Sara33(Eliška 07, Petr 09) |
|
(3.11.2013 13:03:55) PRave je tu zobu. Mam je radsi z velkych dyni, jsou chutnejsi, ale jde to i z Hokaido
Postup: vyndat, proprat, idealne v cedniku, dat na pecici papir ususit (mozno v troube, nebo jen tak na vzduchu). Po uplnem vyschnuti nasypat do misky, nalit vodu a prisypat HODNE sole. Uschla seminka nasajou slanou vodu, to pomuze k naruseni a zjemneni horni slupky, takze je jedla a jsou pak idelane slana. Nechat tak den nasavat solny roztok. Pak znovu rozlozit na pecici papir a nechat uschnout (opet v troube nebo na vzduchu). A pak s tim do trouby a na sucho (bez oleje) oprazit, opect. V urcite fazi se to musi hlidat, kdyz se spali do tmava zhorknou, ale staci obcas se podivat, kdyz uz se uz uz zdaji hotove, tak vypnout troubu a nechat dojit.
Dorbou chut.
|
|