Nika89 |
|
(4.12.2012 19:50:31) O víkendu budeme porážet březnové jehně. máme zkušenosti se zabijačkou prasat, ovci jsme nikdy neměli. Prosím o rady a zkušenosti-jak stáhnout,co s kůží, jak rozbourat maso pro rodinu - dva dospělí a dvě děti (4 a půl a 2 a půl), jak a kde nechat odležet, jak potom zpracovat... jehněčí jsem dělala jednou a to pečená žebra na velikonoce. špatný to nebylo, ale jak to začalo stydnout, bylo to trochu žužlavý. dá se tomu nějak zabránit?
|
magrata1 |
|
(4.12.2012 20:44:54) Skopové je zastudena nevalné. Pečeme s česnekem a rozmarýnem, vaříme guláš (taky přidáváme rozmarýn a někdy jalovčinky), ze zadní kýty a panenky dělám řízky nebo jako svíčkovou. Řízky nakládám do jogurtu s česnekem, zázvorem kardamonem tymiánem nebo rozmarýnem. Naklepu a naložím aspoň na noc, klidně na 2 dny. Ségra i grilovali. Co s kožichem neporadím, kupujeme rozbourané. Ale jinak myslím, že stejně jako prase. Nohy vykostit nebo upéct vcelku. Ségra kosti dává nám, vařené jim nechutná, my děláme i polívky z kostí, do vývaru dávám buď haldu zeleniny a kapání nebo z toho dělám úžasnou rajskou polívku.
|
Nika89 |
|
(4.12.2012 20:59:40) Děkuju. Necháváte maso někde dozrát?
|
|
|
Nika89 |
|
(4.12.2012 21:01:45) Já přemýšlím i nad tím vyčiněním, beránek je jednobarevnej bílej, zato ovečka je celá černá a má bílou hvězdu na čele. Měli by to dělat kousek od nás, tak by to možná stálo za to.
|
|
|