Limai |
|
(8.12.2013 11:27:56) To jsem si zase naběhla.Chtěla jsem vyzkoušet cukroví podle jiných receptů než mnou osvědčených,plus nové druhy cukroví.Nejen že ořechy,které jsem dělala podle nějakého receptu zde z Rodiny,nešly vyklepnout,takže jsem je musela z formiček odmáčet(ještě k tomu bylo těsto tak tuhé,že jsem si při vymačkávání div neudělala puchýř na palci),na leknínech z lineckého se mi dělaly bubliny,ale s těstem na karamelové rohlíčky nelze absolutně pracovat.Těsto jsem udělala podle receptu,a bylo jasné,že takto ne,protože těsto i po promíchání bylo úplně sypké.Přidala jsem tedy po kouskách Heru,ale sotva se spojilo,bylo zase moc mazlavé.Takže jsem přidala po troškách mouku,těsto nešlo válet,trhalo se.Na radu cukrářky jsem tam tedy dala bílky,aby se spojilo.Jenže jsem musela zase kvůli lepivosti přidat mouku.No,zkrátím to,těsto už nelepí,ale s těstem se nedá ani trochu pracovat,trhá se,nejde válet.Co s ním,je mi líto ho vyhodit,protože v něm je spoustu ořechů.Má to být těsto na vykrajování.
|
zerat |
|
(8.12.2013 11:30:33) Já bych to vyhodila.
|
|
angrešt |
|
(8.12.2013 11:32:47) Může pomoci odležení v lednici, odležením se uvolňuje lepek. A pak přidání tekutiny, buď vejcem (celým), nevo studenou vodou. Těžko takto říci. Pokud to bude řídké, tak nepřidávat mouku, ale škrob. Také můžeš udělat vedle trochu povedeného lineckého a s tím to zpracovat dohromady, ono by to mohlo trochu slepit.
|
angrešt |
|
(8.12.2013 11:33:31) A taky se můžeš vykvajznout na cukroví a udělat z toho podklad nějakého koláče, který má mokrou nápkň a nasákne to a zpevní (cheesecake, křehký koláč s jablky...)
|
daba+holčička |
|
(8.12.2013 11:36:55) namočením se dá spravit leccos, ségra jednou pekla dort a dala místo cukru znova mouku, vyšla nízká tvrdá a nechtná podrážka. měla tam taky ořechy, tak jsme upekly ještě jednu buchtu, rozkrojili, bačkoru prolili hodně sladkou kávou s rumem a vrazili doprostřed, všichni si pochvalovali, jaký je to zajímavý recept
|
|
|
Stárnoucí |
|
(8.12.2013 11:50:38) Angrešte, ten škrob platí i u bezlepkového? Loni jsem měla řídké perníkové a linecké, oboje bezl., na plechu mi to udělalo buchtu, přidávala jsem mouku, ale nebylo to dobré, přímo nejedlé. Přitom to byly recepty, které dělám každý rok, nevím, proč se to tak rozjelo
|
|
|
Jahala. |
|
(8.12.2013 11:42:43) Vykaslala bych se na vykrajování a udělala trojlístky nebo válečk a na mrazák a nakrájet a upéct tak
|
|
Stárnoucí |
|
(8.12.2013 11:46:04) Vyhodit. Loni jsem takhle zápolila s bezlepkovým, nějak to zachránila, ale nedalo se to jíst. Snad letos najdu lepší recepty
|
|
Ropucha + 2 |
|
(8.12.2013 11:47:57) Napatlat na plech jako placku a upéct z toho linecký koláč s marmeládou. Mřížku asi neuděláš, jestli to nejde válet, tak možná dvě placky na sebe a mezi ně marmeládu Nebude to asi vypadat moc esteticky, ale jedlé by to být mohlo.
|
|
Winky | •
|
(8.12.2013 11:48:27) Jestli jde to těsto aspon trosku zformovat, tak ho rukama vytvářím/vyvalej do úzkých válečku, dej na chvilku do mrazáku (pul hodiny), a pak nožem krajej kolečka, dávej na plech s pecicim papírem a upec. Pak jako zdobení cokoladovou polevu a orechovy posyp.
|
Winky | •
|
(8.12.2013 13:09:03) A nevím co jsi to měla za recept, možna nebyl spatny ale jen jsi se trochu unahlila, ono těsto se jevi sypke ale kdyz se dele zpracovává v ruce, tak zvlacni a jde to. Takhle jsem se "vyskolila" na knedlikach a medovniku, chce to "vyderzat" a nic ne přidávat a poradne prohnist, vetsinou se to spoji. Nebo přidávat po LŽICKACH mléko (tj jednu lžičku a zase rucne zpracovat).
|
|
|
Pam-pela |
|
(8.12.2013 12:08:31) Kvůli tomu dělám jen naše domácí osvědčené recepty ....a stejně vyjdou ne vždycky stejně. Letos KONEČNĚ po dlouhé době se linecké dalo válečkem rozválet na tenkou placku a vykrajovat - asi jsem se konečně trefila do kvalitního másla a mouky...jindy se to trhalo - děs. Zajímalo by mě, čím to je - jestli moukou nebo máslem...margaríny nepoužívám.
|
|
|