| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Linecké cukroví

 Celkem 77 názorů.
 Cirilinka 


Téma: Linecké cukroví 

(7.12.2012 16:27:55)
Já dělám linecké takhle: 250 g hl.mouky, 150 g tuku, 100 g cukru moučky, 2 žloutky, šťáva z půlky citrónu...ale pořád mi přijde ne úplně dokonalé..
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:34:01)
Já ráda tohle http://www.gurmanka.cz/2008/12/linecke-testo-ze-stare-videnske-kucharky
 N. 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:11:56)
Hned ted jsem ho zadelala, v nedeli upecu:-) Diky Angreste:-)
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:17:52)
zde nepatří dík mně, ale Šárce Dolce Vitě ~;)
 N. 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:20:37)
Ale kdybys na nej nedala odkaz, nikdy bych na nej neprisla (hlavne bych uplne zapomela, ze jestli chci v nedeli pect, musim dneska uplacat testo, protoze zitra jsem od rana do noci pryc a jak znam sve mile deti, budou me v nedeli v sest rano budit se slovy: "maminko, slibila jsi ,ze dneska budeme pect linecke").
 Rotem 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:16:23)
Tenhle recept mam tez ulozeny a vypada bajecne a za par dnu se do toho pustim
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:37:28)
Gramáže neznám, peču od oka, ale jakmile nedáš máslo, nebude to nikdy dokonalý.
 Cirilinka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:39:34)
já ho dávám...tchýně dává půl na půl s Herou a má cukroví super křehounký....šmarjá to zas sežeru syrovýho těsta při přípravě..miluju to...
 CPO 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:39:55)
Jako čerstvě vdaná jsem na první vánoce se chtěla vytáhnout a pekla jsem z másla (normálně nedám ránu bez Hery). Nechutnalo nám to. Teda, nechutnalo nám v tom cukroví to máslo, holt socialistický děti ~t~
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:43:19)
Hm, tak to já zas nepozřu nic s Herou nebo jakýmkoli jiným tukem kromě másla (a sádla). Poznám to tam. A cukroví jsem zásadně dělávala z irskýho nebo anglickýho másla, který je ještě lepší než český. ~;)
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:02:15)
Jo, to máš pravdu, ztužáky jsou poznat a taky mi to nechutná.
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:05:50)
To víš, já na tyhle věci bývala vždycky háklivá, pro některý ingredience a "vychytávky" jsem si jezdívala do Německa, protože u nás se nedaly sehnat, kaštanový pyré na svoje kaštanový cukroví jsem si vozila z Francie... jsem hroznej pedant a detailista, musím mít všechno dokonalý... asi mi to bude časem chybět. ~;)
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:09:22)
hele, já taky jezdím do Němec pro supoviny, nakoupili jsme si tam letos na pečení už v září.
Ale kaštany na pyré jsem koupila v Globusu, mají tam kupodivu francouzské, už vyloupané, zavakuované, velmi dobré. V pondělí jsem z nich udělala pyré, že vyrobím kaštany v čokoládě, a pak nic z toho, jelikož jsem hcytla nějakýho vira. tak jsme pyré věnovala matce a oni si ho snědli se šlehačkou. Budu muset dělat nový.
 CPO 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:10:42)
"jsem hroznej pedant a detailista, musím mít všechno dokonalý"
~t~~t~~t~
 Krevetka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 23:10:03)
Monty,
znám Tě z Rodiny nějakých pár pátků a všimla jsem si Tvého nadšení z vaření - hlavně s použitím určitých surovin, převážně francouzských...
Jsem ve Francii často 2x měsíčně, pokud by jsi chtěla, ráda Ti dle Tvého seznamu nakoupím a zašlu ( bez přirážky:), tuším jsi z Prahy? Moc ráda to udělám a snad to ani nespletu s místními~;)
 Bez vypínače 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:31:51)
Slyšela jsem někde 3 triky francouzské kuchyně:
1. máslo
2. máslo
3. máslo
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:34:30)
Bez vypínače,
jj. ~t~
 Delete 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:42:37)
Dokonalé je každé, které nemusím dělat ~l~. Platí nejen o lineckém ~;).
 Líza 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:44:03)
To mám obráceně, dokonalé je každé, které já dělám podle receptu své mámy.
 Termix 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:48:02)
Rovnou se zeptám, jak to děláte, abyste měli dokonalé namazané? Já jsem v tomhle šílená, vždycky mi přijde, že to mám takové upatlané ze všech stran. Nikdy se mi to nepovede mít hezky úhledné. Zatím to svádím, že mi pomáhají děti :-)) ale až odrostou??? Někdy si říkám, že jsme dysvánoční ozdobářka :-)
 Cirilinka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:49:22)
co nejmíň tý marmošky, širší jídelní nůž...chce to fakt strašně malinko...
 Inka 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:28:16)
A jak udělat, aby byla ta dírka plná marmelády? Když dám hodně, leze to ven bokem.
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:29:43)
Stříkám pouze do středu, neroztírám, slepením se okraje kopečku roztlačí pod těsto v akorátní vrstvě a dírka zůstane plná. Někdy se také dokapáv dodatečně do středu, ale to je pro mě zbytečná piplačka.
 Inka 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:32:01)
Jé, to taky zkusím. A čím to tam dáváš? Mám je dost mrňavý.
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:34:09)
Už jsem tu psala, želé naředit a dá se pak stříkat ustřiženým mikroteňákem. Jde to i lžičkou, ale chce to jistou ruku a starodávný typ lžičky, který je dost do špičky (mám starou stříbrnou a je tak akorát)
 Inka 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:38:03)
Asi to zkusím tím mikroteňákem, malo lžičku sice mám, ale jistou ruku ne a mám ty hvězdičky fakt prťavz.
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:50:19)
Marmeládu dojemna "vyšlehat" s rumem nebo rumovou trestí a natírat OPATRNĚ a POMALU. ~;)
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:51:42)
jak píše monty, naředit a pak se dá nandat do mikroteňáku, ustřihnout roh a opatrně stříkat jako krém. A halvně to chce dobrou a jemnou, dělám si každoročně rybízové želé jen na linecké.
 CPO 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 16:55:32)
Nemohla bych dostat pod stromeček Angrešt? ~m~
Letos jsem byla fakt HODNĚ, mimořádně hodná!!!
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:01:15)
ten teď nezraje, ale možná by se dal nějaký dovozový složitě sehnat. Nebo zkus mražený či zavařený ~:-D

jste mě tu cukrovím tak pobláznily, že jsem teď strčila do trouby třetí plech košíčků.
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:02:05)
...a já na to letos peču, protože není pro koho péct. ~;)
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:03:12)
Noo, jak to tu tak čtu, řekla bych, že by se tu zájemkyně našly.

Ale Staníkovi něco upečeš, ne? nebo není na sladký?
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:07:34)
angrešte,
syn na to není, na cokoli pečenýho se nechytá.
Teď tu mám fůru nevyužitejch jablek, přemýšlím, že bych udělala štrůdl, ale pro koho... on to nejí, já se bez toho obejdu... leda bych ho poslala exmanželovi. ~;)
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:09:55)
Co vepřové na jablkách s medovocalvadosovou omáčkou? To je slaný a dobrý.
 CPO 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:09:45)
Monty, napeč, pošli, ruce ti uškubeme...jinak budu muset péct já, totiž "dcera".
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:12:12)
B,
to ale nejde poslat, pro to by sis musela přijet, rohlíčky mám třeba vyloženě rozsýpací, to Česká pošta nedá. Já to mívala vždycky děsně načančaný, miniaturní a líbivý, po zaslání poštou by z toho byla drť. ~;)
 Inka 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:24:50)
Mně by zase zajímalo, jak to někdo dokáže pocukrovat, aby nebyla posypaná i marmeláda.
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:28:19)
To je trik ~;) - pocukruje se to hned po slepení, dokud není marmeláda oschlá. a cukt se v ní pomalu rozpustí, takže oko "vykoukne" nepocukrované.
Při cukrování po zaschnutí povrchu marmelády už je po žížalkách.
 Inka 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:30:03)
Dík, to určitě zkusím. Mně to vždycky bylo záhadou.
 Signoret 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:55:21)
Inko,
ty vršky si vyskládám vedle sebe cukruju je před tím, než je slepím~;)
 Inka 
  • 

Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 20:58:20)
Taky dobrý nápad.
 withep 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:03:35)
210 g hladké mouky bio, cca 50 g třtinového cukru bio, 2 žloutky z domácích vajec, 140 g másla, pár kapek citronové šťávy.

Peču vždy z biopotravin/domácích/kvalitních surovin a je to fakt rozdíl. Stejně jako Monty, jedině z másla. Mouka a cukr v biokvalitě stojí třeba 3x tolik, ale já peču tak málo, že to rozpočet až tak nezatěžuje. Tu sněhově bílou chemikálii (=cukr moučka) jsem už nekoupila a nepoužila řadu let. Stačí, že je to ve všem, co koupím hotové, když už doma kuchtím něco svého, používám opravdové potraviny. Domácí vajíčka mívají u nás v bioobchůdku, pokud ne, kupuju v normálním obchodě podestýlková nebo z volného výběhu, nikdy ne 3.

Já spíš mám problém, abych to rovnoměrně vyválela a některé kousky se mi nepřičmoudly, a taky se mi to vždy trochu zdeformuje a při manipulaci jich pár rozlámu. Ale chuťově je to mňamka ~w~
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:07:27)
Jinak teda, kdybychom měli být důslední, tak původní pravé linecké je poněkud jiné, obsahuje mleté oříšky, popř. mandle, a je ovoněné nejen citronem, ale i skořicí. Ale já tohle starodávné linecké moc nepeču, většinu lidí to spíž zarazí coby "podvod, to nejni přeci linecký"
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:11:50)
Holky ja si nemožem pomocť, ale ja som ochutnala už tolko lineckého a len moje a tchýnkine mi chutná... ~d~
Aj od vyhlásených gazdiniek to nie je ono, ja neviem či používajú heru či kde je pes zakopaný...
A inak - linecké ani žiadne iné cukroví ani zákusky ani nič zásadne necukrujem. Po vzhľadovej stránke je to síce plus, ja to však nenávidím, a do pusy nedám nikdy nič posypané cukrom.
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:13:26)
Svynko, tak neutajuj recept a přidej ho do pléna ~:-D
Já linecké taky necukruju, protože pak zmizí ten kontrast superžluté (mám domácí vejce) s tmavěrudým černorybízovým želé.
 Monty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:14:20)
Linecký taky necukruju, jen rohlíčky. ~;)
 withep 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:21:08)
Ani já necukruju :-)
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:16:50)
Ježíš ale keď ja sa za povod mojho receptu tak trošku hanbím - je z takej supertrápnej "kuchárskej" knižky, fakt nič extra, idem to nájsť...
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:18:14)
neřikej, že ho máš z Babicy ~t~
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:21:23)
Z Babicy~t~~8~

Je to "Recepty zo Života" (Život je slovenský týždenník) a mamka mi ho dala ako súčasť výbavy~k~
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:22:08)
Idem Angreštíku okuknúť ten Tvoj viedenský. A čím je vlastne tak extra, aké najvačšie plus oproti "klasike" tam badáš?
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:28:54)
Tenhle konkrétní recept? Tak ten je takový bohatší, hlavně obsahuje víc žloutků.

Oproti klasice - no o té jsem psala výš, úplná historická klasika linecké obsahuje oříšky a skořici.
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:32:01)
Angreštíku, spravím 2 várky - jednu mojho a druhú Tvojho. Várka Tvojho bude pre ostatných a to moje pre mňa stačí (aby bolo jasné - ostatným chcem lepšie)
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:20:14)
Tak odpisujem:

240g hl.múky
štipka soli
150g tuku (ja jedine maslo, oni píšu "Hera alebo Palmarin"~8~)
1/2 balíčka vanilkového c.
80g práškového c.
2 žltky
citr. kora

Holky, do akého typu cukroví by som mohla pridať vanilkový extrakt? Máme ho plnú flašku, je mi ľúto že ho takmer nevyužívam..~7~
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:27:34)
Vanilkový extrakt používám každou chvíli do pečení všeho možného, do čeho se nehodí dát celý lusk.
Tj. z cukroví ho dávám cca všude, kde jiní dávají vanilinový cukr (a do vanilkových rohlíčků ho dávám obzvlášť dost)

Ale i normálně, do bábovek, do muffinů, do perníku... no všude.
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:17:02)
Angrešt, takže vanilkový extrakt dávaš miesto vanilkového cukru? Dávaš ho aj do lineckého napríklad? Ako správne odhadnem množstvo? Napr. lyžica na štvrť (pol?) kila múky alebo kolko približne? Potom o to viac zvýšiš množstvo obyč cukru?(kedže extrakt nie je sladký, "len" vanilkový), alebo to nechávaš tak, keďže mierna redukcia cukru nie je na škodu?
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:22:59)
No, místo banilkového cukru... já mám doma všechen moučkový cukr vanilkový, protože do dózy strakám vždycky prázdné lusky po vyškrabání, takže se dlouhodobě navoňuje.

Ale extrakt používám hlavně tam, kde používám krupicový cukr, ten dlouhodobě nenavoňuju, jelikož ho používám i do slaných jídel. A kolik - no, tak na bábovku cca 0,5 lžičky extraktu. Do cukroví taky půl lžičky tak na 500g těsta. Cukr do cukroví obvykle přidám místo toho vanilkového, recepty na cukroví bývají spočtené, aby akorát držely a ubírání cukru se musí vyzkoušet, může to mít "vliv na funkci"(nemusí, samozřejmě, ale je potřeba to zkusit předem, ne, když pečeš už na parádu - co kdyby se to nepovedlo).
Kdežto v bábovce žádný cukr nedorovnávám, tam je to fuk, tam i obecně dávám spíš míň, tam má hlavní konstrukční vliv forma, že.
 Cirilinka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:40:36)
to máš skorem jak já Svyni...
 Meta 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:17:01)
Dokonalé, nedokonalé, to naše mizí okamžitě po upečení, takže nestíhám ani mazat, natož aby se chuděra mohlo rozležet. Má to vůbec smysl dělat tak sysifovské práce?
 Svynka 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:30:59)
Ešte mi napadol jeden (možno jediný?) dovod, prečo mám tak dobré linecké - pri váľkaní nepodsypujem cesto múkou ale váľkam medzi 2 fóliami. Je to pracnejšie ale lepšie.
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:44:38)
Tak to máš pravdu, to je opravdu lepší.
 Simeona+3 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:42:54)
A taky tam patří vanilkový cukr, ne vanilinový. Stačí koupit vanilkový lusk a narvat ho do zavařovačky s mouřkovým cukrem.

Dneska jsem dělala těsto a přemlouvám se, že půjdu péct a děsně se mi nechce.
 Marťa11 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:45:22)
Jedine dokonale je s varenymi zloutky!!!
 angrešt 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 17:48:27)
Tak přihoď recept ~:-D
Já mám jeden s vařenými a je fakt moc dobré, i když pro mě to výše odkazované pořád vede.
 Edysha 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 22:41:02)
Joo, s varenymi zloutky je nejlepsi. A jeste horni dil potrit zloutkem a namocit do smesi krystalu a platkovych mandli. A pak je take uzasne, kdyz se do testa daji mlete orechy+mandle, trosku skorice a muskatu ˇ, ty se oak natiraji teplou jahodovou marmeladou s troskou citronove stavy.
 Veverka. 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 18:46:23)
já dělám 210 mouky,140 másla,70 cukru moučka,citronová kůra a šťáva.

je výborné,lepím si svým domácím rybízovým džemem.~R^
 Kreaty 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 19:57:03)
Veverko, bez vajíček? Ptám se kvůli dceři, která vejce nesmí, tak jestli to máš odzkoušené bez vajec.
 Oriana + 2 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 20:00:01)
Já peču linecké podle receptu své prababičky a všem vždy moc chutná. Dává se tam. 25 dkg pol. mouky, 12,5 dkg másla, 6 dkg moučkového cukru, jeden vanilkový cukr, 1 vejce. S těstem se hezky pracuje, s dcerou si to vždy užíváme. Peču vždy alespoň tři dávky. Zaujal mě tu ten vídeňský recept, tak jednu dávku vyzkouším. Těsto jsem letos zadělávala s velkým dojetím, protože je to první rok, kdy ho peču a babi tu už není. Tak jsem si hezky zavzpomínala, ještě mě to čeká u jejích vynikajícíh vanilkových rohlíčků :-). Rodinné recepty holt mají své kouzlo.

Ještě dotázek k těm vídeňským lineckým :-) cukr tam patří taky moučka?
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 20:02:05)
Chrobáku - pro mne je najvětším guru, co se vaření a pečení týká moje babička (ročník 1903) a pak kuchařka paní Sandtnerové. Obě měly linecké s poměrem surovin cukr.máslo:mouka 1:2:3 , takžemoje NEJ těsto je toto.
 Epepe 


šachovnice 

(7.12.2012 21:24:06)
Simčo, jak se dělá ta šachovnice, nevíš? Nemůžu na to přijít.
 angrešt 


Re: šachovnice 

(7.12.2012 21:31:31)
Snadno, uděláš půl lineckého kakaového, každou barvu rozválíš na tloušťku 0,5 cm a pak nakrájíš na 0,5 cm široké proužky.
Posléze položíš světlý proušek, potřeš bílkem, přilepíš tmavý proužek, potřeš bílkem... atd. pak v druhé vrstvě...
já to tedy ještě balím do tenkého rozváleného plátu )potřeného bílkem), aby to mělo okraj.
A pak dáš ztuhnout a krájíš ostrým nožem plátky a pečweš.
Zkusím najít fotku.
 angrešt 


Re: šachovnice 

(7.12.2012 21:38:32)
Tady je fotka - extrémně mizerná, ale lepší nemám. Je vidět to zabalení do těsta.
http://kami40.rajce.idnes.cz/jednohubky/#sachovnice.jpg
 Simča, dcery *1988 a 1997 


Re: šachovnice 

(8.12.2012 16:16:33)
J.ejdo - Angrešt ti to více - méně popsala, já to neslepuji z proužků, ale nejprve na sebe nalepím plátky tloušťky cca 5 mm a rozměru třeba 10 x 3 cm. Mám 3 tmavé a 3 světlé (musí být sudý počet), na tmavý obdélník nalepím (potřu bílkem) světlý, pak tmavý atd až mám 6 vrstev po 5mm = 3 cm na výšku. Vznikne mi tedy hranolek 3 x 3 cm, dlouhý 10 cm.
Zabalím do folie a dám do lednice ztuhnout.
Po třeba dvou hodinách vyndám a krájím 5 mm plátky. Takže mi vzniknou 5mm silné čtvercové proužkované plátky. Opět je lepím na sebe, ale každý druhý musím otočit tak, aby mi na bílý okrajový proužek přišel tmavý a naopak. Nalepím na sebe zase jen 6 plátků, takže mám kostku 3 x 3 x 3, jejíž jedna strana je šachovnicová. Opět to nechám v lednici zatuhnout a pak krájím kostičkované čtverečky... Je to děsná piplačka, jak píšu u receptu, ale je to pěkné....

Simča ~b~
 anemon 


Re: Dokonalé linecké? 

(8.12.2012 7:54:48)
U nás se také traduje tento poměr, peču z celé kostky másla - 500g hladké, 250g másla, 125g cukru moučky.

Dle chuté naší rodiny je důležitá zavařenina - rybízová z mlýnku.
 Epepe 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 21:20:27)
V Apetitu byl jednou recept.
A jako tuk tam bylo taky solené máslo.

Já to mám s Herou ráda, takže mi to nevadí. Dokonce teda dělám i bez vajec (kvůli malému alergikovi) a to už teda není nic moc, ale dá se. :-)

Když je Hera pěkně čerstvá, tak mi chutná.
 Margot+1 


Re: Dokonalé linecké? 

(7.12.2012 22:16:20)
Tak za prvé žádný tuk, ale MÁSLO a za druhé, 10dkg mouky nahradit strouhanými loupanými mandlemi. PAK je to dokonalé ~;)
 gf fgfhf 


Re: Dokonalé linecké? 

(8.12.2012 9:34:24)
Dnes budu péct a dělám tohle a je výborné krásně měkké, vláčné. 210g hladké mouky, 140g hery,70g moučkového cukru,1 žloudek, 1 vanilkový cukr, a citrónová kůra.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.