Evžíček |
|
(31.10.2012 12:48:33) mám tu asi 1kg- co s ní?
Já miluju zavařenu,ale nechci zavařovat- ani to neumím- dá se jenom uvařit a hned sníst,aby měla chuť jako zavařená?
nebo z ní vaříte nějakou dobrotu?
díky za tipy
|
Martina, 3 synové |
|
(31.10.2012 12:52:57) Mže chutnat i líp než zavařená.
Já vařím klasický boršč, což je v podstatě jídlo "co dům dal".
Ale dá se udělat i dušená nebo pečená jako příloha k masu nebo hlavní jídlo. V podtsatě jako každá zelenina typu mrkev nebo cuketa - jen strašně barví, to trochu komplikuje přípravu.
|
Elíláma |
|
(31.10.2012 16:06:12) "Já vařím klasický boršč, což je v podstatě jídlo "co dům dal"."
Jak pro koho, já jsem borščový klasik.
|
angrešt |
|
(31.10.2012 16:23:52) Tak nějak, boršč je pro mě jedno z posvátných jídel, která nesnesou pohanu Jaký máš Ty "ten-pravý-boršč" recept?
|
Nztdt Kgfz |
|
(31.10.2012 21:56:51) No tak pro me je taky borsc klasika a vzacnost, ale v nasi rodine se dela polsky ciry z vyvaru z uzeneho masa, pije se na silvesta vrouci ze sklenenych hrnicku. Pravy rusky jsem jedla kdysi na pionyrskem tabore v nejakem hotelu v Moskve, byl luxusni (chutnal teda akorat me )
Jinak nejcasteji delam z repy takovou kremovou vlastne asi zeleninovou polevku, mrkev celer,repa, koreni, rozmixovat a zakapnout kysanou smetanou, zdobim petrzelkou
dale milujeme pecenou repu dle jamie olivera, v alobalu s celymi strouzky cesneku, majorankou, balzamikovym octem..
a super je stava z cerstve repy... pridavam mrkev a jablko... ale tu u nas piju jen ja teda )
|
Anni&Annika |
|
(1.11.2012 7:46:19) delam krome borsce jeste tohle...zrovna to chci delat...a teda....repu polozim na rukolu, pak teprve repu, kozi syr a piniove orisky....k tomu bagetku.
http://prozeny.blesk.cz/clanek/pro-zeny-dobrou-chut/130339/tip-sefa-pohlreicha-carpaccio-z-cervene-repy.html
|
|
|
|
|
|
Puma |
|
(31.10.2012 12:52:59) Můžeš zkusit udělat z ní carpacio.
V alobalu upečeš celé řepy (každou obalíš zvlášť), po upečení nakrájíš na tenké plátky, pokapeš olejem, dochutíš, navrch přidáš rukolu a třeba kozí sýr.
Je na chuti každého, co si k tomu dá.
|
|
Lubar |
|
(31.10.2012 12:53:50) Zbožňuju jí pečenou - lehce omastit, zastříknout citronem, posolit a upéct (dá se přidat i nějaké koření, a taky spousta jiné zeleniny), dělám z ní polévku (alá bořšč, ale bez masa), občas jí uvařím a nastrouhám do pomazánky - tvaroh, řepa, sůl, a pak dle chuti - česnek, ořechy a tak, a někdy jí jen tak chroupeme :)
|
|
mraveneček +2 |
|
(31.10.2012 12:54:13) Ahoj, tak uvařená samotná řepa nic moc, pro toho kdo není zvyklej na její chuť. Ale dá se připravit tak aby chutnala podobně jako zavařená tím, že po uvaření ji nastrouháš a společně s ní nastrouháš i několik okurek v sladkokyselém nálevu promícháš a necháš ustát. Nejvíc mi to chutnalo až druhý den. Jinak se řepa celkově rychle kazí a plesnivý, tak bacha.
|
|
Ivik a kluci 00,03,06 |
|
(31.10.2012 12:54:35) Já ji dusím jako dušenou mrkev a řekla bych, že nám tak chutná i víc (než ta mrkev), má sama o sobě takovou příjemnou nasládlou chuť. K tomu máme vařené brambory.
|
|
Anadar |
|
(31.10.2012 13:17:35) Pečenou nebo ve slupce vařenou řepu můžeš na krouhat na hrubém struhadle,osolit,přidat česnek podle chuti a smíchat s jogurtem a majonézou,Vznikne pronikavě dobrá růžová hmota vhodná ke grilovanému masu nebo s kusem pečiva jen tak jako pikantní salát.
|
Piggy |
|
(31.10.2012 14:11:10) Tak nevím, vaří se ve slupce a pak se loupe? Nebo se vaří/peče už oloupaná???
|
angrešt |
|
(31.10.2012 14:13:53) Umytá, neloupaná, jen s odkrojeným tím dlouhým kořenem. Loupe se hotová.
|
|
|
|
angrešt |
|
(31.10.2012 13:23:25) Pečená v alobalu, pak na plátky jako carpaccio Pečená nakrájená s olejem a kořením pečená nebo vařená (do vody trochu fenyklových semínek)nastrouhaná do pomazánky syrová nastrouhaná do salátu pečená nebo vařená smíchaná napůl s bramborami na růžovou bramobovou kaši vařená, krájená na kostky, k ní brambory, hodně cibule, hrášek a bu´d kyselé okurky, nebo kyselé zelí = ruský bramborový salát (do něj pepř, olej, nálev z okurek nebo zelí - není majonézový) Jinak do klasických jídel, jako je třeba boršč či chlodnik.
|
|
|