| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zpracovat větší množství broskví?

 Celkem 13 názorů.
 gatti, 06/05,06/07,01/14 


Téma: Jak zpracovat větší množství broskví? 

(28.8.2013 16:27:01)
Ahoj všichni, mám nadurodu broskví. Marmeládu i přesnidavku uz mám. Co dal? Začínají se mi kazit.
 p. 
  • 

Re: Broskve 

(28.8.2013 16:32:34)
kompot mnam
 p. 
  • 

Re: Broskve 

(28.8.2013 16:32:59)
zmrazit na zimu
 angrešt 


Re: Broskve 

(28.8.2013 16:34:32)
Usušit.
Nebo třeba broskvové čatní.
Zmrazit jak nakrájené, tak i mixované pyré. Klidně rovnou do nanukových tvořítek na nanuky.
udělat z nich zmrzlinu.
 tacka 


Re: Broskve 

(28.8.2013 16:45:27)
pečený čaj a obdarovat rodinu
:-)
 el + 2 


Re: Broskve 

(28.8.2013 17:45:33)
crumble
ovocný knedlíky - letos jsem přípravu zrychlila: knedlíčky udělám "plné", jen z těsta, a polijou se rozvařeným ovocem jako omáčkou. S broskvovou jsme je měli zrovna minulý týden, mňam ~w~
 Maugha 


Re: Broskve 

(28.8.2013 18:16:39)
El+2 - dělám taky takové jako noky s jahodovou omáčkou (nevařenou)
~w~~w~~w~
 el + 2 


Re: Broskve 

(28.8.2013 23:16:21)
vidíš, ani nevařit omáčku, další zlepšovák! ~;)
 Maugha 


Re: Broskve 

(28.8.2013 18:14:42)
Zavařuj jako kompot. V zimě skvělé na buchtu s drobenkou.
 Nika89 


Re: Broskve 

(28.8.2013 21:18:27)
zavařit, něco do mrzáku na zimu
 Horama 


Re: Broskve 

(29.8.2013 8:46:11)
Zavařit půlené jako kompot - lze použít v zimě na koláče.
Udělat povidla - zatímco klasická broskvová marmeláda je bez přísady dalšího ovoce taková nijaká, broskvová povidla jsou moc dobrá - do čeho dáš švestková nebo hrušková, do toho se hodí i broskvová.
Upéct broskve v županu - napůlit, středy naplnit rybízovou marmeládou a omočit v mletých nebo strouhaných mandlích, zabalit do listového těsta a upéct.
 Horama 


Re: Broskve 

(29.8.2013 8:50:40)
Ta povidla:
Na kilo broskví necelých 10g cukru a půl lžíce octa. Broskve nakrájet na kousky (včetně slupky), přidat ocet a cukr, promíchat, pustí při tom šťávu. Dát na plotnu, nechat chvíli podusit, trochu rozmixovat, pak nechat bez poklice na sporáku nebo dát bez pokličky do trouby rozehřáté na nějakých 110°C a nechat 3-4 hodiny probublávat. Resp. nechat odpařovat do vámi požadované hustoty.
 Horama 


Re: Broskve 

(29.8.2013 12:10:45)
jeden překlep: necelých 100g cukru tam má být

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.