Gabi 005 |
|
(27.9.2013 22:35:23) Většinou potírám žloutkem s kapkou vody.Někdy jsou krásně lesklé,ale někdy bohužel nevábně jakoby zamlžené.Nevíte prosím někdo lepší fígl???Děkuji.
|
Veverka. |
|
(27.9.2013 22:41:26) Já jedině vajíčkem,jsou nádherně lesklé vždy
|
Gabi 005 |
|
(27.9.2013 22:42:07) Veverko a také celým vajíčkem?
|
|
|
Svynka |
|
(28.9.2013 2:58:10) Celým vajíčkom s troškou vody.
|
|
Miilu |
|
(28.9.2013 8:10:20) celým vajíčkem, hned po upečení
|
Líza |
|
(28.9.2013 8:11:34) Taky tak. Celý dobře rozšlehaný vajíčko, za horka hned po vytažení z trouby.
|
|
|
Horama |
|
(28.9.2013 9:25:21) Potírám celým vajíčkem ihned poté, co perníčky vytáhnu z trouby, tj. ještě za horka.
|
|
zerat |
|
(28.9.2013 14:20:23) Potírám celým vajíčkem - rozšlehám a nechám odstát, aby vymizely bublinky, protože ty pak na horkých perníčcích "kraví". A jinak zkoušela jsem potírat před i po - dle rady na netu a byly taky krásné, takže dělám tak, jak se mi chce
|
|
susu | •
|
(28.9.2013 18:37:38) Potírám rozšlehaným celým vajíčkem a to před pečením. Nenapadlo by mě až po upečení, pak je to vajíčko na povrchu syrové. Asi přestanu jíst cizí perníčky, protože mi to teda přijde docela blééé.
|
zerat |
|
(28.9.2013 20:28:28) Susu, jelikož se perníčky pečou ve velmi vyhřáté troubě, tak věř, že syrové to vajíčko fakt není, jen se to fakt musí potírat hned bezprostředně po vytažení z trouby bez zbytečných odkladů a přendavání jinam... A hlavně, tak to dělají ji profi perníkáři
|
|
Líza |
|
(28.9.2013 21:35:25) Susu, vrstva je tak tenká a perníky tak rozpálené, že to rozhodně není syrové vajíčko - koneckonů, zkus to a potři je tím vajíčkem, když bude špatně rozšlehané - nerozšlehaný bílek se ti srazí. ;)
|
|
SUSU | •
|
(28.9.2013 22:15:17) Lízo, Zerat, prostě, já radši potřu před upečením, těsto po vyválení hezky uhladím, perníky jsou hezké a jsem klidná.
|
|
|
JaninkaS. |
|
(6.11.2013 20:07:08) Potírám těsně před pečením a pak ihned po vyndání z trouby POUZE BÍLKEM - trochu rozšlehaným! Nelíbí se mi to žlutavé zbarvení, když se potře celým vajíčkem.
|
|
|