kambala pláááckááá |
|
(14.1.2013 20:12:37) Dámy, předem děkuji za Vaše recepty na řepu, byla super!
A mám tu dalšího kandidáta - hořčičné semínko. Jedla jsem ho v jednom salátu a zálivce, tak jsem si ho zakoupila a teď dumám, jestli ho jenom zamíchat do zálivky, nebo jestli se musí nějak namáčet? Nebo předvařit? Nebo něco?
Máte s ním nějaké dobré recepty?
Jo a ještě jsem narazila na info, že je silně projímavé. Je to pravda?
|
maximin |
|
(14.1.2013 20:26:51) Rozdrcene v hmozdiri: do nakladani masa do zalivky na salat do sekane
Cele: do vyvaru do nakladanych okurek a jinych sladkokyselych nalevu
|
Karavela |
|
(14.1.2013 20:29:19) Taky se dá šoupnout do nakličovadla a výhonky dát do salátu/na těstoviny/na chleba, akorát se musí při klíčení proplachovat, protože slizovatí
|
kambala pláááckááá |
|
(14.1.2013 20:39:04) a je to teda projímavý? aby se mi návštěva po pohoštění nepo..
|
Karavela |
|
(14.1.2013 20:45:10) Tak v lidovým léčitelství se doporučuje proti zácpě, ale taky jako antiparazitární prostředek - jako nikdy jsem toho nejedla víc než ca. lžíci výhonků najednou, ono se to ani ve větším množství moc nedá, protože má štiplavou chuť a čistě subjektivně jsem žádný nežádoucí potíže neměla:- )
|
|
|
maximin |
|
(14.1.2013 20:48:26) Karavelo, to je super napad, dik
|
|
|
kambala pláááckááá |
|
(14.1.2013 20:38:15) Maxi, ale mně to v té zálivce chutná celé, nedrcené, líbí se mi, jak to praská:) Jde to tam nasypat nevařený?
|
maximin |
|
(14.1.2013 20:46:57) Po pravde receno nevim, ale budu-li usuzovat dle toho, ze ja to tam hazim drcene syrove, tak by to melo byt v pohode. Me prave to chroupani vadi.
Vis co, vezmi jednu kulicku a ochutnej to, bude-li to stejne jako to co znas, mas jasno, jestli ne, tak hledej dal
|
kambala pláááckááá |
|
(14.1.2013 20:48:02) já už to včera vetkla do salátu, ale toho pečenýho, z řepy, takže to prošlo tepelnou úpravou, supr to bylo
|
|
|
|
|
MarMat (+2) |
|
(14.1.2013 20:33:59) hmm sem ani nevěděla, že to normálně jí? Já to znám akorát z láku na okurky
|
|
štěpánkaa |
|
(14.1.2013 21:58:07) jediné co znám za použití hořčičného semínka je zavařování různých věcí na kyselo. Nebylo to v té zálivce z toho?
|
|
Slonisko |
|
(14.1.2013 23:16:56) Hořčičné semínko používám "po indicku", pražené. Do hrnce olej, rozpálit, na to nasypu to semínko, přikreju ho, protože strašně skáče , pozor dost rychle se pálí, takže většinou sundávám hrnec z plotny jen co začne skákat. Já na něj pak většinou nasypu zeleninu (tím se taky zchladí a už se nepálí)a dusím, do salátu jsem ho ještě nedávala, ale nezní to špatně, asi to zkusím.
|
ronniev |
|
(15.1.2013 0:21:41) To jsem zrovna chtěla napsat. Dělám si na něm zelí (dušené bílé zelí, do něj hořčičné semínko, sůl, karí a citrónová šťáva, mňam - asi si to brzo uvařím.)
|
Slonisko |
|
(16.1.2013 19:52:30) dik za tip, udělala jsem dnes k večeři a vypadá to dobře, tedˇ ještě co na to smečka.
|
|
|
|
angrešt |
|
(17.1.2013 17:26:19) Už zjevně s křížkem po funuse, ale hádám, že v oné zálivce nebylo nasypané suché semínko z pytlíku, ale vmíchána hořčice l´ancienne, která je z celých semínek.
Jinak hořčičné semínko chutná líp opražené, pokud ho chceš jíst přímo.
|
|
|