domenica |
|
(3.8.2013 12:06:48) Ahojte, jdu si k Vam pro radu. Dostala jsme susicku na ovoce, ale nemam se susenim naprosto zadnou zkusenost. Muzete mi prosim poradit, co susite, s cim a vubec na jak velke kousky to krajite? Jde mi ted treba o to, co je na zahradce: merunky, svestky, mrkev, patizon, cuketa, celer, cibule, letni jabka. Co z toho se da susit? A jak to pripravit? Diky D.
|
Beruška+J02A07T10 |
|
(4.8.2013 13:34:13) mamka má sušičku - a já teda miluju sušená jabka, sušíme je až do fáze, kdy jsou křupavé.. tak asi 24 h to trvá.. pak se musí teda dát do něčeho, co je utěsněné, jinak zase "gumovatí"
a pak si dělám domácí podravku - prsotě zeleninu ze zahrádky - petržel, celer, čensek, cibule, mrkev.. pastyňák, i natě - petrželka..šnitlík... atd... nahrubo nastrouhám a usuším.. kdyžtak esi máš díravé ty podlžoky - my nemáme, tak dej pečící papír, a pak prostě smíchám a celej rok používám jako dochucovadlo - sůl do toho nedávám
pak meruňky jsou taky super.. to krájím na čtvrtky, jabka krájím tím kráječem z tescomy na 8 dílků a je to tak akorát.
cuketu sušenou to nevím, do čeho bych použila.. třeba asi pak do polévky.. nebo na zahuštění..
|
|
|