katyn |
|
(4.7.2013 21:38:21) Prvně budu z hlívy sama vařit. Jaksi ale nevím, jak ji správně opracovat. Např. žampióny se oloupou. Jak na hlívu? A jen klobouky a nebo i nohy? Moc děkuji.
|
Martina, 3 synové |
|
(4.7.2013 21:49:25) Asi moc neporadím, protože žampiony neloupu.
Hlívu prostě nakrájím na kousky, celou, kromě toho, co je od hlíny.
|
Ropucha + 2 |
|
(4.7.2013 21:56:05) Žampióny loupu, ale hlívu stejně jako Martina - prostě jen nakrájím.
|
katyn |
|
(4.7.2013 21:58:02) ok, díky. takže to byl asi jen specifický recept, kde byl kladený důraz na to, že se zpracují jen klobouky a ne nohy. šlo mi o to, abych nejedla něco, co se nemá :o)
|
angrešt |
|
(4.7.2013 22:03:53) No ona hlíva je vlastně něco jako choroš, takže ty nohy u starších exemplářů jsou posilovačkou žvýkacího svalstva. proto se preventivně píše nohy ukrojit, ale pokud máš mladou hlívu, tak je klidně nech. To sama uvidíš, když to budeš krájet, jeslti to není moc dřevnaté a houževnaté.
|
|
Ropucha + 2 |
|
(4.7.2013 22:04:33) Tak já nevím, jestli se to tak dělat má nebo nemá, v tom mě prosím vůbec neber jako autoritu Prostě to tak dělám na základě vlastní intuice a zatím jsme to přežili
|
|
angrešt |
|
(4.7.2013 22:08:19) Pravděpodobně to byl recept s krátkou tepelnou úpravou hlívy, to pak nohy nestíhají změknout. Pokud je tam chceš použít, tak je předem 10 minut povař a pak použij stejně jak klobouky.
Do receptů s delší tepelnou úpravou to není potřeba vůbec řešit a nohy použiješ dohromady.
|
|
|
angrešt |
|
(4.7.2013 22:06:40) Loupání žampionů je zbytečné, je to pozůstatek z dob Rettigové, která měla loupací obsesi a doporučovala oloupat vše, z čeho se něco sloupnout dalo.
|
katyn |
|
(4.7.2013 22:10:10)
|
|
Ropucha + 2 |
|
(4.7.2013 22:10:41) Vážně? Tak to děkuji za poučení, ráda si to loupání pro příště odpustím Naučila mě to tak tchýně
|
angrešt |
|
(4.7.2013 22:11:44)
Manželka peče štrúdl a před tím, než ho vloží na pekáč do trouby, odřízne oba konce. Manžel se na to kouká a po chvíli mu to nedá a zeptá se, proč je odřezává. "Takhle jsem se to naučila od maminky," odpoví mu manželka. Za měsíc jedou navštívit manželčiny rodiče a tam manžel vidí, že i tchyně odřezává konce štrúdlu. Zeptá se tedy proč. Tchyně mu odpoví: "Protože mám malej plech!"
|
Agatha Ch. |
|
(4.7.2013 22:13:41)
|
|
Citronove koliesko |
|
(4.7.2013 23:34:56)
Ja to poznam s velkonocnou sunkou. Po rodine sa generacie tradovalo ze konce sunky sa musia odrezat lebo ak nie rodina snad bude stradat alebo nieco podobne a vyklubal sa z toho prababkin maly hrniec.
|
|
|
|
|
|
|
|