podusím a dám zpátky maso. podleju a přikryté dusím do měkka. potom propasíruju a přidám smetanu. maso samozřejmě solím.
|
|
|