pearl |
|
(16.12.2013 20:04:42) Prosím místní cukrářky a pekařky, nemáte nějaké recepty na náplně na slepování a plnění cukroví, které se nezakládají na máslovém krému?
Mám tu několik různých druhů cukroví, které potřebuju poslepovat, ale vůbec se mi nechce další máslové krémy, už několik druhů mám.
Moc díky
|
Len |
|
(16.12.2013 20:21:21) Svarit cokoladu a slehacku. Delala jsem to teda jen jednou, od te doby jezdime na Vanoce pryc, ale kdyby ne, tak bych to urcite zopakovala, melo to velky uspech. Akorat teda je nutne to uchovavat v lednici.
|
|
kreditka |
|
(16.12.2013 20:42:08) Co slepit marcipánem je to super
|
|
Inka | •
|
(16.12.2013 21:12:15) Co nějaký pudingový, ale nebude to tak trvanlivý jako máslo.
|
|
Černá kronika |
|
(16.12.2013 21:27:15) Mamka míchala mletý vlašáky s marmeládou, ale přesný postup nevím.
|
|
Colombi |
|
(16.12.2013 21:31:55) nemáš strach, že se ti to máslové do svátků zkazí?
|
Miilu |
|
(17.12.2013 10:12:03) to se určitě nezkazí
|
|
|
Moncaka |
|
(16.12.2013 21:47:33) A je nutné cukroví nějak lepit? Já žádné cukroví neslepuji a kromě košíčků, které plním ořechovou nádivkou, ani neplním. Ještě teda vosáky (ty ořechové) plním lískovým ořechem. Slepované cukroví nemám ráda. Díky tomu se cukroví nekazí rychle.
|
|
Jája | •
|
(16.12.2013 22:04:09) Zakysaná smetana 200 g + 50 g čokolády na vaření (může být i víc). Na mírném teple rozpustit a já osobně trochu přislazuju. Když to pak vychladíš a vyšleháš, je to výborná náplň.
|
|
Colombi |
|
(16.12.2013 22:15:02) ještě mě napadla nutella nebo netradiční lemon curd, ale je to s tukem
|
|
Horama |
|
(16.12.2013 22:29:49) Napadá mě několik variant:
1/ Jak už tu někdo zmiňoval: čokoláda rozpuštěná a svařená se smetanou nebo alternativně se zakysanou smetanou (pomazávám tím medové řezy). Já dělám variantu cca 200g hořké čokolády na 150ml smetany, ale to je "poleva", na slepování by tam asi mohlo být na více smetany méně čokolády.
2/ Čokoládový krém s mascarpone: 140 g hořké čokolády 140 ml smetany ke šlehání 5 lžic likéru Baileys nebo podobného smetanového likéru 250 g mascarpone Smetanu vyšlehat do polotuha a přidat likér. Mascarpone ušlehat dohladka a spojit se smetanou. Přidat vychladlou rozpuštěnou čokoládu (měla by mít stejnou teplotu jako zbylé suroviny) a lehce promíchat. (Na cukroví jsem to nezkoušela, ale mohlo by to jít.)
3/ Náplň z marmelády a ořechů: 1 lžíce džemu, 1 vejce, 120g moučkového cukru, 120g strouhaných oříšků (klasicky vlašáky, ale šlo by to určitě s každými - i s mandlemi). Prostě jen spolu promíchat. (Bacha, je tam vajíčko, je to věc, která musí být v lednici a rychle spotřebovat.)
|
|
Razivia |
|
(16.12.2013 23:10:03) - strouhané piškoty namočené v rumu + pikantní marmeláda + ořechy nebo oříšky + moučkový cukr - poměr tak, aby to šlo mazat.
- rozinky naložené v rumu umlít s vlašskými ořechy (tyčovým mixérem na jemno)
- nastrouhané piškoty namočené ve vaječňáku, taky umlít najemno, do toho je ale lepší aspoň kousek másla, jinak by se to blbě mazalo
|
|
Winky | •
|
(17.12.2013 5:02:57) něco jako krém do medovníku - salko a puding a mleté ořechy?
|
|
Nikaia+08+10 |
|
(17.12.2013 8:28:37) povidla, mleté ořechy a trochu rumu; tahini (sezamová pasta) a med; med s mletými opraženými ořechy
|
|
Lída+4 |
|
(17.12.2013 8:59:23) A to vážně všichni dělají vánoční cukroví s máslovým krémem??? U nás doma se nic takovýho nikdy neprovozovalo, takže mi přijde, že je to podivný a k Vánocům mi to vůbec nesedí.
|
Jája | •
|
(17.12.2013 9:03:14) A proč ne? Když to lidem chutná.
|
Lída+4 |
|
(17.12.2013 12:45:25) No, nám to nechutná a nikdy jsme to nedělali.
|
|
|
Horama |
|
(17.12.2013 9:21:28) Nemám jediný druh s máslovým krémem, takže nedělají. Mám jen dva lepené druhy a do těch dávám marmeládu. Krémy celoživotně nemám ráda, což je pro moji rodinu typické.
|
|
Miilu |
|
(17.12.2013 10:11:28) no vidíš, u nás by bez toho nebyly ty správné Vánoce, v naší rodině do cukroví máslový krém patří... holt je vidět, že lidí jsou různí, mají různé chutě, různé zvyky
|
|
Adelinkaa 1 dítě. |
|
(17.12.2013 15:26:47) U nás s másl.krémem taky nikdy ne, ale pravda je, že na návštěvách je ochutnávám
|
|
|
ronniev |
|
(17.12.2013 10:02:13) Teď zrovna jsem plnila. Svařit čtvrtlitr šlehačky, do toho 10 dkg mletých ořechů, cukr podle chuti, 2 lžíce rumu, skořici a zahustit mletými piškoty. Plním tím košíčky, poněvadž máslový krém mi tu nikdo nežere, a pak taky to déle vydrží, poněvadž těsně před Vánoci je práce dost i bez máslových košíčků
|
|
adelaide k. |
|
(17.12.2013 12:53:30) Nehodí se to ke všemu, ale doporučuju čokoládovo-rybízovou náplň (rozpuštěná čokoláda+rybízová marmoška cca 2:1 ).
|
|
|