| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat?

 Celkem 13 názorů.
 katyn 


Téma: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 21:38:21)
Prvně budu z hlívy sama vařit. Jaksi ale nevím, jak ji správně opracovat. Např. žampióny se oloupou. Jak na hlívu? A jen klobouky a nebo i nohy? Moc děkuji.
 Martina, 3 synové 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 21:49:25)
Asi moc neporadím, protože žampiony neloupu. ~b~

Hlívu prostě nakrájím na kousky, celou, kromě toho, co je od hlíny. ~w~
 Ropucha + 2 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 21:56:05)
Žampióny loupu, ale hlívu stejně jako Martina - prostě jen nakrájím.
 katyn 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 21:58:02)
ok, díky. takže to byl asi jen specifický recept, kde byl kladený důraz na to, že se zpracují jen klobouky a ne nohy. šlo mi o to, abych nejedla něco, co se nemá :o)
 angrešt 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:03:53)
No ona hlíva je vlastně něco jako choroš, takže ty nohy u starších exemplářů jsou posilovačkou žvýkacího svalstva. proto se preventivně píše nohy ukrojit, ale pokud máš mladou hlívu, tak je klidně nech. To sama uvidíš, když to budeš krájet, jeslti to není moc dřevnaté a houževnaté.


 Ropucha + 2 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:04:33)
Tak já nevím, jestli se to tak dělat má nebo nemá, v tom mě prosím vůbec neber jako autoritu :-) Prostě to tak dělám na základě vlastní intuice a zatím jsme to přežili ~d~ :-)
 angrešt 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:08:19)
Pravděpodobně to byl recept s krátkou tepelnou úpravou hlívy, to pak nohy nestíhají změknout. Pokud je tam chceš použít, tak je předem 10 minut povař a pak použij stejně jak klobouky.

Do receptů s delší tepelnou úpravou to není potřeba vůbec řešit a nohy použiješ dohromady.
 angrešt 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:06:40)
Loupání žampionů je zbytečné, je to pozůstatek z dob Rettigové, která měla loupací obsesi a doporučovala oloupat vše, z čeho se něco sloupnout dalo.
 katyn 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:10:10)
~:-D
 Ropucha + 2 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:10:41)
Vážně? Tak to děkuji za poučení, ráda si to loupání pro příště odpustím :-)
Naučila mě to tak tchýně ~:-D
 angrešt 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:11:44)
~;)
Manželka peče štrúdl a před tím, než ho vloží na pekáč do trouby, odřízne oba konce. Manžel se na to kouká a po chvíli mu to nedá a zeptá se, proč je odřezává.
"Takhle jsem se to naučila od maminky," odpoví mu manželka.
Za měsíc jedou navštívit manželčiny rodiče a tam manžel vidí, že i tchyně odřezává konce štrúdlu. Zeptá se tedy proč.
Tchyně mu odpoví: "Protože mám malej plech!"
 Agatha Ch. 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 22:13:41)
~t~~t~
 Citronove koliesko 


Re: Hlíva ústřičná - jak ji správně zpracovat? 

(4.7.2013 23:34:56)
~t~
Ja to poznam s velkonocnou sunkou. Po rodine sa generacie tradovalo ze konce sunky sa musia odrezat lebo ak nie rodina snad bude stradat alebo nieco podobne a vyklubal sa z toho prababkin maly hrniec.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.