| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name máslo?

 Celkem 72 názorů.
 Hudba Ainur 


Téma: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name máslo? 

(8.12.2012 17:11:04)
Tipovací otázka - z čeho by podle vás cukroví chutnalo líp - z Hery, nebo z rozmražovaného bezejmenného a bezvýrobcovitého másla odkudsi z Polska či Belgie, které v hypermarketu stojí kolem 25 Kč?

Fakt nevím, obojí je při ochutnání zasyrova nedobrá záležitost. Asi bych dala přednost Heře, čemu vy?
 Kapradina 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:16:09)
Není to škoda práce a času? Nepoužívám ani jedno a radši bych dojela pro opravdový máslo - za mě Jihočeský. ~;) U vánočního cukroví se mi nikdy nevyplatilo na tom šetřit, pak to stejně nikdo nejdedl a skončilo to po vánocích v popelnici. ~;)
 daba+holčička 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:20:15)
já teda kupuju levné máslo, tady teda za 27, na rohlík i do pečení a výsledek dobrý ~d~
 daba+holčička 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:22:45)
jinak když se dá do cukroví Hera, tak je křehčí, moje máma dělá půl na půl
 Inka 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:25:48)
No přesně, do některýho se prostě hodí, do některýho zase ne. To je jako s posedlostí olivovým olejem. Do něčeho se hodí, do něčeho ne.
 daba+holčička 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:26:55)
já oliváč můžu jenom do něčeho, smažit na něm palačinky, tak si zkazím chuť
 daba+holčička 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:19:09)
no máslo je máslo, mohli ho udělat méně tučné, z horšího mléka... hera jsou rostlinné oleje a tuky, slunečnicový lecitin, mono- a diglyceridy mastných kyselin, jedlá sůl, sušená syrovátky, kys. citronová, aroma, vit. A, D3, beta karoten, taky nic vyloženě jedovatýho, ale pochybuju, že ty rostliné tuky byly zastudena lisované papneské oleje ;) takže jsem zase na poli v Polsku ;)
 susu 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:20:24)
Používám normální másla. Ani Heru ani žádná záhadná.
 susu 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:22:49)
Teď jsem se dívala, v ledničce mám Jihočeské máslo z Madety.
 Inka 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:22:29)
Nevím proč je tady Hera považovaná za hnus. Používám kvalitní máslo a do některých druhů napůl s Herou, mám to ozkoušený a zapsaný u receptů, do čeho se co hodí.
 erika,2 děti 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(9.12.2012 12:43:37)
Souhlas, dělala jsem z Hery včera linecké, výsledek je skvělý - chuť i vzhled.
 dadlenka 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:31:54)
teda když jsi to napsala s takovým odporem, proč jsi to máslo kupovala? nebo jenom uvažuješ, z čeho péct?
nebála bych se ani jednoho
 Hudba Ainur 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:38:03)
Nemám doma ani to ani ono, je to čistě otázka ze zvědavosti. Právě mi došly zásoby dobrého másla, tak mě to téma napadlo. Včera jsem si v krámě všimla netypického jevu, že to drahé bylo všechno pryč, a leželo tam jen to záhadné levné.

Ale máš pravdu, měla jsem název tématu zformulovat pozitivně - "Z čeho bude cukroví chutnat lépe?" ~3~
 Limai 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:04:13)
No tak hlavně co je levné nemusí být vůbec hnusné.Já jsem si oblíbila MASIELKO,které u nás stojí 23 Kč a kam se na něj hrabe nějaké pravé máslo za 40 Kč!Tohle má tak úžasně smetanovou chuť,že je mi úplně jedno,co to obsahuje nebo neobsahuje,jedla bych ho i samotné.
 kreditka 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:35:58)
Ani jednomu mám v záspbě kvalitní máslo i když pravda z mrazáku, ale mrazila jsem sama tak jsem v pohodě ~t~ Jinak být nucena z toghoo co jsi psala hlasuju pro heru
 vera 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:37:35)
Použila bych Heru.nejmenovanému máslu bych neměla důvěru.
 MarMat (+2) 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:37:57)
hele peču z jihočeskýho, ale dala bych tam Heru. A vůbec by mi to netrhalo žíly.
 vera 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:38:05)
Použila bych Heru.nejmenovanému máslu bych neměla důvěru.
 Alternativní kvočna 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:41:16)
Z lacinýho másle jsem jednou "upekla" linecký koláč a příště radši rovnou dala Heru. Nějak mě to netrápí, výčitky nemám.
 štěpánkaa 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:48:42)
pár let už peču z Hery, rozdíl proti máslu minimální~d~ (aspoň u těch druhů, které pečem~;)
 Suza007 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 17:58:11)
Já kupuju obyčejné máslo, které stojí tak do třiceti korun, a připadá mi dobré - jak na rohlík, tak do cukroví. Ale když mají v akci Heru, koupím Heru a klidně udělám cukroví z ní. Že by to bylo hnusné mi ani v jednom případě nepřijde.
 krupice. 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:17:04)
Zrovna včera jsem koukala v Hypernově na nějaké "máslo" za 26,-kč a už jak jsem ho držela v ruce, bylo to stejně měkký jako hera. Vzpoměla jsem si, že už jsem o "levných máslech" někde četla a nechala jsem to tam. Opět koupím Heru a půl napůl s Jihočeským máslem.
Tady je ten článek TEST MÁSLA
 Jája 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:34:16)
Kdysi jsem měla co do činění s mlékárenstvím. Máslo se dělalo ze sladké smetany (dřív to bylo máslo I.jakosti, o něco dražší) nebo ze smetany kysané (máslo tzv. II.jakosti, o nqěco levnější). Kvalitou si byly rovné, řekla bych, že to levnější bylo chuťově lepší. Takže je to možná jen reklama.
 angrešt 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 20:02:04)
Ano, věřím, že ceny různých másel nekorespondují plně s kvalitou a že to u některých souvisí s reklamou. Chce to holt ochutnat. proto výš píšu, že mě mile překvapilo máslo halíř. Zato zklamalo třeba spíše dražší máslo Kunín.

Ale přemrazované staré máslo z Belgie, to už je opravdu úplně jiná liga.
 Černá kronika 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:11:31)
Peču napůl z Hery a napůl z másla. Máslo kupuju v Lidlu za 28 Kč (Olma), mažeme ho i na chleba a i za syrova je dobrý. Tak nevím - je to nějaký přemražený nebo ne?
 boží žena 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:16:25)
já zrovna dopekla ¨jedno s herou, jedno s máslem, ale jakým?
chutná to dobře oboje

to je zas nejaká místní histerie proti heře
 Kapradina 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:19:39)
Místní hysterie ??? U mně tedy ne. ~;) Peču jen z dobrýho másla už několik let. Akce na Heru a levný másla mně nechává naprosto chladnou ... ~j~
 boží žena 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:22:06)
jo včera sem si toho všimla u diskuze u cukroví

jedna se dokonce kácela~8~
 štěpánkaa 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:23:14)
peču taky z Hery - úplně běžně a nic proti ní nemám..... akorát do kynutýho na koláče apod dávám máslo. S Herou mi to přišlo "jiný"~d~
 TeriRez+3 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:23:34)
Bohužel jsem na netu našla akci na máslo za 21 Kč. Nahnala jsem tedy muže, aby mi ho cestou z práce koupil, rovnou 5 kusů!! ~8~ jsem blbá, mělo mi dojít, že to bude hnus z Belgie ~n~ chutná to jako margarín, udělala jsem z toho jednu várku těsta na vanilkové rohlíčky (druhou várku mám z normálnějšího másla), tak jsem zvědavá, až to upeču, jaký bude rozdíl. Přemýšlím, jestli jim to máslo nevrátit, bylo z Alberta a tam přeci píšou, že zaručují možnost vrácení zboží, ne? I když pochybuju, že si muž nechal účet :(
 Raduza 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:24:36)
Možná jsme byly ve stejném obchodě :-). Jihočeské bylo fuč. Vzala jsem to levné za 25. Vypadá naprosto stejně jako jihočeské a cukroví z něho je výborné. Já teď dělala naopak krém z jihočeského a nepovedl se. Normálně se roztekl. Bůhví, jestli to není stejné. Taky je trochu dožluta ~;).A Heru mě nenapadlo vůbec koupit.
 Ropucha + 2 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(9.12.2012 11:17:27)
Nevím, kde zovna Jihočeské máslo vzalo tak dobrou pověst, mně osobně nepřipadá nijak chuťově úžasné.
Před nějakým rokem v D-testu vyhrálo máslo Dr.Halíř, a to mi opravdu chutná víc, než Jihočeské.
Vůbec neplatí, že levnější máslo musí být nějaký hnus.

A k cukroví - pekla bych raději z Hery, u které vím, co od ní mohu čekat, než z neznámého rozmrazeného másla.

Jinak běžně peču z másla i z Hery, podle momentální chuti a nálady.
 angrešt 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:29:29)
Při téhle volbě bych upekla ze sádla. nebo bez tuku, třeba pusinky.
nechci jíst ani jedno z toho, nezdravé je obojí. Hera svými transmastnými kyselinami, záhadnými aromaty (blíže nespecifikovanými zde, tak nevím, co tam je). A přestárlé máslo zas riziky oxidačních změt tuků, mikrobiologickou kontaminací... ani jedno se mi nelíbí.

Kdybych byla přibucena pohržkou se zbraní, že z jednoho upéct musím, volila bych asi Heru, protože rizika plynoucí ze starého másla mi v tuhle chvíli připadají větší. ALe zatím to na mě nikdo s kvérem nezkoušel ~:-D
 štěpánkaa 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:34:55)
cukroví ze sádla? To neznám.... dává se místo másla? ~8~
 x x 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:44:08)
Některý sádlový druhy jsou výborný.
 štěpánkaa 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:45:16)
no a jsou to speciální sádlový druhy a nebo může sádlo nahradit máslo? mě připadají máslo a sádlo tak chuťově rozdílné, že si to neumím představit, proto se ptám~;)
 angrešt 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:48:21)
Jo, jak píše žubka, jsou sádlové druhy.
prímo nahradit máslo úplně nejde, musí se to trochu přepočítat, protože sádlo je řidší.
 NovákováM 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:16:31)
jo jo, štěpánko - mimo vánoční (to jsou sádelinky a tuk se také používá do podvodnic - já tedy ano)
tak mi víc chutnají věnečky se sádlem než s máslem.
 gf fgfhf 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:34:50)
Tak já používám na cukroví obojí dle recpetu, ale když bych měla na výběr z těch dvou variant tak bych sáhla po heře, máslo když kupuju tak pouze osvědčenou značku.
 Emko+2 cácorky 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 18:54:37)
Taky používám klasické máslo - Jihočeské. Zrovna dnes jsem dokupovala dalších 6 kousků. Paní u pokladny mi sdělila, že na toto máslo se ale akce nevztahuje. Řekla jsem jí, že mi to nevadí, že jiné nechci, že ho mám na pečení cukroví. Její výraz stál za to ~t~~t~~t~~t~

Jinak v rámci úspor - asi bych vybrala tu novou Heru máslovou ~d~
 angrešt 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:14:12)
Na pečení jsem použila párkrát levné máslo halíř a bylo překvapivě slušné, ne všechna levná másla jsou hnusná, ale ta dlouhodobě uleželá přemražená teda jo.

Pokud bych potřebovala ušetřit, tak bych snížila objem cukroví, nebo zvolila druhy, které jsou na surovinách principiálně levnější - méně máslová a ořechová, ale určitě bych nenáhražkovala ničím. K čemu velký objem nedobrého cukroví?
Hera máslová obsahuje akorát víc máslového aromatu, ne?
 boží žena 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:29:06)
no to tvrdíš ty, že je nedobré
 Klára 
  • 

Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 20:43:29)
Peču z no name másel, i je jíme na chleba a normálně nám to chutná a cukroví chutná i ostatním, co ho u nás jedí....asi nemám tak vytříbenou chuť...
 štěpánkaa 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 21:15:09)
máslo halíř z Lídlu dopadlo v Dtestu překvapivě dobře. Vzhledem k ceně jsem ho na pečení začala používat raději než drahé jihočeské (pod 40kč jsem ho neviděla ani nepamatuju, možná loni~Rv). a často používám i Heru, jsem s ní fakt spokojená~d~
 zerat 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:17:40)
Nevím, kde se dá teď před Vánoci koupit kvalitní čerstvé máslo 250 g za míň než 39 Kč - každopádně já jsem v pátek koupila 2 Horácká čerstvá másla - každé za 39 Kč - ta jsem vzala výhradně na krémy a počítám, že ještě min. 2 koupím.
V mrazáku mám zamražených pár Farmářským másel - ta skončí v lineckém, pracnových košíčcích, vanilkových rohlíčcích.
Ta levná Belgická mi domů nesmí. Jednu chvíli jsem je ale občas koupila a přišla mi v pohodě. Potom se mi jednou stalo, že mi došlo Farmářské máslo a tak jsem šla k sousedce, jestli nemá na půjčení máslo - půjčila mi právě ono Belgické. Když jsem ho doma rozbalila udělalo se mi úplně šoufl - ten rozdíl ve vůni Farmářského másla a toho z Belgie - děs! Najednou jsem cítila, jak je to Belgické dovoněné vanilkou a přitom ten puch! Farmářské to je vůně jako když si vybavím máslo z mého dětství ~:-D
 angrešt 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:19:50)
No, kdyby normální máslo v obchodech fakt nebylo k dostání (jakože u nás dnes bylo skoro vyprodané a taky tam měli jen to belgické nebo co a poslední tři kostky normálního), tak bych si máslo radši udělala - šlehačky měli u nás tedy dost a máslo je hotové za 10 min. A to je fakt sla´doučké a výborné.
 NovákováM 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:21:17)
rovnou z kupované šlehačky? Tý jo, neznám, poděl se :-)) a díky
 angrešt 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:25:11)
Já si dělám máslo z kupované šlehačky - vhodné je najít nestabilizovanou, jde to snáz. Ale i z stabilizované se dá, jen to trvá déle, než se konečně začne přešlehávat.
Normálně se šlehačka šlehá a šlehá a šlehá, až se přešlehá - musí se začít oddělovat voda (ta stabilizace slouží právě proti přešlehání, kdysi postrachu šlehajících hospodyněk zasněněn hledících z okna:). Pak je dobré si mísu něčím trochu zakrýt (já mám k robotové míse přímo průhledný dekl), bude to cákat. No a šlehá se dál, až vznikne máslový cucek plovoucí v syrovátce. Ten se pak vyndá a pod studenou vodou (nejlíp na cedníku) proplachuje tak dlouho (mačká se v té tekoucí vodě), až přestane téct podmáslí.
podmáslí v másle nesmí zůstat, strašně rychle by žluklo. I takhle žluká domácí máslo rychleji, protože dokonale se z něj to podmáslí prostě nevymne.
Podmáslí zbylé v míse se zužitkuje pitím, či zaděláním chleba či jakkoli jinak.

dělám máslo z 0,5 litru šlehačky, vznikne 250g másla a 250 ml podmáslíy (mínus těch pár kapek, co se vymyjí)

Ale je hrozně dobré, i z té kupované smetany. Chutná mi dokonce víc než z domácí smetany, ale to je asi spíš averze k babiččině hygieně ve špajzu :)
 NovákováM 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:31:10)
Děkuji, ty jsi fakt kuchařská studnice moudrosti. Já to vyzkouším.

~x~~x~~x
 Epepe 


angrešt 

(8.12.2012 20:11:43)
Už dlouho se tě chci zeptat, jak tohle všechno zvládáš s batoletem?
Mně batole nenechá ani došlehat normální šlehačku, natož z ní tlouct máslo. ~t~
 angrešt 


Re: angrešt 

(8.12.2012 20:14:04)
Tak to je součást mého pracovního úvazku, takže musím ~t~ A ono se mu docela líbí, když to cáká ~:-D
 Veverka. 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(9.12.2012 0:09:32)
Já ho naleju do sklenice,zavřu a třepu...udělá se bochníček másla taky...na čerstvý chleba...áááááááááááách~R^
 Veverka. 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(9.12.2012 0:14:27)
píšu jak tatar...ho - to - tu šlehačku...naliju do zavařovačky a třepu a třepu a třepu...pak vymačkám a je ~R^
 NovákováM 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:19:40)
někdy peču z Hery, někdy z másla (tam jsem si zvykla dávat si pozor na výrobce, prostě nejradši mám tuzemská másla - ideálně z Čejetiček, protože některá másla chutnají víc jako margaríny) a myslím, že cukroví je fajn z obojího.
Soudě dle toho jak pořád někdo hledá prý to "nepovedené" a jak to mizí.

Heru s máslovou příchutí jsem nezkoušela, nemám ráda věci 3 v jednom, případně, když si nějaký výrobek hraje na jiný.
 Maťa. 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 19:59:27)
hera v tomto prípade
 Epepe 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 20:09:57)
Já mám Heru ráda. ~d~
 Zajoch ušatej 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 20:17:00)
Využiji diskuse a zeptám se - zkoušel jste někdo Heru máslovou? Jaká je? Dívala jsem se na ní dnes v obchodě - nekoupila teda, ale zajímalo by mne jaká je, péct budu za týden.
 Epepe 


Hera máslová 

(8.12.2012 23:37:24)
Mně chutná.
 Zajoch ušatej 


Re: Hera máslová 

(9.12.2012 12:40:59)
Díky, tak já jí asi zkusím koupit. A vidíš nějaký rozdíl mezi normální Herou a tou máslovou prosím?
 Epepe 


Re: Hera máslová 

(9.12.2012 13:01:03)
Moc ne, chutná trochu jinak, pro mě líp, ale že by chutnala jako máslo, to ne. Konzistence stejná. Dnes jsem dělala závin a na výsledné chuti těsta se to podle mě příliš neodrazilo.
 CPO 


Re: Hera máslová 

(18.12.2012 12:14:36)
Zkoušela jsem, ~R^~R^~R^, jak do pečení (cukroví - rohlíčky), tak do krému. Ňam. A výborně se s ní pracuje. ~x~
 Oriana + 2 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 20:32:01)
Já peču jen z másla, Heru jsem už roky nepoužila. Nejčastěji kupuji máslo Halíř, přijde mi u něj dobrá kombinace ceny a kvality. Dá se koupit už kolem 25,- Kč, když je v akci. Když testovali másla v Dtestu, naši volbu potvrdili, takže kupujeme dál. Teď mi při nákup v iTescu místo Halíře bez dotazu hodili takové to stříbrné s modrou kytkou (vyrobeno v Polsku) a rozdíl nepředstavitelný - fuj fuj. Přijde mi, že v dnešní době do sebe člověk někdy i nevědomky pere spoustu škodlivin, tak se to snažím alespoň u domácího vaření a pečení minimalizovat a velký důraz kladu na výběr kvalitních surovin. Nejlepší jsou prostě úplně obyčejné a jednoduché potraviny bez zbytečných přidaných látek. Tak nějak se intuitivně vracím k surovinám, z kterých vařily naše prababičky zamlada. Nejhorší pro mě jsou ty obraty ve vědě, kdy je něco strašně doporučováno, protože je to zdravé a prospěšné a za pár let se to obrátí a člověk zjistí, že v dobré víře do sebe a rodiny cpal nějaké fujaviny s vedlejším účinkem. Margaríny jsou toho krásným příkladem. Si pořád říkám, že zjednodušeně spojit olej a vodu a udělat z toho něco pevného asi není jen tak.
 Monty 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 20:51:19)
Vyhodila bych oboje.
 Tizi 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 21:33:54)
Peču z normálního másla. Už jsem dělala půl máslo a půl Hera a bylo to OK. Ale jenom Hera mě nechutná a poznám to, tchyně ho používá, to cukroví má krásné na pohled, ale chuťově to není ono.
 arsiela, 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 22:56:33)
Z hery nebo z váženého tuku na pečení(což je něco jako hera ) peču od nepaměti minimálně dvacet let.A měnit na tom nic nebudu.Máslo za 40 korun nekoupím,to mě přijde šílenost.Ale je to osobní nesnáším madetu.Do krémů dávám tatra máslo.Většinou ho koupím v akci a doma zamrazím.Zatím vždycky vše v pohodě.
 mabela 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 23:22:59)
nepekla bych ani z jednoho, protože by mi přišlo škoda přidávat k těmhle náhražkám další drahé a kvalitní suroviny jako jsou ořechy, vanilka atd...
 raadka 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(8.12.2012 23:37:56)
Peču vánoční cukroví z Hery už víc jak 20 let a spokojenost.
 Binturongg 


to bych radši nepekla... 

(8.12.2012 23:28:57)
~a~
 Žvejkačka 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(9.12.2012 0:37:06)
Hera neni do cukroví tak hrozná, pokud jí nedáš přímo do krému - i když i to někomu chutná.
 Hanka+ 4 berušky 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(9.12.2012 8:21:14)
Peču odjakživa z Hery, ted jsem dokonce viděla i test a na cukroví prý je nelepší hera, z másla je tvrdé. Já z něj nepeču tak nevím ale slyšela už jsem to od více zdrojů.~d~
 Katze 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name "máslo"? 

(9.12.2012 10:16:01)
A proč to řešit a nekoupit si máslo podle svého gusta?
 Líza 


Re: Co je větší hnus do cukroví - Hera nebo rozmražené no name máslo? 

(9.12.2012 14:50:07)
Já nejedu v těch superkuchařských zásadách, peču z Hery, protože se mi s ní líp pracuje, nikdo si jakživo nestěžoval a cukroví se sní, spíš sežere, kosmickou rychlostí. Nehrotila bych to.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.