Minie1 |
|
(20.12.2012 10:17:43) Ptám se asi hloupě, vždycky jsme dělali suché cukroví, tam se nebojím ničeho, ale teď jsme dostali cukroví s krémem, tak přemýšlím, když ho nechám v lednici, jak dlouho bude bezpečně jedlé - jedná se o nějaké máslové krémy.
|
Babsi+2 |
|
(20.12.2012 10:25:44) ...přijde na to z čeho a jak je udělaný. ...máslový krém šlehaný nad párou máme v lednici tak týden ...pudinkový krém (pudink, máslo, cukr) mám na rychlou spotřebu, řekla bych tak čtvrtý den-maximálně
|
Černá kronika |
|
(20.12.2012 10:34:44) Poddotaz - pokud se do máslového krému přidá rum, je doba jedlosti tímto nějak zásadně prodloužena?
|
Černá kronika |
|
(20.12.2012 10:38:31) Tak to je blbý
|
angrešt |
|
(20.12.2012 10:40:46) toho rumu je tam mizivě vzhledem k objemu, navíc on ani dezinfekční účinek čistého alkoholu není kdovíjaký. A vem, že rum má třeba 30% a do toho krému přijde třeba lžíce... prostě to nemá vliv. Víc krémy chrání cukr, čím sladší, tím trvanlivější.
|
zerat |
|
(20.12.2012 10:43:49) To by asi musel být tzv. hydratační krém - tzv. krém v alkoholu a ne alkohol v krému
|
Černá kronika |
|
(20.12.2012 11:03:24) Hm, já už je mám doma týden v krabici, vzhledem k tomu, že jsem myslela, že rum to zachrání. Nu což, riskneme to, budeme se je snažit sníst jako první. Mám dvoje - mokka krém (máslo, rum, pár lžiček silné rozpustné kávy, cukr) a karamelový krém (zkaramelizované Salko, máslo).
|
zerat |
|
(20.12.2012 11:33:27) Nějaká přezdívko, ale tak v obou případech bych řekla, že záleží na trvanlivosti másla. Já jsem třeba úmyslně hledala másla (stůj co stůj) s trvanlivostí aspoň do 10.1.2013
|
Černá kronika |
|
(20.12.2012 11:40:36) Jo tak to jo, to jsem měla určitě trvanlivost másla do ledna, tak to je dobrý.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
zerat |
|
(20.12.2012 10:33:10) Jestli je to krém nastavovaný kaší, tak bych v jeho dlouhou trvanlivost něvěřila a raději bych ho snědla Pokud se jedná o krémy třeba trvanlivé vaječené nebo ze Salka jen s přídavkem másla, tak bych řekla, že ten vaječný převařený klidně 14 dní a ten ze Salka dle spotřeby másla
|
angrešt |
|
(20.12.2012 10:38:19) ano, jak píše zerat. I když já krémové věci ani v lednici nenechávám víc jak týden a dávám do mrazáku.
|
zerat |
|
(20.12.2012 10:42:58) Angrešte, mrazák mi praská ve švech - minulý týden jsem si přivezla velkou krůtu z domácího chovu, takže nemrazím. Navíc mně prostě to rozmražené tolika nechutná(cítím v tom vždycky "něco") - jsem v tomhle asi fajnšmekr
|
|
|
withep |
|
(20.12.2012 10:53:46) Já mám v úlech máslový krém nastavovaný mlékem už tři týdny a stále je ok.
|
zerat |
|
(20.12.2012 11:43:37) A to mléko převařené a jak moc mléka?
|
withep |
|
(20.12.2012 14:24:12) Jo, svařila jsem ho se lžící mouky. Normální krabicové čerstvé mléko s trvanlivostí cca 14 dní.
|
zerat |
|
(20.12.2012 16:17:09) Withep, tak přiznávám, že už bych to nejedla. Mouka se kazí dost rychle - zkus to jen tak někde položit v mističce a uvidíš ty barvičky po 3 týdnech a o mléku po 3 týdnech - nevím no - nejedla bych to
|
withep |
|
(20.12.2012 17:08:31) Já jak jsem tady četla témata o tom, že cukroví s krémem se dělá až pár dní před štědrým dnem, tak jsem začala docela nutně ujídat . Už je jich tam asi jenom 6. Dokud to nejeví známky zkaženosti (a že mám hodně citlivý čumák, zvlášť teď v těhotenství), tak to vyhazovat nebudu. Ale půlka toho krému mi zbyla, jsem myslela, že pak udělám další várku - tak to už teda ne, no
|
|
|
|
|
|
|
Vínečko |
|
(20.12.2012 12:27:54) míváme v chladnu - ne v lednici 3 týdny a za víc jak 30 let jsme se z toho nikdy nepo...
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(20.12.2012 14:02:09) Koukám, že jsem dost odvážná, protože krémy plním cukroví tak okolo 17. - 18. prosince a dojídáme cukroví do Tří králů... Celou dobu je cukrovi ve (chladném) špajzu. Dělám to tak 30 let nikdy nikomu nic nebylo... Krém dělám vařený. S.
|
Inka | •
|
(20.12.2012 14:06:05) Taky to tak dělám, cukroví na balkoně a bojím se to sem napsat, ale jíme klidně v půlce ledna. Do ničeho teda nedávám syrový vejce.
|
|
xfialkax | •
|
(20.12.2012 15:14:59) Simčo, dělala jsem letos prvně tvůj vařený s rumem do úlů a je VÝTEČNEJ!
|
|
|
. . |
|
(20.12.2012 19:37:27) Jak dlouho by bylo cukroví bezpečně jedlé by mě netrápilo, protože v lednici je natolik "na ráně", že nevydrží ani do pozítří ;-)
|
|
|