hankuba/Kubík06/Eliška09 |
|
(10.9.2013 18:14:58) Máme skleník plný rajčat,která průběžně sklízíme. To že dělám denně fakt mísu salátu a s manželem a dětmi jí pokaždé sníme,div se nepopereme,ani nemluvim. Potom sem zavařovala lečo. Dost často je přidávám i do různých jídel,nebo prostě jen jako přílohu. Co z nich ještě děláte vy ostatní? Kečup nechci. Ale jdou třeba naložit do oleje,aby vydržely i jedlé třeba na pizzu a tak? NEBO co s nimi??? Jakékoliv tipy a rady uvítám :)
|
Ces | •
|
(10.9.2013 18:23:59) Já miluju sušená a následně naložená rajčata. Třeba ke chlebu s lučinou jsou výborná: http://recepty.vareni.cz/susena-rajcata-v-oleji/
|
|
remus |
|
(10.9.2013 18:30:26) Já dělám ještě protlak, pokud používáš, pak hořčici, zeleninovomasovou směs, ale naložit určitě také jdou .
|
Ces | •
|
(10.9.2013 18:33:48) Ta zelenino-masová směs mě zajímá. Prosím, dáš sem recept?
|
remus |
|
(10.9.2013 18:38:54) 1,5 kg bůčku, 2kg rajčat, 1kg paprik, 0,5 kg cibule, 3 feferonky, 1 hlava česneku, trochu oleje na plech,vše pokrájet a dát péct.Potom rozmixovat s 1 dcl octa, 2 lžícemi soli, 2 lžíc. cukru , dát do skleniček a zavařit 95 stupňů 20 min.
Promiň kvalitu, jen to kopíruju ze svých receptů, je to výborné ke špagetám nebo do směsi den předen naložit maso, na topinky,..někdo mi to tu jí jen tak na chlebu
|
remus |
|
(10.9.2013 18:39:35) Ale tedy já nemám tak klasická rajčata, mám ta masitá kečupová, co mají málo šťávy a nejsou tak ostrá.
|
|
Ces | •
|
(10.9.2013 18:39:56) Díky moc :). Zkusím.
|
|
remus |
|
(10.9.2013 18:55:14) jj, to také jde, ale tohle není ostré, já se teda přiznám, že feferonky vynechávám, aby to v pohodě mohly i děti
|
remus |
|
(10.9.2013 19:13:16)
|
|
|
|
|
|
|
|
Janina&2 |
|
(10.9.2013 19:07:04) sice nemam svoje rajcata, ale kdyz mi koupena ovadnou, tak z nich udelam omacku na testoviny, kterou bud hned snime nebo ji zamrazim rajcata bez slupky pokrajim, rozvarim, pridam cukr, bylinkovou sul, provensalske koreni, rozmixuju. nekdy pridam na zacatku i cibulku a cesnek.
pouzivam na testoviny jen tak s parmasanem nebo pridam na osmazene mlete maso.
|
|
Edvi+1+1 |
|
(10.9.2013 21:05:38) rajcatovy kolac. Objevila jsem.nedavno na netu. Rychle, jednoduche, syte, dobre. Delam porad. Testo se jen smicha hl.mouka, maslo, voda kousky syru. Davam nivu ale asi cokoliv.A sul. Roztahne jak testo na pizzu na plech a poklade vrstvou kolecek rajcat. Hodne rajcat i nekolik vrstev. A da upect.
|
Edvi+1+1 |
|
(10.9.2013 21:06:59) Jeste sypu ruznyma bylinkama. :)
|
|
|
Oriana + 2 |
|
(10.9.2013 22:25:34) Ahoj, já rajčata pokrájím, rozvařím a pak zavařím do sklenic. Celou zimu používám do omáček na těstoviny, nebo jako základ na rajskou. V zimě rajčata vůbec nekupuji.
|
Czeperka |
|
(11.9.2013 7:33:23) Rajčata rozpůlit, na plech řetnou stranou nahoru, posypat cukrem, bylinkama (já dávám oregano, bazalku nebo provensál) pokapat olivovým, posypat nakrájeným česnekem. Pést 4 hodiny na 120. pak to ponorným rozmixuju a buď použiju na těstoviny nebo zavařím a používám na maso, těstoviny, pizzu....
|
Czeperka |
|
(11.9.2013 7:34:18) řetnou=řeznou
|
|
|
|
Líza |
|
(11.9.2013 13:12:24) Gazpacho.
|
|
Jitka Skalická (JTina) |
|
(17.9.2013 13:17:35) Já jsem právě dovařila kečup http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=1612 akorat tam nedavam to umele sladilo, to je hnus, takze proste vic prisladim normalnim cukrem. doma se po nem mohou utlouct
|
|
|