Meta |
|
(13.12.2013 8:52:33) Fígl je v tom, že nesmíš použít šlehač, použij na umíchání hnětací háky. Ten vešlehaný vzduch způsobí změnu vlastností. A kdyby ti ještě někdy v budoucnu nechtěla schnout, lze použít fén
|
Černá kronika |
|
(13.12.2013 9:18:18) Jo, to je fakt, vloni jsem vyšlehala klasicky sníh metlami. Takže smíchat všechny suroviny, jak tu ostatní ženy radí, a vyslehat hákama?
|
Meta |
|
(13.12.2013 9:19:28) Tak, nebo vidličkou, ale to já nerada
|
|
margotka78 alias shit-roller |
|
(13.12.2013 9:23:10) já dělám zcela ručně. Žádné metly a žádná elektrika.Jen dřevěná vařečka. Vždy se povedl
|
|
|
remus |
|
(13.12.2013 11:15:58) To je nesmysl, zásadně bílkovou polevu dělám v robotu - šlehací metlou, včera jsme zdobili perníčky dávala jsem 250g moučkového cukru na tři bílky, ušlehat bílky, pak přidat poloviny cukru, ušlehat a dát druhou polovinu cukru, k večeru jsme to s dcerou zdobila, večer dala suché do kyblíku. každý rok stejný postup a v pohodě, v podstatě používám recept na sněhové pusinky, jen tam se nedává moučkový cukr.
|
remus |
|
(13.12.2013 11:17:06) Šťávu z citronu dávám taky.
|
|
jentak | •
|
(13.12.2013 11:41:46) Prosím a dá se ta bílkové poleva použít připravená i na druhý den? Nebo ztvrdne a musí se vždy připravit čerstvá.
|
remus |
|
(13.12.2013 11:47:20) No to ti na jistotu nepovím, třeba na pusinky ano, to jsem si jeden den připravila a druhý den je sušila, ale ty dělám pistolí, opravdu nevím, zda by ti to pak šlo dobře zdobičkou, určitě tomu vadí teplo, jak se drží ve zdobičce v ruce, tak se tím cukrem zahustí, když se zahřeje, takže si vždy dávám tak polovinu kapacity trubičky, aby se mi s tím dobře pracovalo. Ale jestli by si v zachovala úplně stejnou konzistenci v chladu, tak s tím zkušenost nemám.
|
jentak | •
|
(13.12.2013 11:53:11) Děkuji. Já spíš myslela, zda se ta poleva dá využít na zdobení perníčků /čárky/, nebo se připravuje v jiném poměru a zda by vydržela do druhého dne /teda tos psala, že nevíš, asi jsi to nezkoušela/.
|
remus |
|
(13.12.2013 11:56:49) Na zdobení perníčků jí používám, dělám jí prostě stejně jako ty pusinky, vyschne to krásně, jen dávám moučkový cukr, aby se mi to nesekalo ve zdobičce. Druhý den jsem jí ale používala jen na ty pusinky, nevyschne určitě, toho se bát nemusíš, v chladu to vydrží, ale nevím, jak by to pak šlo ven tím zdobítkem.
|
jentak | •
|
(13.12.2013 11:58:08) Aha - děkuji za vysvětlení.
|
|
|
|
|
|
|
|