makkyn |
|
(3.8.2013 10:27:38) Prosím poraďte - potřebuji upéct slané pečivo, ale nemám žádnou chlebovou, tmavou apod. mouku. Lze upéct něco pouze z obyčejné? Máte odkaz - recept? Děkuji moc
|
Jana Mišák 5/07 a Eliška 05/10 |
|
(3.8.2013 10:44:19) třeba tenhle http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2494 nebo tenhle oba sou moc dobrý http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=3650
|
|
Leontýnka+3 |
|
(3.8.2013 11:46:02) Nepeču teda v pekárně, ale v troubě, ale recept mám ;) 500g mouky (hladké, pšeničné), 3 lžíce oleje (olivový), dvě lžičky soli, půl kostky droždí a 320ml vlažné vody. Vše zamíchám v robotu, nechám vykynout a ušoulám dvě nebo 4 bagetky. Občas přimíchám bylinky nebo semínka, podle chuti.
|
|
Monika |
|
(3.8.2013 22:01:32) Když je něco slané, tak to přeci nemusí být ze speciální mouky, ne? Ta normální bílá se nepoužívá jen na moučníky
|
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(4.8.2013 14:17:17) u nás teď asi dva měsíce nejoblíbenější a hoodně chutná i návštěvám
ale v pekárně enpeču, jen míchám a kynu na 16 houstiček do pekárny hážu v pořadí jak píšu
300ml plnotučného mléka 25g oleje (olivový, nebo klidně přepuštěné máslo - prostě tuk) 5g instatní droždí (nebo 1/4 čerstvého) půl lžičky cukru 500g hladké mouky 10g soli
zapnu na program těstoviny, až se vymíchá dám program těsto - tedy znovu promíchat a kynout až nakyne vykydnu na silikonový vál - vůbec se nelepí, rozdělím na 16 kousků a umotám housky - já aktuálně kytičky.. dávám už rovnou na plech, nechám ještě cca 60 minut kynout pod utěrkou pak potřu rozkvedlaným vajíčkem (ale může být i voda, nebo mléko, nebo jen bílek, nebo žloutek) posypu dle chuti - sezam, mak, sůl a kmín a peču při 170°C cca 15-17 minuit - spodní i horní ohřev bez ventilátoru - to by byly vysušené.
pokud budeš mazat marmeládou - tak dej soli jen 5g - naše děcka to jí jen tak.. takže hojně sypu a soli dávám 10g
|
|
|