Dery |
|
(7.12.2012 7:53:44) Zdravím, z jakého důvodu by se neměla jíst v těhotenství pálivá jídla? (konkrétně mi jde o jídla ochucená papričkami) Jaké máte zkušenosti? Jsem ve 26tt. Díky.
|
Lefff |
|
(7.12.2012 8:07:33) Tipla bych si, že kvůli pálení žáhy, které mohou ostrá jídla vyvolat. Moje zkušenost je taková, že pálivé jsem jedla ve všech třech těhotenstvích a nezpozorovala jsem změnu k horšímu. V době kojení první dcery jsem milovala chillies a jalapeňos. Kdykoli jsem si je dopřála, po pár hodinách jsem měla pocit, že miminko saje s daleko větší chutí a že mám víc mléka.
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(7.12.2012 8:08:34) o předpokládám, že tam vyvstává jistá malá možnost podráždění, který by vedlo až k podráždění i dělohy? dálě mě napadá, že capsaicin v papričkách lehce zvyšuje krevní tlak, prokrvení, tedy i prokrvení dělohy a zase možnost nadměrného podráždění dělohy. jinak já jsem se svojí oblíbené tom-kha-kai nevzdala ani v těhotenství, od chvíle, kdy jsem zase mohla jíst jako normální slušný člověk, dávala sem si ji. nikdy žádná potíž nenastala, což ale samozřejmě není univerzální recept pro každého. asi by se to nemělo přehánět a taky podle toho, jak je těhotná zvyklá.
|
|
|