karma |
|
(13.2.2013 10:30:10) Včera mi osud přivál nečekaně 2tvarohy ve staniolu (takové to balení a la máslo). Co s nimi? Když nebude zbytí, dám do koláčů, což bude likvidace naprosto plnohodnotná, ale dala bych si pomazánku...ale dělám vždy z plnotučného měkkkého tvarohu "ve vaně". Umíte/děláte pomazánku z tvarohu ve staniolu??? Hodíte-li recept, budu vděčná!!!
Akorát omezení: jsem vegetarián, čili bez masa, jsem těhotná, čili plísnové sýry za studena taky vyloučeny...takže co s tvarohy za těchto podmínek???
|
Cimbur |
|
(13.2.2013 10:35:54) Tož úplně normálně. Akorát je ve staniolu tužší, má méně vody. Takže tam přidáš mléko, jogurt, smetanu nebo obyčejnou vodu - tu tam dávám já. Přisolíš, ušleháš dohladka. Dělám ho: s taveným sýrem nebo se strouhaným tvrdým sýrem, se sladkou mletou paprikou, strouhanou mrkví, hlavně vždycky dám najemno nasekanou cibulku, pórek nebo pažitku. Snese to i listovou petržel.
|
karma |
|
(13.2.2013 10:41:59) ztratí to tím tu konzistenci lepící se na patro a bude to chutnat jak ten plnotučnej, jo? Tak asi zkusím, no. My jsme mlsné huby...
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(13.2.2013 10:48:51) Doporučuji k tomuhle "lepivému" tvarohu přidat buď již zde zmíněnou majolku, nebo zakysanku (na 1 balení 250 g tak 3 - 4 lžíce) a prošlehat. Pak to má tu konzistenci toho nelepivého vaničkového....
|
|
Cimbur |
|
(13.2.2013 10:51:34) Nevím o jakém mluvíš lepení, záleží taky, jak tučný jsi koupila a jak tučný máte rádi. Nám doma stačí tvaroh označovaný jako měkký a ředím ho vodou. Majolku bych osobně do toho nedávala, ta představa mě děsí, na druhou stranu ale vím, že právě Simča je zkušená kuchařka... Pokud máte rádi tučné, tak tam dej smetanu, dá se tam dobře zašlehat i změklé máslo - v přiměřeném množství. Ta "lepivost", jak to označuješ, tím asi myslíš tu hustotu, fakt po rozšlehání s tekutinou tento problém pomíjí.
|
karma |
|
(13.2.2013 11:00:23) Lepivostí se pro mě vyznačuje právě staniolový tvaroh: při konzumaci sousto udělá knedlík a "přicucne" se na horní patro. Ale možná trpím nějakou vrozenou anomalií-neschopností konzumace tohoto typu tvarohu. Zkusím dle vás, Simčiny stránky znám, už jsem nějaké pomazánky dle nich dělala a byly dobrý moc (tímto děkuju za zveřejnění!!!) Zkusím rozšlehat s tou tekutinou. Dík.
|
Pole levandulové |
|
(13.2.2013 11:37:50) lepivy je rpoto, ze neni naslehany a neobsahuje moc tuku - si myslim. Takze kdyz naslehas a pridas trochu masla, melo by to byt OK. Osobne bych udelala Budapest nebo tunakovou.
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(13.2.2013 13:40:32) Cimburčanko, sisan - díky za ocenění mých receptů...¨
Jinak já tu "lepivost" tvarohu naprosto chápu, normálně kupuji vaničkový tučný, ten klouže do krku sám. Když někdo koupí náhodou (omylem) ve staniolu nebo vaničkový netučný, tak ho právě "vylepšuji" tou zakysankou, klidně by šla i smetana normální. Majonézu tu někdo napsal, já si to dovedu představit, majonézu mám ráda, ale je fakt, že jsem to s majonézou nedělala....
|
|
|
|
|
|
Tylity |
|
(13.2.2013 10:40:00) Dneska budu dělat s makrelou - tedy obrat k tomu makrelu (či dvě), cibulku na jemno, papriku, sůl, pepř, trochu majolky a nemá to chybu..
|
|
Mače |
|
(13.2.2013 10:57:43) dělám úplně jednuduše, tyhle dva tvarohy, bílý jogurt, trochu soli, pepře, červené mleté papriky (sladká pokud jedí i děti, nebo pálivá pokud ne) a jarní cibulku. miluju jí:)))) jen takhle jednoduše
|
karma |
|
(13.2.2013 11:02:07) Taky mám šííííleně ráda jarní cibulku. Cpu ji do všeho, když mi přijde pod ruku. Zvlášt nyní-mám absták po zeleném.
|
|
Cimbur |
|
(13.2.2013 11:08:58) No, to vypadá jedle.
|
Mače |
|
(13.2.2013 12:03:15) jojo o víkendu jsem jí jedla k snídani k večeři oba dny, v pátek se mi totiž poštěstilo koupit dobře tvarohy a já právě miluju ty v celofánu, nemám ráda vaničkové, takže jsem s radostí ostatní věci z lednice přenechala ostatním a měla jsem i tu jarní cibulku:)))))))))
|
|
|
|
Krevetka |
|
(13.2.2013 11:17:18) My máme moc rádi tvarohovou s vejci uvařenými natvrdo, rozmačkat, nakrájím do toho nadrobno kapii, sůl, pepř, trochu pln. nebo dijonské hořčice, ta kapie pustí šťávu, není potřeba tvaroh nijak ředit, jen ho chce déle šlehat, třeba vidličkou. Nic originálního, ale je to rychlovka.
|
Pája | •
|
(13.2.2013 12:16:10) Vyšlehaný tvaroh s máslem, kysaná smetana, nasekaný kopr, sůl.
|
Vanka |
|
(13.2.2013 13:07:42) Přišel mi zrovna mailem recept na taveňák bez tavících solí, tak můžeš zkusit.
1 tvaroh 1 rovná kávová lžička jedlé sody přísady podle chuti (bylinky, česnek, kmín, zelenina, salám…) 1 lžička másla POSTUP PŘÍPRAVY Tvaroh dobře rozmícháme se sodou, případně dalšími přísadami a necháme 10 minut uležet. V kastrolku rozpustíme lžičku másla, přidáme tvaroh a zamícháme. Necháme vychladit v misce. To je vše. Nevím, k jaké reakci tam dochází, ale tvaroh během těch 10 minut úplně změní strukturu a přestane mít tvarohovou chuť. Stane se z něj OPRAVDU tavený, mazací sýr. Připadala jsem si jak kouzelník. Pokud ho nesníte hned, tak skladujte přikrytý nebo v alobalu, jinak z něj budete mít amarouna. Ale to dělají normální sýry taky.
|
JiBi* |
|
(13.2.2013 16:41:51) Nedávno jsem to zkoušela taky a - děkuji, stačilo . Vím, že si to všichni chválí, dělala to teda dcera pod mým vedením, nevím, jestli tam nedala trošku více sody, použila lžičku co je odměrka do pekárny, ale fakt vypadá to tak sklovitě, jako bílé lepidlo a chuť příšerná .
|
Vanka |
|
(14.2.2013 10:26:59) beru na vědomí a pro tvaroh neběžím
|
|
|
|
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(13.2.2013 15:24:54) sisan, já tvarohové pomazánky moc nemusím, jediné 2 čestné vyjímky je klasika s pažitkou a česnekem - prostě jen ho ušlehat, ten staniolový s trochou mléka,pepř, sůl, nasekanou pažitku a pár stroužků česneku a pak zeleninovou - zelenina co je doma - rajčata, papriky, okurky, cibulka, ředkvičky... to najemno usekané do ušlehaného osoleného a opepřeného chleba. oboje na klasický hoooodně čerstý chleba, to můžu. uvažuju, že bcj ji šla spáchat. jo a u rajčat dávat jen ,,maso,,. i tak to zřídne trochu, ale tu vodu okolo semínek tam nedávat, to už by bylo moc
|
|
|