|
(14.11.2012 12:36:07) Určitě je nejlepší to zdobítko z domácích potřeb.
hodně taky sejde na polevě.Řídká poleva se rozteče,ale moc hustá tak drží tvar,až to není hezké.Musí se docela maloučko roztékat.A jak tu někdo psal,netáhnout hrot zdobítka po perníku ale lehounce nad ním.
Někdo polevu šlehá,ale já dávám přednost třené polevě-bílek ,citronová šťáva,dvakrát prosátý moučkový cukr a trocha škrobu,třít lžící až zbělá.Cukr přidávám do té doby,dokud to nezhoustne.Polevu dělám lehce řidší než je potřeba.Při zdobení si každou dávku oddělím zvláš´t na misku,znovu protřu,přidám cukr(nebo kapku vody) a teprve dám do zdobičky.Poleva vydrží v uzavřené nádobě celé předvánoční období,jen je ji potřeba před každým zdobením znovu promíchat.Dokonce mi přijde lepší až od druhého dne,čerstvá není tak pěkně homogenní.
|