| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí tatarka

 Celkem 10 názorů.
 adelaide k. 


Téma: Domácí tatarka 

(27.2.2013 10:31:56)
Máte dobrý recept? Na internetu jsou jich mraky, ale potřebuju ji udělat na první dobrou.
Zdálo se mi, že tady to téma už bylo, ale nenašla jsem ho.
 Leontýnka+3 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 10:36:52)
A budeš dělat i domácí majonézu? Já teda většinou dělám z kupované majonézy a dělám tak, že nastrouhám na jemném struhadle kyselou okurku podle chuti a jednu menší cibuli na takovém tom struhadle, co z toho udělá úplnou drť ;) Zamíchám a hotovo.
 erika,2 děti 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 11:10:21)
dělám stejně, jen ještě trošku česneku
 Venavella 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 10:54:24)
Včera jsme dělaly - majonéza, cibulka, okurek, kapary (6ks)- dodaj tou to "něco", hořčice, trochu zakysanky. Byla dokonalá:-)
 adelaide k. 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 12:16:38)
Venavello, a ty kapary jsi dávala v celku? Rozsekala? Rozmixovala?

Někde t byl recept od angrešta ale nemůžu ho najít.
 Svynka 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 12:34:34)
Mne poradila Angrešt výbornú tatársku, ale kedže nemám recept, napíšem len to, čo si pamatám (a budem dúfať, že to je správne)
Na flašku majonézy 2-3 sardelové filetky, lyžicu (alebo lyžičku?) kapar, šalotka, 2 kyslé uhorky, trochu čerstvej petrželky - to si rozmixujem, pridám trochu plnotučnej horčice, 3 lyžice smotany (akú máš otvorenú - šlahačku alebo zakysanú), no a zmiešam s majolkou. Fakt výborná~R^
 NovákováM 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 13:07:34)
adel - dávám nastrouhanou okurku, nastrouhanou cibuli, 3-4 kapary (dělávám do misky) najemno posekané, pepř, worcester, případně lžíci bílého vína a pár kapek citronu.

Je skvělá.
 Beruška+J02A07T10 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 13:12:35)
já dělám z čerstvého domácího vejce a oleje - buď řepkového nebo slunečnicového - z olivového nám to nechutná - majonézu

dělámto tak..
protože to má mít oboje pokojovou teplotu, aby se to povedlo
dám vajíčko do hrnku s teplou vodou tak na 15minut - olej mám normálně v pokojové teplotě
dělám z celého vajíčka - můžeš udělat i jen ze žloutku

dám to vyšší nádoby.. odměrky to zahřáté vejce a tyčovým mixérem rozmixuju.. do pěny.. trošku, pak postupně malým čůrkem přilévám olej a stále mixuju, postupně to začne houstnout - ta teplota je fakt důležitá, jinak ti to prostě nezhousne..

já pak do toho hodím půlku cibule.. a rozmixuju, okurky, rozmixuju, papriku rozmixuju, osolím, opepřím.. a nastavím jogurtem nebo zakysankou... pokud je to po přidání té zeleniny řidší, můžeš ještě přilít olej a mixovat (zase za stálého mixování pomalu přilévat)

já jsem líná, proto všecko šmelcuju mixérem..

pokud bys chtěla větší kousky zeleniny můžeš n adrobno nakrájet nebo nastrouhat na struhadle, nám to chutná takto..
 Beruška+J02A07T10 


Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 13:14:01)
okyselit můžeš citronem nebo octem.. nebo troškou láku z okurek... mě stačí ta kyselost od té zakysanky nebo jogurtu.
 sirael.s 
  • 

Re: Domácí tatarka 

(27.2.2013 13:21:33)
podívej se na www.conovehonakopci.cz a ve vyhledavači zadej majonéza....je jich tam několik druhů a vždycky se mi všechny povedli...klasická vejce a olej je za 30vteřin hotová

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.